تاریخ: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۲۶
بازدید: ۴۶۵
کد خبر: ۳۹۴۹۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پیش شرط راه اندازی بانک مشترک ایران و ترکیه

می متالز - رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه می‌گوید که برای راه اندازی بانک مشترک بین ایران و ترکیه باید یک ساز و کار پولی و کانال مالی بین تهران-آنکارا تشکیل شود.
پیش شرط راه اندازی بانک مشترک ایران و ترکیه

به گزارش می متالز، رضا کامی درباره ایجاد و راه اندازی بانک مشترک بین ایران و ترکیه و همچنین استفاده از پیمان پولی بین دو کشور، گفت: چندین سال است که بحث ایجاد و راه اندازی بانک مشترک بین ایران و ترکیه مطرح شده ولی این موضوع هنوز عملیاتی نشده است.

وی افزود: راه اندازی بانک مشترک بین ایران و ترکیه ۱۰۰ درصد در افزایش حجم مبادلات و همکاری‌های اقتصادی دو کشور موثر خواهد بود.

روز گذشته محمد فرازمند سفیر ایران در ترکیه گفته بود، «ما به ترکیه حجم زیادی گاز صادر می‌کنیم. این امر نیاز به توسعه بیشتری دارد. ما نیاز به مکانیسم جدیدی داریم که بخش‌هایی از آن هم اکنون در حال کار کردن هستند. می‌توان یک سیستم مبادله ایجاد کرد تا به تجارت در ارزهای ملی منجر شود؛ ما در حال ایجاد یک بانک مشترک هستیم.»

این فعال اقتصادی ادامه داد: چندین سال است که بحث ایجاد بانک مشترک مطرح شده ولی با توجه به شرایط موجود به نظر می‌رسد که باید یک ساز و کار پولی و کانال مالی بین تهران-آنکارا تشکیل شود تا بتوان بخشی از مبادلات ارزی را از آن طریق انجام داد.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه همچنین درباره استفاده از ارزهای ملی در تجارت بین دو کشور نیز گفت: هم لیر ترکیه و هم ریال ایران دارای نوسانات زیادی هستند و لازمه و پیش شرط استفاده از پیمان‌های پولی بین ۲ کشور آن است که بانک‌های مرکزی برای مدت معینی نوسانات نرخ ارز را به شکلی برای فعالان اقتصادی تضمین کنند.

کامی تاکید کرد که در صورت تضمین نشدن نرخ ریال و لیر برای فعالان اقتصادی با توجه به نوسانات روزانه و هفتگی آن، پیمان پولی بین ایران و ترکیه عملیاتی نخواهد شد.

وی، تضمین نرخ برای مدت مشخص را عاملی برای اطمینان بخشی به فعالان اقتصادی بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: با تضمین نرخ توسط بانک‌های مرکزی می‌توان به افزایش تجارت بین دو کشور با استفاده از پیمان پولی امیدوار بود.

منبع: ایبنا
عناوین برگزیده