به گزارش می متالز، محمدرضا مودودی امروز (دوشنبه) در جلسه شورای راهبردی توسعه صادرات درباره آخرین وضعیت پیگیری عملکرد کارتهای بازرگانی جدید تصریح کرد: طبق برآوردها چه در سال گذشته و چه در ماه ابتدایی امسال بخش قابل توجهی از صادرات کشور از طریق کارت های بازرگانی جدید انجام شده که تعداد آنها در فروردین امسال از ۱۳۰۰ مورد گذشته است.
وی تاکید کرد: قطعاً باید بررسی شود که دلیل فعال شدن این تعداد کارت در یک مدت زمان کوتاه چه بوده است و در صورتی که آنها به دنبال بازنگرداندن ارز به کشور باشند، باید تکلیف روشن شود.
سرپرست سازمان توسعه تجارت همچنین اعلام کرد: با وجود طراحی روش هایی در بودجه برای حمایت از صادرکنندگان، آنچه در عمل اتفاق افتاد دریافت تنها ۲۰ میلیارد تومان از مشوقهای پیشبینی شده بود.
به گفته مودودی، سال قبل برنامه ریزی شده بود یک درصد از تعرفه کالاهای وارداتی جز اقلام دارویی و اساسی به حمایت از صادرکنندگان اختصاص یابد. برآوردهای ابتدای سال حاکی از آن بود که این رقم به حدود ۱,۳۰۰ میلیارد تومان میرسد که با توجه به افزایش نرخ ارز و ممنوع شدن واردات برخی کالاها این رقم تا پایان سال به مرز ۶۰۰ میلیارد تومان رسید. با این وجود آنچه تاکنون به سازمان توسعه تجارت از این محل رسیده حدود ۲۰ میلیارد تومان که رقمی کمتر از دو درصد کل اعتبارات است تعلق گرفته که محدودیت هایی برای حمایت از صادرکنندگان ایجاد کرده است.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ادامه داد: در تلاش هستیم حداقل رقم محقق شده به سازمان توسعه تجارت برسد تا بتوانیم بخشی از مشوق های صادراتی مدنظر را فعال کنیم. متأسفانه در سال قبل با توجه به برخی تحولات در جایگاه های مدیریتی سازمان های ذیربط پیگیری های ما به نتیجه نرسید، اما همچنان در تلاشیم که این رقم در اختیار این سازمان قرار بگیرد.
مودودی با بیان این که منبع مشوق های مالی سال ۱۳۹۸ برای صادرکنندگان نامعلوم است، اظهار کرد: هرچند اعلام شده که برای حمایت از صادرکنندگان ۷۸۰ میلیارد تومان منابع در نظر گرفته شده، اما هنوز تکلیف ما درباره چگونگی وصول آنها مشخص نیست و تلاش میکنیم با پیگیری های لازم تکلیف این رقم مشخص شود