تاریخ: ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۰۱
بازدید: ۲۱۶
کد خبر: ۳۹۹۰۰

حلقه ارتباطی دانشگاه و معدن ابزاری مستحکم در برابر تحریم

می متالز - همزمان با هفته معدن موضوع شکست تحریم های ظالمانه دشمن به عنوان مهمترین محور مورد بحث محافل دانشجویی در بخش معدن و اهل حرفه است، بگونه ای که از حلقه ارتباطی دانشگاه ومعدن به عنوان ابزاری مستحکم در مقابل این دسیسه دشمنان یاد می شود.
حلقه ارتباطی دانشگاه و معدن ابزاری مستحکم در برابر تحریم

به گزارش می متالز، انجمن علمی دانشجویی مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یاد شده و برخی شرکتهای فعال معدنی همایش علمی مهندسی معدن را ساعاتی پیش از افطار چهارشنبه برپا و چالش های ارتباط دانشگاه با صنعت را مرور کردند.
خداداد غریب پور معاون وزیر صنعت در این همایش گفت: امروز سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) خود را نیازمند دانشگاه می داند و دانشگاه هم نیازمند صنعت است و در واقع هرکدام، دیگری را تحت پوشش می گیرد در جهت نیل به اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی و این تداوم دارد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان ساخت: امروز و در شرایط کنونی کشور بخش معدن و صنایع معدنی ایران کمترین آسیب پذیری را در برابر تحریم های ظالمانه دشمن دارند و امروز 123 کشور مشتری تولیدات معدنی کشورمان محسوب می شوند و نرخ های بین المللی کمترین اثر را بروی معادن دارد.
به گفته وی، امروز بخش معدن و سازمان ایمیدرو دلیلی ندارد که نیازمندیهای خود را در جای دیگر غیر از دانشگاه جستجو کند و با توجه به شرایط بین المللی، تحریم را با بهره گیری از توانمندی دانشگاه ها باید تبدیل به فرصت کنیم.
غریب پور بابیان اینکه سازمان ایمیدرو تاکنون 600 پایان نامه را در چارچوب محورهای مورد نظر پشتیبانی کرده، گفت: سال گذشته 90 پایان نامه تحت پوشش قرار گرفت و ایمیدرو محدودیتی در این ارتباط ندارد.
وی این راهم گفت که طرح اختصاص فرصت های مطالعاتی به استادان دانشگاه ها در داخل کشور در واحدهای تحت پوشش ایمیدرو به وزارت علوم و تحقیقات ارایه شده تابدین ترتیب معدن و صنایع معدنی کشور بستر مطالعات علمی هیات علمی دانشگاه های کشور شوند.
همچنین محمد رضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران در این همایش گفت: بخش معدن به عنوان مهمترین موتور محرکه و پیشران اقتصاد و توسعه یافتگی به شمار می رود و کشورها می کوشند تا در این عرصه به رشد و پیشرفت دست یابند و بتوانند نقشی تاثیرگذار در جامعه بین المللی ایفا کنند.
وی تصریح کرد: جامعه ایران امروز نیازمند توسعه و اشتغال است و بخش معدن وصنایع معدنی می تواند به عنوان یک پیشران در اقتصاد کشور نقش آفرینی خود را به خوبی انجام دهد.
بهرامن اضافه کرد: رشد وتوسعه فعالیت معدنی به عنوان یک فاکتور مهم در سیاستگذاری ها باید دیده شود و تصمیم های متخذه در دولت و مجلس شورای اسلامی به شکل مکمل به پیشبرد اهداف این بخش می تواند کمک کند.
به گفته رئیس خانه معدن ایران، امروز کشور به مدیران کیفی و توسعه گرا نیاز دارد و این مدیران باید از بدنه دانشگاه وارد عرصه مدیریتی کشور شوند و چنانچه دانشجویان فارغ التحصیل در بخش معدن امروز در عرصه های اجرایی به خوبی نقش آفرینی نمی کنند، این امر به کاستی های فعالان معدنی ارتباط دارد.
براساس این گزارش، بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن وصنایع معدنی اتاق ایران هم در این همایش خاطرنشان ساخت: مقالات و پژوهش های صورت گرفته در دانشگاه نتوانسته منجر به اختراعات جدید شود و برپایه آمار موجود از هر 820 مقاله در کشورمان یک مورد به اختراع انجامیده است.
وی در ارتباط با نقش بازدهی که فعالیت صنایع معدنی در ایران دارد گفت: امروز در صنعت فلز روی راندمان کشور به میزان 85 درصد است، درحالی که متوسط آن در دنیا 96 درصد ثبت شده است و چنانچه دانشگاه در فعالیت های تحقیقی و پژوهشی خود یک درصد بازدهی این بخش را ارتقا بخشد، حداقل 10 میلیون دلار سود ایجاد کرده که تحقق این امر، سهمی هم برای دانشگاه به ارمغان خواهد آورد.
شکوری یاداور شد: بررسی شمار دانشگاه های کشور گویای آمار کمی بیش از کشورهای هند و چین است، اما از نظر کیفی باید تلاش جدی صورت گیرد تا به جایگاه مناسبی دست یابیم.
داریوش اسماعیلی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران نیز دیگر سخنران این همایش هم گفت: بخش معدن وصنایع معدنی این ظرفیت را دارد که بخشی از حجم نقدینگی جامعه که بیش از 1800 هزار میلیارد تومان بیان شده، جذب کند و توسعه تحقیق و پژوهش در عرصه دانشگاه زمینه رشد این بخش را فراهم می سازد.
وی ضمن انتقاد از سطح آموزش در دانشگاه ها به ویژه برای دانشجویان معدن اظهار داشت: پیشینه این امر گویای آن است که در گذشته کارهای عملی در دانشکده های معدن مورد توجه جدی بود، اما اکنون مباحث نظری سهم عمده را به خود اختصاص داده اند که این امر باید اصلاح شود تا نیروی جوان با تخصص و آگاهی بیشتر در بازار کار این بخش حاضر شود.
همچنین لطفعلی بخشی دبیر انجمن اقتصاد دانان کشور نیز با بیان آماری از بخش معدن و صنایع معدنی به تشریح شرایط این بخش پرداخت و گفت: برپایه آمارهای وزارت صنعت، معدن وتجارت بالغ بر 98 درصد معادن کشور در اختیار بخش خصوصی و بقیه دولتی است، اما این داده کمی است و از نظر کیفی شرایط متفاوتی دارد و باید این مهم تغییر کند.
وی افزود: آمارهای اعلام شده گویای این است که پارسال ارزش تولیدات بخش معدن وصنایع معدنی کشور به حدود 22 میلیارد دلار رسید که افزون بر 13 میلیارد دلار آن در داخل کشور به مصرف رسید و بقیه صادر شد.
بخشی یادآور شد: امروز فعالان معدنی کشور با مشکل مزاحمت های محلی روبرو شده اند و این مهم در روند بهره برداری از این بخش اختلال ایجاد می کند که باید دولت از نظر قانونی این مشکل را برطرف سازد و حمایت لازم را از فعالان معدنی داشته باشد.
وی الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی یک ضرورت دانست و افزود: حضور در این سازمان زمینه ساز خروج از اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت است و امروز اغلب همسایگان کشورمان به عضویت این سازمان درآمده اند.
در این همایش رونمایی از تمبر اختصاصی هفته معدن، تقدیر از نوآوران عرصه معدن و پنل تخصصی با محوریت آینده معدن کاری در افق 2050 برگزار شد.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین