تاریخ: ۱۶ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۲۱
بازدید: ۳۱۱
کد خبر: ۳۹۹۶۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
آمار منتشر شده از تولید کالاهای منتخب صنعتی شان می‌دهد

تولید کاغذ در سال ۹۷ ثابت ماند

می متالز - آمار منتشر شده از تولید کالاهای منتخب صنعتی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر شده نشان می‌ دهد که تولید انواع کاغذ در سال ۱۳۹۷ معادل ۹۴۵ هزار تن بوده که نسبت به تولید ۹۴۱ هزار و ۷۰۰ تنی این محصول در سال ۱۳۹۶ تنها ۰.۳ درصد افزایش داشته است.
تولید کاغذ در سال ۹۷ ثابت ماند

به گزارش می متالز، آمارهای منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد که تولید کاعذ در سال گذشته تنها ۰.۳ درصد نسبت به سال ۱۳۹۶ افزایش داشته است.

بحران کاغذ از پاییز ۱۳۹۶ آغاز شد و با وجود اینکه در همان سال با ترخیص یک محموله کاغذ از گمرک این بحران تا حدی کنترل شد اما افزایش نرخ ارز بار دیگر این صنعت را با مشکلاتی مواجه کرد؛ تا جایی که رهبری در جریان بازدیدشان از نمایشگاه کتاب، دو وزارت‌ خانه ارشاد و صنعت را موظف کردند تا هرچه سریعتر مساله کاغذ را حل کنند.

پس از بازدید رهبری از نمایشگاه کتاب، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور ضمن حضور در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران در جمع خبرنگاران تأکید کرد:«دولت اصرار دارد حتماً مسائل اقتصادی حوزه نشر را به‌صورت جدی حل کند؛ دولت در سیاست‌های خود تأمین کاغذ را مشابه کالای اساسی در نظر گرفته و سال گذشته که ۲۰ قلم کالا به‌عنوان کالای اساسی تعیین شد کاغذ نیز به‌عنوان یکی از این اقلام در نظر گرفته شد و این یعنی اهمیت کاغذ ازنظر دولت مشابه کالای اساسی است و سال گذشته کمترین نرخ ارز به کاغذ اختصاص یافت.»

 در روزهای آخر اسفند ماه ۱۳۹۷، دبیر کارگروه ساماندهی کاغذ اعلام کرد که در سال گذشته ۳۷ هزار و ۳۵۴ تن کاغذ روزنامه‌ ای و ۲۱۸ هزار و ۶۲۳ تن انواع کاغذ تحریر وارد کشور شده است، اما فقط ۶۹۱۵ تن کاغذ روزنامه‌ ای و ۱۳ هزار و ۶۴۹ تن کاغذ تحریر با حواله معاونت‌ های فرهنگی و مطبوعاتی وزارت ارشاد توزیع شده است به این معنا که سایر مقادیر که با ارز دولتی وارد شده، غیرقانونی توزیع شده است. این معضل در سال جدید نیز ادامه داشت تا جایی که برخی نشریه‌ ها و روزنامه‌ها مجبور به کم کردن تعداد صفحات خود شدند.

بر مبنای آمار منتشر شده از تولید کالاهای منتخب صنعتی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر شده نشان می‌دهد که تولید انواع کاغذ در سال ۱۳۹۷ معادل ۹۴۵ هزار تن بوده که نسبت به تولید ۹۴۱ هزار و ۷۰۰ تنی این محصول در سال ۱۳۹۶ تنها ۰.۳ درصد افزایش داشته است.

چندی پیش، حسین میرباقری رئیس اتحادیه کاغذ و مقوا تأکید بر اینکه بحران کاغذ حل شدنی است، راه کار حل این مشکل را در واگذاری توزیع کاغذ به بخش خصوصی عنوان کرده بود.

رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا گفته بود: در حال حاضر فروشنده کاغذ در بازار، وزارت فرهنگ و ارشاد است. درحالی‌ که قبلاً این وظیفه بر عهده اتحادیه کاغذ و مقوا بود؛ اما متأسفانه به‌رغم پیگیری ها و نامه‌ های ارسال‌شده، نه وزارت ارشاد و نه وزارت صنعت هیچ‌ کدام پاسخگو نیستند.

ابوالفضل روغنی گلپایگانی، رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران هم در توضیح چرایی وضعیت نابسامان تولید کاغذ چاپ و تحریر در کشور، گفته بود: سازمان‌ دهی مسئله کاغذ موضوع تازه‌ای نیست. چند سال گذشته هم در جریان بازدید رهبری از نمایشگاه کتاب این موضوع مطرح و تأکید شد. در همان زمان کمیسیون فرهنگی عهده‌ دار حل این مشکل شد و خوشبختانه اقدامات خوبی انجام شد؛ اما این کار تداوم نیافت.

به اعتقاد روغنی گلپایگانی توجه به تولید داخل و حمایت از تولیدکنندگان یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که طی چند سال گذشته و به‌ برغم تاکید فعالان بخش خصوصی بر ضرورت توجه به ایجاد شرایط برابر و بازسازی و نوسازی صنایع مرتبط با کاغذ، اما همچنان مورد غفلت مسئولین قرار دارد.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین