به گزارش می متالز، پتروشیمی آبادان با فراخوان مجمع عادی سالیانه در سالهای گذشته در سال ۹۷ توانست زیان پایه هر سهم خود را معادل 32.9 تومان کاهش دهد. اما با این حال به دلیل زیان انباشته تا پایان سال ۹۷ به میزان 198 میلیارد تومان، معادل ۵۶ درصد سرمایه ثبت شده شرکت، از این رو مشمول مفاد ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت شد.
از طرفی جمع بدهیهای جاری شرکت نسبت به داراییهای جاری آن معادل 387.4 میلیارد تومان افزایش نشان میدهد.این شرکت در سال ۹۶ معادل 54.9 تومان به ازای هر سهم زیان داشت که در سال ۹۷ به 22 تومان کاهش پیدا کرد.
در حال حاضر سهامداران حقوقی «شپترو» شامل شرکتهای تولیدی پلیمرهای صنعتی پولیکا نوین، سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، ارزشآفرینان تجارت صبا، گروه صنعت سلولزی تامین گستر نوین و پتروشینا هستند.
از ۱۹ پروژهای که در برنامههای این شرکت قرار دارد تنها یک پروژه در مرحله تامین مالی و چهار پروژه در مرحله مطالعاتی و مهندسی و ۱۱ پروژه در مرحله خرید و اجرا هستند.علاوه بر این ۳ پروژه اتصال آب کولینگ، بازیابی گازهای مشعل واحد ۵۰۰ و نصب خطوط تمام اتوماتیک ماشینآلات بستهبندی واحد ۷۰۰ جدید به اتمام رسیدهاند.
این شرکت با ریسکهایی نظیر وضعیت نامناسب و پوسیدگی دستگاهها و تجهیزات، کمبود خوراک تحویلی، ورود تولیدکنندگان جدید و تشدید رقابت و در بخش خارجی درخصوص کاتالیستها و برخی لوازم و قطعات یدکی دست و پنجه نرم میکند.
ریسک نوسانات نرخ بهره و نرخ ارز نیز از دیگر موارد مهم پیشروی پتروشیمی آبادان است.عدم تناسب میان داراییها و بدهیهای جاری شرکت سبب شده است تا کسری سرمایه در گردش شرکت پدید آید. شرکت پتروشیمی آبادان اعلام کرده است که در کوتاهمدت قصد اصلاح ساختار مالی و اجرای برنامههای تامین مالی سرمایه در کسری سرمایه در گردش را دارد.