تاریخ: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۴۶
بازدید: ۱۴۵
کد خبر: ۴۱۰۴۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سرانجام دستورالعمل جدید معاملاتی فرابورس به کجا ختم می‌شود؟

می متالز - اگر سعی کنیم که ریسک‌های بیشتری را با دست خودمان تحمیل کنیم، بازار را به سمت التهاب بیشتر سوق خواهیم داد
سرانجام دستورالعمل جدید معاملاتی فرابورس به کجا ختم می‌شود؟

به گزارش می متالز، در نیمه ابتدایی سال گذشته بود که خبرهایی مبنی بر بازنگری در قوانین و دستورالعمل‌های بازار پایه فرابورس منتشر شد. در همین راستا مسئولان فرابورس و سازمان بورس، به صورت جسته و گریخته، اطلاعاتی را در خصوص آخرین تغییرات اعمال شده و برنامه‌های نهاد ناظر برای این بازار اعلام می‌کردند. این روند طی شد تا اینکه اوایل دی ماه سال گذشته، حسن امیری، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس، اعلام کرد خرداد ماه سال آینده، موعد رونمایی از دستورالعمل جدید بازار پایه است.

بیستم خرداد، زمان اجرای تغییر قانون

خرداد ماه به سر رسید و طبق وعده داده شده، بهنام محسنی، معاون بازارهای خارج از بورس فرابورس اعلام کرد از بیستم خرداد ماه، قوانین بازار پایه تغییر خواهد کرد.
وی در گفت‌گویی به تشریح تغییرات اعمال شده پرداخت و افزود: به منظور راه‌اندازی تابلوهای پایه زرد، پایه نارنجی و پایه قرمز بازار پایه، تمامی نمادهای مندرج در این بازار در پایان معاملات دوشنبه ۲۰ خردادماه متوقف و پس از انجام عملیات فنی و انتقال به تابلوهای مربوطه بازگشایی می‌شوند.

قیمت‌گذاری مخفی می‌شود

اما مهم ترین نکته‌ای که محسنی بیان داشت، نحوه انجام معامله و قیمت‌گذاری در این بازار بود؛ وی در این خصوص بیان داشت: « طبق دستورالعمل جدید، سفارش‌های خرید و فروش در بازار پایه نمایش داده نمی‌شود»
وی علت اتخاذ چنین تصمیمی را جهت دهی سهامداران به سمت استفاده از تحلیل و تصمیم خود برای خرید یا فروش سهام در بازار پایه عنوان کرد و گفت:« سهامداران با این کار دیگر تحت تاثیر القائات گمراه‌ کننده از روند معاملات یک سهم و بعضا سیگنال‌دهی‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی از سوی برخی افراد و گروه‌ها در راستای منافع شخصی آن‌ها صورت می‌گیرد، قرار نمی‌گیرند.»

اعتراض معامله‌گران

همین خبر کافی بود که علاوه بر سقوط دسته جمعی قیمت‌ سهام شرکت‌های حاضر در بازار پایه، صدای اعتراض معامله‌گران بلند شود. معترضان با جمع‌آوری امضا برای ارسال نامه اعتراضی به ریاست سازمان بورس، دستورالعمل جنجالی را غیرشرعی دانستند. در همین خصوص، مدیران بازار که تحت تاثیر این اعتراضات قرار گرفتند، در ابتدا سعی کردند که با پاسخگویی به شبهات و اعتراضات انجام شده، کار را پیش ببرند.

غرر در معامله معنا ندارد

 به طور مثال حسن امیری با رد ادعای ربوی یا غرری بودن معاملات در بازار پایه فرابورس گفته بود در مزایده یا مناقصه، هیچ فردی از قیمت پیشنهادی دیگری آگاه نیست. وی همچنین تصریح کرد: در عین حال، خریدار و فروشنده می‌دانند چه تعداد سهم را به چه قیمتی معامله می‌کنند. در حقیقت تعداد و مبلغ خرید و همچنین تعداد و مبلغ فروش توسط خریدار و فروشنده در سیستم ثبت می‌شود و در صورت امکان پذیر بودن معامله مچینگ انجام می‌شود. از همین رو، غرر در معامله معنا ندارد.

عناوین برگزیده