به گزارش می متالز، در مجمع عمومی عادی سالانه پتروشیمی آبادان به دلیل مواجهه شرکت با زیان 23.8 تومانی به ازای هر سهم، سود تقسیم نشد. در جلسه مجمع پتروشیمی آبادان، محسن علوی عطاآبادی؛ مدیرعامل این شرکت گزارش هیاتمدیره را به استماع حاضران رساند و سپس به پرسشهای سهامداران درخصوص وضعیت پدید آمده در واحد ۶۰۰ شرکت پاسخ داد.
به گفته علوی دستیابی به برنامههای اصلاحی در جهت رسیدن به تصویب افزایش سرمایه، پروژه بازسازی واحد ۶۰۰ بهصورت ویژه و ارتقای راندمان سایر واحدها، کاهش هزینههای غیرمولد و بهرهمندی از ظرفیتهای بالقوه پتروشیمی آبادان در دستور کار تمامی مدیران شرکت قرار گرفته است.
به گفته وی در اسفندماه سال ۱۳۹۷ با اقدامهای انجام شده در زمینه تجدید ارزیابی داراییها و تجهیزات پس از تصویب سازمان بورس و اوراق بهادار در مجمع فوقالعاده پتروشیمی آبادان توانست از شمول ماده ۱۴۱ خارج شده، ولی متاسفانه به دلیل عدم تحقق تامین مواد اولیه VCM در جایگزینی محصول واحد آسیبدیده، عدم قطعیت مبلغ خسارت بیمه آتشسوزی و عدم دستیابی به فروش داراییهای غیرمولد این شرکت دوباره مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت شد.
علوی تصریح کرد: پتروشیمی آبادان پیشبینیهای لازم در زمینه اقدام به انجام مرحله دوم افزایش سرمایه را با جلب موافقت سهامداران عمده از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران انجام داده که با توجه به برنامههای اصلاحی و ارتقای توان تولید واحدهای فعال و همچنین بازگشت واحد ۶۰۰ به مدار تولید در سالجاری مجددا امکان خروج از شمول ماده ۱۴۱ میسر خواهد بود.
عبدالحسین آلبوغبیش؛ مدیر مالی پتروشیمی آبادان نیز درخصوص ارزیابی خسارت آتشسوزی از سوی بیمه اظهار کرد: تیم کارشناسی در اینخصوص در مجتمع مستقر شدهاند و در بررسی آنها کار بازسازی به هیچعنوان صورت نگرفت تا علتها به درستی بررسی شوند. در این حادثه دو نفر از کارکنان این شرکت جان باختند. خسارت پدید آمده به علت نشتی گاز بوده و دو تن از همکاران که در جایگاهها حضور داشتهاند تا پای جان برای بستن ورودی دریچهها تلاش کردند و همان فداکاری سبب شد از خسارت بیشتر جلوگیری شود.
وی گفت: در همین مدت بحث بازسازی و نوسازی و تامین منابع مالی برای این بخش کار نیز زمین گذاشته نشده و برای تامین تجهیزات نیز تمام تلاش صورت گرفته اما شرایط حاکم و تحریمها سبب تاخیر در تامین تجهیزات شده است. باید گفت که تجهیزات فعلی در پتروشیمی آبادان مربوط به ۴۰ سال گذشته است و طرح نوسازی این شرکت از اولویتها بهحساب میآید.
آلبوغبیش تاکید کرد: امیدواریم با راهاندازی دوباره واحد۶۰۰، طرح نوسازی و بازسازی و روشن شدن خسارت بیمه جملگی به همراه افزایش ظرفیت تولید بتوانیم عقبماندگی را جبران کنیم.وی درخصوص بحث بیمه حادثه واحد۶۰۰ گفت: قرارداد با بیمه در سال ۹۶ با رقم ارزی همان سال درج شده که قرار بر محاسبه معادل ریالی آن گذاشته بودند، این قرارداد به سال ۹۷ منتقل شد و محاسبه ارزی آن در بیمهنامه دیده نشده بود. وی گفت: معادل ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری برای راهاندازی دوباره واحد۶۰۰ نیاز است که امید داریم بهزودی درخصوص افزایش سرمایه یکصد درصدی به جمعبندی برسیم.