به گزارش می متالز، علاوه بر این، بخش معدن میتواند در ایجاد فرصتهای شغلی نقش مهمی ایفا کند. ایران از نظر منابع معدنی در جهان جزو ۱۵ کشور برتر جهان است.
بنابراین تنوع و فراوانی ذخایر معدنی میتواند نقطه قوت نیرومندی برای رشد اقتصادی ایران باشد. بهمنظور استفاده از این ظرفیت بزرگ برای رشد و توسعه اقتصادی، سیاستگذاران باید هنگام طراحی و اجرای سیاستهای اقتصادی، به این بخش تولیدی اقتصادی توجه بیشتری کنند.
در این زمینه، چشماندازی از دستیابی به توسعه پایدار در ایران با جایگاه نخست اقتصادی، علمی و فناوری و تعامل سازنده و موثر در روابط بینالملل پیشنهاد میشود. همچنین به نقش راهبردی توسعه صنایع معدنی در دستیابی به چشمانداز ایران میتوان اشاره کرد.
بررسی توسعه صنعتی-اقتصادی بر پایه توسعه صنایع معدنی و بر اساس مطالعه و شناسایی ظرفیتهای بالقوه نرمافزاری، سختافزاری و نرخ ارزشآفرینی ۳ زنجیره ارزشآفرین نیز راهبردهای موثری برداشت میشوند.
این ۳ زنجیره عبارتند از ارزش معدن (اکتشاف تا استحصال)، ارزش صنایع پاییندستی اولیه تا صنایع نهایی و جهتگیری بالقوه صنایع نوین جهانی و فناورانه.
طراحی نقشه راه تدوین و طراحی نقشه راه و استراتژی عملیاتی بر اساس بیشینه همگرایی هر ۳ زنجیره یادشده و برنامهریزی بلندمدت و کوتاهمدت برای رسیدن به توسعه پایدار چرخه معدنی، صنعتی و اقتصادی و توسعه چرخههای صنایع جانبی از جمله زیستمحیطی آب، راه و کشاورزی، از دیگر راهکارهایی است که در این زمینه پیشنهاد میشود. همچنین گفتنی است، معادن نقش مهمی در اقتصاد بسیاری از کشورها بازی میکنند. همانطور که شرکتها در زیرساختهای معدنکاری موردنیاز برای کار کردن با معادن سرمایهگذاری میکنند، فرصتهای زیادی برای استفاده از چنین زیرساختهایی به منظور توسعه محلی وجود دارد. به عنوان نمونه، در پرو، شرکت معدنی آنتامینا یک خط لوله ۳۰۴ کیلومتری را برای انتقال مایع متالورژیکی مس و روی از معدن به بندر ساخت.
این شرکت همچنین یک کابل فیبر نوری در کنار خط لوله برای نظارت بر آن و رصد نشت یا اختلالات ایجاد کرده است. این کابل، ابزار ملی مخابرات را فعال کرده تا منطقه را با پوشش تلفن همراه و اینترنت با هزینه بسیار پایینتر بپردازد. با شکوفایی توانمندی صنعتی کشور، توان اشتغالزایی صنعت افزایش یافته و سبب ایجاد اشتغال در صنایع مختلف و جایگزینی کشاورزی سنتی و تولید محصولات غیراستراتژیک کشاورزی با ارزشافزوده بسیار پایین و توسعه صنعتی میشود. مطالعات انجام شده از سوی وزارت معادن و انرژی برزیل، نشان میدهد که اثر ایجاد شغل در بخش معدن ۱: ۱۳ است یعنی برای هر شغل ایجاد شده در بخش معدن ۱۳ شغل مستقیم در طول زنجیره تامین ایجاد میشود.