تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۴۷
بازدید: ۱۸۸
کد خبر: ۴۱۷۷۳
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

رد پای فلز زرد در کل جهان

می متالز - معدنکاری در حوزه طلا یک حرفه جهانی است و استخراج و فرآوری آن در معادن و کشورهای مختلف به روش‌های گوناگون و با مقیاس مختلف انجام می‌شود.
رد پای فلز زرد در کل جهان

به گزارش می متالز، جهان در سال ۲۰۰۵ میلادی (۱۳۸۴ خورشیدی) ۲هزار و ۴۷۰ تن، در سال ۲۰۱۷ میلادی (۱۳۹۶ خورشیدی) ۳هزار و ۲۶۰ تن و در سال گذشته (۲۰۱۸ میلادی) ۳هزار و ۲۸۱ تن طلا تولید کرد و در همین حال پیش‌بینی می‌شود تولید در امسال میلادی نسبت به سال گذشته افت ناچیزی داشته باشد. این در حالی است که تقاضای خرید برای طلا در سال‌های اخیر همواره بالاتر از تولید بوده و در شرایط کنونی به ویژه در امریکا طلاهای بازیافتی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده‌اند. بیشتر مصرف طلای جهان در صنعت جواهرسازی است. با این حال در سال ۲۰۱۷ میلادی این صنعت ۲هزار و ۲۳۷ تن طلا در سطح جهان مصرف کرده و مصرف طلا در سایر صنایع ۳هزار و ۳۳ تن بوده است. در آن سال همچنین یک‌هزار و ۲۵۲ تن طلا سرمایه‌گذاری شده و ۳۷۷ تن طلا نیز در بانک‌ها نگهداری شده است.
در سال گذشته میلادی، چین بزرگ‌ترین تولیدکننده طلا بوده و حدود ۱۲درصد تولید جهانی را به خود اختصاص داد. در همین حال، این کشور بزرگ‌ترین تولیدکننده طلا در جهان است و در سال گذشته ۴۰۴ تن از این فلز گرانبها را تولید کرد. پس از چین، استرالیا، روسیه و کانادا بیشترین میزان طلا را در جهان تولید می‌کنند. استرالیا در سال گذشته ۳۱۵ تن، روسیه ۳۹۸ تن و کانادا ۱۸۹ تن تولید کردند. با این حال این کشورها مالک بیشترین ذخایر نیستند. کشور غنا از کشورهایی است که ذخایر انبوه طلا را در خود گنجانده و در معدنی به نام اوبوآسی که در مالکیت شرکت آنگلو گلو آشانتی است، قرار دارد. استرالیا علاوه بر تولید بیشترین طلای جهان، ذخایر انبوهی را در معدن کادیا ایست در خود گنجانده و این معدن در مالکیت شرکت استرالیایی ماژورنیوکرست قرار دارد. افریقای جنوبی را نیز می‌توان در فهرست کشورهایی قرار داد که بیشترین ذخایر فلز زرد را دارند. ذخایر افریقای جنوبی در معدنی به نام مپوننگ متعلق به شرکت انگلوگلدآشانتی قرار دارد. ساوت دیپ، دیگر معدن طلای افریقای جنوبی بود. جمهوری دومینیکن در معدنی به نام پوبلوویژو، مغولستان در معدن اویوتویاگولی، روسیه در معدن المپیا، ازبکستان در معدن مورون تاِیو و گینه در معدن لیهیر نیز ذخایر انبوه طلا را انباشته‌اند اما بیشترین ذخایر طلای جهان در معدنی به نام گراسبِرگ در اندونزی ذخیره شده‌اند.

بهرام فرزاد / کارشناس معدن

عناوین برگزیده