تاریخ: ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ ، ساعت ۰۰:۱۱
بازدید: ۳۴۳
کد خبر: ۴۲۰۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
دکتر اخوان مدیر عامل ایرالکو:

با افتتاح کارگاه تولید ۵۰ هزار تنی بیلت، موتور توسعه و پیشرفت ایرالکو شتاب بیشتری خواهدگرفت

می متالز - کارگاه ریخت جدید ایرالکو با ظرفیت ۵۰۰۰۰ تن انواع شمش گرد (بیلت) مطابق با استانداردهای بین‌المللی و با تکنولوژی برتر Airslipافتتاح شد.
با افتتاح کارگاه تولید ۵۰ هزار تنی بیلت، موتور توسعه و پیشرفت ایرالکو شتاب بیشتری خواهدگرفت

با توسعه و پیشرفت چمشگیر صنایع پایین‌دستی آلومینیوم، نیاز روزافزون به شمش گرد ( بیلت) در کشور جهت پاسخگویی به نیاز بازار داخلی بیلت و جلوگیری از خروج ارز از کشور و همچنین تولید شمش بیلت مطابق با استانداردهای بین‌المللی با کیفیت بالا و تأمین ارز موردنیاز ازطریق صادرات بیشتر احساس می‌شود. در همین راستا شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) با بهره‌گیری از کارگاه ریخت ۵۰ هزار تنی تولید بیلت آلومینیوم با تکنولوژی برتر  Airslipدر جهت دستیابی به این اهداف و برطرف کردن نیازهای داخلی اقدام شایان توجهی انجام داده است.

 

آیین افتتاح کارگاه تولید ۵۰ هزار تنی بیلت شرکت آلومینیوم ایران در مورخة  ۲۷/۰۲/۹۶ با می‌حضوردکتر طاهر پور رییس هیئت مدیره ایرالکو، دکتر اخوان مدیر عامل، سردار آقایی راد مشاور ارشد و بازرس ویژه مدیر عامل، مهندس سیف مدیر کارخانه، مدیران ارشد و کارکنان ایرالکو در محل کارگاه ریخت جدید شرکت برگزار گردید.

دکتر اخوان، مدیر عامل ایرالکودر آیین افتتاح این مراسم ضمن قدردانی از کارگران زحمت کش ایرالکو، این روزها را به دلیل خروج ایرالکو از مادة ۱۴۱ و همچنین بهبود نسبی حاصل شده در وضعیت شرکت، برای هیأت مدیره ایرالکو، مجمع سهامداران و کارکنان پر تلاش شرکت، روزهای امیدواری و شادمانی توصیف کرده و گفت: شما کارگران زحمت کش با تلاش و جدیت خود، اجازه ندادید ایرالکو به وضعیت شرکت‌های همجوار دچار شود و با همت والای خود نشان دادید که به زودی می‌توانیم اتوماسیون و بهینه سازی خط ۴ کارگاه احیاء قدیم و همچنین کارخانه کربن صنعت امیر کبیر را تکمیل و افتتاح نماییم.

وی در ادامه نوید باز شدن نماد ایرالکو در بورس را طی هفته جاری داد و افزود: همگی باید تلاش و جدیت بیشتری در ارتقاء و پیشرفت همه جانبه ایرالکو داشته باشیم. دکتر اخوان با بیان بهبود شرایط و خروج ایرالکو از وضعیت بحرانی افزود: آینده درخشان و مثبتی را برای ایرالکو پیش بینی می‌نمایم و ما با تلاش مجدانه، کاری خواهیم کرد که ایرالکو سلطان آلومینیوم خاورمیانه باشد.

مدیر عامل ایرالکو در خصوص مسئله آلایندگی ایرالکو که دائماً خوراک تبلیغاتی عده‌ای خاص می‌شود افزود: سهم ما از آلایندگی به هیچ وجه مشخص نشده است  و ایرالکو در این زمینه مظلومانه مورد هجمه‌های غیر منصفانه قرار گرفته است.

 

در ادامة این مراسم دکتر طاهرپور رئیس هیئت مدیرة ایرالکو با اشاره به این که مساله زیست محیطی ایرالکو از اولین مرحله حضور او در این شرکت مطرح بوده افزود: ساخت و راه‌اندازی طرح  ۱۱۰ هزار تنی ایرالکو ماحصل تلاش این شرکت در احترام به حقوق شهروندی و مسئولیت‌های اجتماعی است و طرح مذکور را که مجهز به سیستم کنترل آلایندگی است به نقل از بسیاری از کارشناسان، یکی از برترین خطوط تولید آلومینیوم برشمرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به قرارداد‌های منعقد شده در سال‌های حضورشان در ایرالکو، از جمله قرارداد اتوماسیون و بهینه سازی خطوط   ۳، ۴ و۵ کارگاه احیاء قدیم و نیز قرارداد   Dens Phase -  اشاره و توسعه و پیشرفت حاصل شده در این بخش را از دستاورد‌های مهم ایرالکو برشمرد. دستاورد‌هایی که علاوه بر صرفة اقتصادی، ملاحظات زیست محیطی را نیز به همراه داشته است.

رییس هیئت مدیرة ایرالکو ابراز داشت: در شرایط فعلی، کارخانه را در حال ضرر و زیان انباشته تحویل گرفته‌ایم، و بنده ضمن عرض خدا قوت به کارگران گران‌قدر ایرالکو، از همة همکاران می‌خواهم تا دست به دست هم داده تا با مدیریت مجدانة دکتر اخوان و تلاش مستمر تمامی کارکنان عزیز، شاهد عبور موفقیت آمیز ایرالکو از شرایط سخت فعلی باشیم.

در بخش دیگری از این مراسم، مهندس سیف، مدیر کارخانه ایرالکو نیز طی سخنانی ضمن خیر مقدم به حاضرین، از شرکت‌های N.F.C، بخارا فن آوران، مانا و بلاد مرکزی که در ساخت سوله، مهندسی و تامین و نصب تجهیزات کارگاه ریخت جدید با ایرالکو همکاری نموده‌اند تقدیر به عمل آورد.  وی به زمان عقد قرارداد ساخت این کارگاه در مورخه ۲۹/۰۱/۱۳۹۲ اشاره و هزینة ساخت و راه‌اندازی کارگاه مذکور را بالغ بر ۷ میلیارد تومان) ریالی (و ۵ میلیون دلار ارزی عنوان نمود. مدیر کارخانه ایرالکو در خصوص مشخصات فنی این طرح افزود: کارگاه دارای دو کورة چرخشی با ظرفیت‌های ۳۰ و ۵۰ تن بوده، که توان تولید سالیانة این طرح عظیم، ۵۰ هزار تن بیلت یا شمشال می‌باشد. مهندس سیف دارا بودن کیفیت بالای بیلت تولید شده در ایرالکو را دغدغة همیشگی مدیران شرکت دانسته و افزود: برطرف نمودن نقص کیفیت بیلت و ارتقاء آن تا رسیدن به سطح بین‌المللی و قابل عرضه در بازارهای جهانی همیشه مدنظر واحد بازرگانی، کیفیت و تولید این شرکت بوده است. وی اظهار امیدواری کرد به جای صادرات محصول ۱۰۰۰ پوندی که از ارزش افزودة کمتری برخوردار می‌باشد، با تولید بیلت با کیفیت صادراتی، بتوانیم ۱۳۰ دلار ارزش افزودة بیشتر در ازای هر تن محصول را به دست آوریم. و نظر مشتریان داخلی را درارتقاء کیفیت محصول تامین نماییم. چرا که در برخی موارد شاهد عدم رضایت برخی از مشتریان بدلیل جدایش زیر سطحی یا وجود آخال در بیلت تولید شده بودیم به همین منظور در طرح جدید تولید بیلت و عملیات کنترل کیفی سطح مذاب، بدون نیاز به اپراتور، به صورت لیزری صورت می‌پذیرد و در خصوص گاز زدایی که همیشه به عنوان یکی از معضلات در امر تولید محصول در ایرالکو با آن مواجه بوده‌ایم، با بهره‌گیری از طرح جدید، پس از اندازه‌گیری می‌باید میزان گاز ۱۵ صدم سی سی بر ۱۰۰ گرم مذاب برسد. وی در خصوص میزان آخال نیز بیان داشت: در ایران غالبا از فیلتر‌های P.P.I ۲۰ استفاده می‌شود در حالی‌که ما در این فرآیند از فیلترهای ۴۰ تا P.P.I ۵۰ استفاده می‌نماییم که ماحصل آن حداقل میزان آخال وارد شده به سیستم خواهد بود. ضمنا به دلیل استفاده از جک اینترنال و عدم وجود کفشک و ریل در این سیستم، شمش‌های تولید شده کاملا صاف بوده و هیچ گونه کجی در آن‌ها مشاهده نخواهد شد.

مهندس سیف اظهار امیدواری نمود که حداکثر تا هفته آینده کوره‌های هموژنایزینگ نیز بعد از تولید ریخت بارگذاری شده و به طور همزمان اره کارگاه نیز جهت برش بیلت‌های بلند راه‌اندازی گردیده تا موفق به عرضة این محصول که مورد نیاز صنایع داخلی می‌باشد بشویم و انشاءا... کشور را از نیاز به واردات این محصول بی نیاز نماییم.

وی در خاتمة سخنان خود ضمن تقدیر از حمایت‌های دکتر اخوان، به درخواست‌های مکرر کشور‌های هم جوار در زمینة خرید بیلت از ایرالکو اشاره و اظهار نمودند. انشاءا... بتوانیم با تولید محصول با کیفیت بیلت در کارگاه ریخت جدید، به این مهم دست یابیم.

عناوین برگزیده