به گزارش می متالز، برای درک افق بازارهای ارزی ضروری است به عوامل مختلفی که بر ارزش ارزهای معتبر اثر میگذارند، توجه شود و بزرگترین عامل سیاستهای پولی بانکهای مرکزی است. البته وضعیت کلی اقتصاد هر کشور بر ارزش پول ملی آن تاثیر میگذارد و یک نکته مهم این است که ارزش ارزها در مقایسه با هم سنجیده میشود در نتیجه اگر بانک مرکزی آمریکا و بانک مرکزی اروپا همزمان سیاستهای حمایتی پولی اتخاذ کنند، ارزش دلار و یورو کاهش مییابد و تغییر قابل ملاحظهای در نسبت این دو ارز ایجاد نمیشود.
بانکهای مرکزی بزرگ در سالهای اخیر برای غلبه بر ضعف اقتصاد جهان سیاستهای انبساطی اجرا کردهاند البته بانک مرکزی آمریکا در سه سال اخیر به تدریج نرخهای بهره را بالا برد، تا از رشد نرخ تورم جلوگیری کند و نیز برای غلبه بر رکود بعدی ابزارهای لازم را داشته باشد.
اما در ماههای اخیر همزمان با بروز نشانههای بیشتر از ضعف در اقتصاد جهان، شاهد تغییر رویکرد اکثر بانکهای مرکزی بودهایم و این به معنای آن است که ارزش ارزها در اقتصادهای بزرگ، دستخوش نوسانهای بزرگ خواهد شد. تنشهای تجاری بین چین و آمریکا و برخی تحولات سیاسی به ضعف در اقتصاد جهان منجر شده و حالا بانکهای مرکزی به فکر اجرای برنامههای حمایتی هستند.
کارشناسان بازارهای ارز معتقدند حتی بانک مرکزی آمریکا مجبور است نرخهای بهره را کاهش دهد و با آنکه احتمالا این اقدام به تنهایی نمیتواند از بروز رکود جلوگیری کند اما زمینه فشار بر ارزش دلار را فراهم خواهد کرد. همچنین ارزش یورو به دلیل حرکت بانک مرکزی اروپا به سمت سیاستهای حمایتی جدید کاهش خواهد یافت.
در مطالب حاضر به دیدگاههای دو بانک بزرگ درباره افق سیاستهای پولی بانک مرکزی آمریکا، سناریوی محتمل درباره افق ارزش یورو و پوند، افق بازارهای ارز در اقتصادهای نوظهور و جهت کلی بازارهای ارزی اشاره شد: