در بخش نظارت بانکی سایت رسمی بانک مرکزی، 40 بانکها و نهاد پولی مجاز در ایران ثبت شدهاند که در این میان نام ۵ بانک خارجی نیز به چشم میخورد.
بر این اساس بانکهای استاندارد چارترد، فیوچر بانک (المستقبل)، تعاون اسلامی برای سرمایه گذاری (مصرف التعاون الاسلامی الاستثمار) به همراه بانکهای ایران و اروپا و ایران و ونزئلا، دارای مجوز بانک مرکزی اعلام شدهاند.
بانک استاندارد چارترد، یک شرکت چندملیتی خدمات مالی و بانکداری است، که در سال ۱۹۶۹ تأسیس شد و هماکنون شعبه مرکزی آن در لندن مستقر است. استاندارد چارترد، یکی از مهمترین بانکها در بریتانیا محسوب میشود و خدمات آن عمدتأ در آسیا، خاورمیانه و آفریقا متمرکز است و شعبه این بانک از اول فوریه سال ۲۰۰۶ (۱۲ بهمن) در کیش آغاز به کار کرد.
بانک المستقبل در سال ۲۰۰۴ با سرمایه گذاری مشترک بانک صادرات ایران، بانک ملی ایران و الاهلی یونایتد بانک بحرین تأسیس شد و هم اکنون دارای یک شعبه در کیش است.
بانک تعاون اسلامی دارای ۱۱ شعبه شامل اداره مرکزی و شعبه مرکزی در بغداد،کربلا، نجف، سلیمانیه، بصره، اربیل، کاظمین، کوت، دیوانیه، بابالشرقی و میلاد تهران است که با توجه به حجم بالای مبادلات بین دو کشور ایران و عراق، فرصت مناسبی را برای پاسخگویی به نیازهای بانکی مشتریان در دو کشور فراهم کرده است.
مجمع عمومی بانک تعاون اسلامی (مصرف التعاون الاسلامی للاستثمار) در چهاردهم اسفندماه ۱۳۹۵ در نجف اشرف به ریاست مدیرعامل بانک کشاورزی برگزار شده بود.بانک کشاورزی با هدف توسعه روابط اقتصادی در افق پسابرجام، استفاده از ظرفیتهای همکاری در حوزه بانکی با کشور عراق و همچنین احیا و توسعه روابط بانکی دو کشور ایران و عراق، در بانک تعاون اسلامی در کشور عراق سرمایهگذاری کرده است.
ازآنجاکه بانک تجاری ایران و اروپا، بانکی اروپایی است لذا تحت مقررات و قوانین بانکی و نظارتی اروپا فعالیت میکند ؛ این بانک، اولین بانک خارجی بود که در سال ۲۰۰۵ میلادی در جزیره کیش آغاز به کار کرده و هماکنون در تهران نیز صاحب شعبه شده است. این بانک در ایران هیچ باجهای ندارد.
بانک مشترک ایران و ونزوئلا در سال ۱۳۸۸ با سرمایه اولیه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار کار خود را آغاز کرد که هر یک از دو کشور ایران و ونزوئلا نیمی از این پول را تأمین کردهاند.این بانک دارای یک شعبه در تهران است و هیچ باجهای در کشور ندارد.