به گزارش می متالز، نازنین بدری یکشنبه شب در نشست شورای معادن خراسان جنوبی با بیان اینکه ژئوپارکها نقش مهمی در توسعه پایدار جوامع محلی دارند افزود: با توجه به جامعه صنعتی و مشکلات امروز در بحث زندگی شهری میل و گرایش افراد به سمت نوعی از گردشگری طبیعتمحور زیاد شده که در این خصوص میراث زمینشناختی ظرفیت گردشگری زیادی دارد و نیازمند حفاظت و معرفی است.
بدری با بیان اینکه ژئوتوریسم گونهای از گردشگری طبیعتمحور است که هدف آن شناسایی پدیدهها است، اضافه کرد: ژئوپارکها ابتکاری نوین و بدعتی نو در زمینه گردشگری طبیعتمحور هستند که سایتها و پارکهای ارزشمند زمینشناسی را شامل میشود.
وی اظهار کرد: هدف اصلی ژئوپارکها توانمند کردن مردم محلی از نظر اقتصادی است و لذت بردن از زیباییها و شگفتیهای طبیعت زمین، کمک به رونق اقتصادی جامعه میزبان، حفاظت از میراث زمینشناختی، آشنایی با نحوه شکلگیری و سیر تکامل زمین و پدیدههای آن، افزایش علاقه به زمین در مردم و عمومیسازی مفاهیم علوم زمین به عنوان مهمترین اهداف ژئوتوریسم است.
مدیر گروه میراث زمین شناختی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معادنی کشور از ژئوپارکها به عنوان مقاصد ژئوتوریسم یاد کرد و افزود: ژئوپارک محدودهای با مرزهای مشخص و مساحت کافی را در برمیگیرد و ژئوپارک باید دارای جاذبههای طبیعی، تاریخی و فرهنگی قابل توجه باشد.
بدری ادامه داد: ۱۴۰ ژئوپارک در ۳۸ کشور جهان تا سال ۲۰۱۸ به ثبت رسیده که ایران تنها یک ژئوپارک تحت عنوان ژئوپارک قشم را در سازمان یونسکو به ثبت جهانی رسانده است.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی ظرفیتهای خوبی در زمینه ژئوتوریسم و ایجاد ژئو پارک دارد، اضافه کرد: تاکنون در شهرستان طبس مطالعات اولیه ژئوپارک انجام شده و منطقه طبس به عنوان ژئو پارک مهری در حال فعالیت است.
وی ادامه داد: شهرستان طبس یکسری سایتهای طبیعی با ارزش بینالمللی دارد که پرونده این منطقه برای ثبت ژئو پارک جهانی در حال تکمیل است و ثبت جهانی این منطقه نیازمند کمک مجموعه استانداری خراسان جنوبی است.
مدیر گروه میراث زمین شناختی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معادنی کشور گفت: مناطقی دیگری هم از استان از جمله نه نهبندان و شهرستان فردوس ظرفیتهای خوبی برای ژئو پارک دارند که باید مطالعات تفصیلی در این خصوص در استان انجام شود.