تاریخ: ۰۴ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۰۵
بازدید: ۲۷۷
کد خبر: ۴۲۷۶۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نقشه نیمروز بورس سه‌شنبه (4 تیر) / روز خودنمایی غول‌های بورسی

می متالز - معاملات بازار سهام در روز جاری با عقب‌نشینی خریداران و میل تدریجی فروشندگان به حفظ سود‌های کسب شده، در ساعت ابتدایی معاملات در محدوده منفی قرار گرفت.
نقشه نیمروز بورس سه‌شنبه (4 تیر) / روز خودنمایی غول‌های بورسی

به گزارش می متالز، اما سیگنال مثبت گزارش‌های خرداد شرکت‌های بزرگ بورسی روند معاملات را به کلی تغییر داد و رشد بیش از 2500 واحدی شاخص کل را در پی داشت. در این میان گمانه‌زنی‌های سیاسی فعالان بورسی در خصوص تحولات اخیر نیز به عنوان یک عامل موثر محسوب می‌شود اما ساز و کار منطقی معاملات در حال حاضر بیش از هر عامل دیگری بر قیمت سهام و روند شاخص کل تاثیر دارد.

 معاملات امروز بازار با توجه ویژه فعالان بورسی به گزارش‌های ماهانه از محدوده منفی و فاز انفعال خارج شد و به مدار سابق خود در مسیر رشد بازگشت. تشکیل صف‌های خرید در بزرگترین سهام بورسی و به تبع آن رشد 2 برابری شاخص کل نسبت به شاخص هم‌وزن هم راستا با شتاب‌گیری ارزش معاملات روزانه از نکات مهم معاملات امروز سهام در تالار شیشه‌ای به شمار می‌آید. ارزش معاملات خرد با فاصله گرفتن از روزهای کم رمق در محدوده منفی به بیش از 1100 میلیارد تومان رسید که اتفاق جالب توجهی به شمار می‌آید. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که روز گذشته دونالد ترامپ در ادامه سیاست‌های فشار مضاعف و در واکنش به سرنگونی پهپاد آمریکایی در ایران، فرمان اجرایی را امضا کرده است که به موجب آن تحریم‌هایی علیه ایران اعمال خواهد شد که نهاد رهبری ایران را نیز شامل می‌شود.

خبرگزاری الجزیره در خبری مدعی شد که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز از جمله کسانی است که در لیست جدید تحریم آمریکا قرار گرفته اما قرار است این تحریم طی چند روز آینده اعمال شود. از سوی دیگر برخی رسانه‌ها به نقل از استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا مدعی شدند که نام سه فرمانده ارشد نظامی ایران نیز در فهرست تحریم‌های جدید گنجانده شده است. دیشب همچنین شورای امنیت همچنین از همه طرف‌های درگیر در منطقه خلیج فارس خواسته است تا اختلافات را از طریق صلح آمیز و مذاکره حل و فصل کنند. طبق این گزارش پس از نشست غیر علنی دو ساعته، اعضای شورای امنیت بر سر این بیانیه مطبوعاتی که در آن نامی از ایران برده نشده، توافق کردند.

به نظر می‌رسد در چنین شرایطی قرار گرفتن در وضعیت نه توافق نه جنگ محتمل‌ترین گزینه باشد و تجربه اهالی بازار سرمایه در این خصوص با گذشت زمان ثابت کرده‌است که اثرات واقعی ماندن در موقعیت اینچنینی عملا چشمگیر نیست. بنابراین شیف تمرکز معامله‌گران از مسائل پیرامونی به وضعیت عملکرد شرکت‌ها و قیمت‌گذاری بر اساس کاهش ضریب دخالت عوامل پیرامونی محتمل‌ترین گزینه پیش‌روی بازار سهام در کوتاه‌مدت خواهد بود.

سایه بزرگتر‌های فلزی بر سر بازار

ارائه گزارش‌های درخشان ماهانه شرکت‌های گروه فلزات اساسی و تداوم روند رو به رشد تولید و فروش آنها یکی از مهمتربن عوامل بازگشت تقاضا به بورس و جلوگیری از تجربه اصلاح قیمتی در معاملات روزانه است. در این میان نماد «فولاد» با ثبت فروش 3745 میلیارد تومانی در خردادماه و ثبت رکورد تاریخی فروش 9500 میلیارد تومانی در اولین فصل سال 98، پرچمدار صنعت فلزات اساسی و صدرنشین نمادهای موثر بر شد شاخص کل در روز جاری به شمار می‌آید. شرکت ملی مس ایران نیز اگرچه عملکرد خرداد خود را هنوز منتشر نکرده‌است اما انتظار سرمایه‌گذاران در خصوص ارائه عملکرد مناسب ماه سوم سال در کنار کارنامه قابل قبول سال 97، موج تقاضا را در نماد مربوطه به همراه داشته است.

«فارس» سوگلی تالار شیشه‌ای

علاوه بر تاثیر مثبت نمادهای «فولاد» و «فملی» ، نمادهای «فارس» و «کگل» نیز در میان موثرترین نمادها بر شاخص کل قرار گرفتند و بدین ترتیب 4 شرکت بورسی با بیشترین ارزش بازار، عوامل اصلی بازگشت شاخص کل از محدوده منفی به مدار مثبت به شمار می‌آیند. تشکیل صف خرید در نماد شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با توجه به نزدیک شدن به عرضه اولیه پتروشیمی نوری و درجا زدن نماد «فارس» طی روزهای پر رونق، این نماد را در میان نمادهای شیمیایی به طور ویژه‌ای برجسته کرده‌است. از سوی دیگر گزارش عملکرد خردادماه این شرکت با تحقق سود 1391 میلیارد تومانی تا پایان دوره 6 ماهه (پایان خرداد) تقاضای خوبی را به این سهم کشانده‌است.

لازم به ذکر است ترکیب سود کسب شده به ترتیب شامل 22.5 میلیارد تومان سود شرکت بازرگانی پتروشیمی، 720 میلیارد تومان سهم سود سالانه شرکت پارس تامین مجد و 648.4 میلیارد تومان سهم سود پتروشیمی کاویان است که در سنوات گذشته و در مجامع سالانه این شرکت‌ها مصوب شده و به هلدینگ خلیج فارس به عنوان سهامدار عمده اختصاص می‌یابد.

تشکیل صف خرید سنگین 70 میلیون سهمی در نماد «فارس» این نماد را به سوگلی بورس در معاملات امروز بدل کرده‌است.

حساسیت روز افزون معاملات

با رسیدن شاخص کل به سقف تاریخی و کسب بازدهی‌های مناسب در سهام صنایع مختلف، انتخاب سهام با چشم‌انداز سودآوری مناسب دشوارتر از گذشته شده‌است. استفاده از هیجان معامله‌گران برای فروش در قیمت‌های بالا یکی از راهکارهای سهامداران قدیمی برای کسب بیشترین سود در شرایط فعلی به شمار می‌آید و عدم توجه به روندهای قیمتی و مقایسه آن با محدوده خرید مناسب می‌تواند به تحمل ضرر و زیان قابل توجهی منجر شود. از این رو تکیه بر عوامل بنیادی به دلیل اصل مراجعه قیمت‌ها به ارزش ذاتی، مهمترین معیار تصمیم‌گیری خواهد بود. نگاه به بازار سهام از دریچه طمع در چنین شرایطی و با رشد مداوم قیمت‌ها، مهلک‌ترین ضربه را به سرمایه‌گذاران خواهد زد. از سوی دیگر پس از عبور از بازدهی شرکت‌های بزرگ باید منتظر یک دوره اصلاح قیمتی باشیم. در این دوره‌ها نیز حساسیت بازار به اخبار منفی بدون توجه به ابعاد تاثیرگذاری بیشتر خواهد شد که می‌تواند سرعت اصلاح قیمت‌ها را تشدید کند. هرچند رویکرد مبتنی بر عوامل بنیادی ترس از قرار گرفتن در چنین ریزش‌هایی را به شدت کاهش خواهد داد.

عناوین برگزیده