به گزارش می متالز، محمد گرجی آرا با بیان اینکه ما تجربه رشد سهام را در سه ماهه اول امسال داشتیم، اظهار داشت: در رابطه با برخی سهم ها چون تعداد زیادی از سرمایه گذاران در سود هستند، به صورت ضرورت باید یک اصلاح زمانی داشته باشند البته باز هم این به معنای اشباع قیمتی این سهم ها نخواهد بود.
وی افزود: جنس اصلاحی که هم اکنون بسیاری از سهام بازار دارند، از جنس اصلاح قیمتی چندان شدید نیست و بیشتر، "اصلاح زمانی" است که بازار خودش را با قیمت های جدید به روزرسانی می کند و عادت می دهد تا به سمت قله های بعدی شاخص حرکت کند.
این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: افت های گاه به گاه شاخص حامل اتفاق خاصی در حوزه کلان اقتصادی یا شرکت ها نیست و بیشتر، ناشی از استراحتی است که بعد از یک رشد چندماهه شاهد آن هستیم.
گرجی آرا افزود: آنچه قرار بوده بازار نسبت به ریسک های سیستماتیک و سیاسی اعمال کند، در قیمت ها لحاظ شده است؛ لذا الان سهم های بزرگی با P/E های ۳ و حتی در زمان هایی کمتر از ۳ معامله می شود.
مدیر سرمایه گذاری کارگزاری بهگزین ادامه داد: به این ترتیب، بازار ریسک های قبلی را دیده است و با آن ریسک ها نیز اکثر سهم ها همچنان ارزنده اند.
وی افزود: به نظر می رسد سهم های دلاری باید استراحت زمانی کنند و الان موعد رشد ریالی هاست.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: شرکت های سرمایه گذاری و شرکت هایی که درآمد ریالی دارند و به دنبال افزایش نرخ اند، باید این افزایش قیمت را در قیمت های سهام تجربه کنند تا با سهم های دلاری که پیشتر جلو رفته اند، همگن شوند؛ به همین خاطر به نظر می رسد سهم های دلاری در بازه کوتاهی در جا بزنند تا بازار به سمت سهم های ریالی ریالی حرکت کند.
گرجی آرا همچنین گفت: ما با برخی شرکت های سرمایه گذاری هم مواجهیم که زیرمجموعه هایشان رشد کرده و خود رشد نکرده اند؛ به نظر می رسد آینده شاخص را اینها قرار است افزایشی کنند.
وی افزود: بعضی گروه ها مثل لیزینگ ها و شرکت های خدمات پرداخت هم هستند که از بازار جا ماندند و هنوز قیمت های پایینی دارند؛ اینها پتانسل هایی دارند که با افزایش نرخ و افزایش کارمزد می تواند آزاد شود به همین دلیل به نظر می رسد که اینها محرک اصلی بازار در هفته های پیش رو باشند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار سرمایه هم اکنون بیشتر با نرخ دلار نیمایی جهت گیری می کند و نرخ دلار نیمایی هم نوسان چندانی ندارد، اظهار داشت: البته نرخ دلار در بازار آزاد ممکن است نوسان هایی را تجربه کند، اما بسیاری از سهامدارانی که تازه به بازار سرمایه می پیوندند، افرادی هستند که ملک یا دلار گران را فروخته اند و به سمت بورس آمده اند تا سهام ارزان را جایگزین کنند.
گرجی آرا در عین حال اظهار داشت: چون تاثیر دلار نیمایی هنوز به طور کامل در قیمت سهام دیده نشده، به نظر نمی رسد که دلیل اصلی افت بازار، افت قیمت بازار آزاد دلار باشد؛ چون بازار ما بیشتر به دلار نیمایی نگاه می کند و هنوز شرکت ها از این محل جای رشد دارند.