به گزارش می متالز، مجید پیره در این باره عنوان کرد: پیرو دستور رئیس سازمان بورس در خصوص تمرکز کمیته فقهی بر ابزارهای مالی اسلامی به عنوان یکی از موضوعهایی که باب تعامل و توسعه همکاریهای علمی و اجرایی را با سایر بورسهای اسلامی در دنیا باز می کند، مقرر شد مصوبات این کمیته درخصوص انواع ابزارهای مالی اسلامی به زبان عربی ترجمه و در قالب یک مجموعه چاپ و منتشر شود.
به گفته وی این کار در نهایت توسط دبیرخانه کمیته فقهی انجام شد و با کمک و همکاری برخی مترجمین حرفه ای زبان عربی به سرانجام رسید .در حال حاضر مجموعه مصوبههای کمیته فقهی در حوزه صکوک به زبان عربی چاپ و آماده شده و به حدود ۲۵ بورس عربی در کشورهای مختلف ارسال شده است. هدف از این کار توسعه همکاری های علمی و اجرایی در حوزه محصولات بازار سرمایه اسلامی از یک طرف و معرفی دستاوردهای کمیته فقهی در موضوع مالی اسلامی و بررسی فقهی انواع ابزارها در وهله دوم است.
این عضو هیات مدیره کمیته فقهی ادامه داد: بر این مبنا بورسهای قطر، امارات، سوریه و تعدادی از بورسهای عربی در کشورهای آفریقایی و بازار سرمایه لبنان و عراق شناسایی شدند . سپس این مجموعه در نامهای توسط رئیس سازمان بورس برای روسای آن بورسها ارسال شد .همچنین در نظر داریم با شوراهای فقهی در کشورهای مختلف و در سطح بین الملل مکاتباتی داشته باشیم و کتاب مصوبههای کمیته فقهی در حوزه صکوک را که به زبان عربی آماده شده، ارسال کنیم.
به گفته پیره،اکنون بیش از ۱۴۰ شورای فقهی در کشورهای مختلف در سطوح مختلف فعالیت دارند که بعضی از آنها در سطح ملی و برخی در سطح یک نهاد یا موسسه فعالیت می کنند و بر حسن اجرای ملاحظات فقهی در مقام اجرا در حوزه کاری خود نظارت دارند.از مجموع این ۱۴۰ شورای فقهی، تقریبا ۴۵ شورای فقهی را شناسایی کردیم و با ارسال این کتب عربی بابی برای توسعه همکاری های بین المللی بین کمیته فقهی بازار سرمایه ایران و شوراهای فقهی در سایر کشورها رقم میخورد.