تاریخ: ۰۷ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۲۵
بازدید: ۲۲۴
کد خبر: ۴۳۵۴۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
عباسعلی پوربافرانی در بازدید معاون وزیر صمت از مجموعه پتاس خور وبیابانک:

تعدیل نیرو در پتاس نخواهیم داشت

می متالز - به دعوت عباسعلی پوربافرانی روز چهارشنبه پنجم تیرماه دکتر سرقینی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت، مهندس غریب پور معاون وزیر و رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهندس جعفری مدیرعامل شرکت تهیه و تولید و مهندس هاشم زایی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات واسلامشهر از مجتمع معدنی پتاس خور و بیابانک اصفهان بازدید نمودند.
تعدیل نیرو در پتاس نخواهیم داشت

به گزارش می متالز، عباسعلی پوربافرانی نماینده مردم شهرستان‌های نائین و خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از مجتمع پتاس خور با اشاره به واگذاری پتاس به بخش خصوصی تاکید کرد: تنها مالکیت مجتمع پتاس دولتی باقی خواهد ماند و مدیریت آن به بخش خصوصی واگذار شده است.

وی افزود: با این وجود در نشست‌ها تاکید شده که تعدیل نیرو و کاهش حقوق و مزایا صورت نگیرد و حتی برای توسعه سایر واحدهای زیر مجموعه پتاس نیز نیروهای جدیدی به کارگیری شوند.

عباسعلی پوربافرانی بیان کرد: با توجه به فقدان زیرساخت‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در چند سال گذشته، امروز با ایجاد بسترهای لازم و تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز بهترین فرصت برای سرمایه گذاری شده است.

بیشتر این میزان با واردات تأمین می‌شود که تلاش داریم با به ظرفیت رساندن کارخانه پتاس خور و بیابانک در فاز اول ۵۰ هزار تن از نیاز کشور و در فاز دوم ۱۰۰ هزار تن از این مقدار را تولید کنیم.

مجتمع پتاس خور و بیابانک، نخستین تولیدکننده پتاس در ایران است که با برخورداری از بزرگترین ذخایر املاح تبخیری در خاورمیانه، جهت تولید سالانه ۵۰ هزار تن کلرید پتاسیم به‌عنوان کود شیمیایی و ۳۰۰ هزار تن کلرید سدیم برای مصارف پتروشیمی، خوراکی و دارویی و ۳۰ هزار تن هیدروکسید منیزیم راه‌اندازی شده است.

سالانه ۱۵ میلیون مترمکعب شورابه از معدن استخراج و وارد ۱۴ استخر تبخیر خورشیدی، به وسعت تقریبی ۱۳ کیلومتر مربع می‌شود که در کنار استحصال خوراک مورد نیاز کارخانه تولید کود پتاس، نزدیک به سه میلیون تن نمک صنعتی با خلوص ۹۵ تا ۹۷ درصد در بستر استخرهای تبخیر خورشیدی حاصل می‌شود.

ماده معدنی پتاس، در صنایع گوناگونی از جمله تولید کود شیمیایی برای بخش کشاورزی و همچنین در صنایع غیر کشاورزی و تولید صابون و شوینده‌ها، رنگ‌های شیمیایی و داروها، صنایع شیشه و سرامیک، صنایع غذایی و تهیه گل حفاری نیز استفاده می‌شود.

جعفر سرقینی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز گفت : در شرایط جنگ اقتصادی، ما از همه معدنکاران به طور رسمی درخواست کردیم که در راستای تحقق شعار سال تلاش مضاعفی داشته باشند.

وی ظرفیت‌های معدنی و تولید سنگ‌های تزئینی خور و بیابانک را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: این شهرستان ثقل معادن استان اصفهان بوده و بسیاری از معادن سنگ و دیگر منابع معدنی آن منحصر به فرد است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت، توسعه فعالیت‌های معدنی در مناطق محروم را جزو برنامه‌های این وزارتخانه برشمرد و اضافه کرد: از آنجا که بیشتر معدن‌ها در مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور قرار واقع شده، توسعه معادن به معنای توسعه مناطق محروم کشور است.

همچنین خداداد غریب پور رئیس هیأت عامل ایمیدرو بیان کرد: این مجتمع در یک چشم انداز می‌تواند به بزرگترین مجتمع استحصال مواد معدنی کشور تبدیل شود و با تکمیل زنجیره تولید محصولات با ارزش، گام‌های اساسی در بخش صنایع معدنی کشور بردارد.

وی تاکید کرد: خوشبختانه خور و بیابانک دارای منابع سرشار معدنی است و این کارخانه پاسخی برای فرآوری منابع با ارزش جهت استفاده بخش صنعت است.

عناوین برگزیده