تاریخ: ۲۰ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۱۶
بازدید: ۱۹۸
کد خبر: ۴۴۵۹۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نهضت ساخت داخل یکی از استراتژی های توسعه صنعتی/ تمرکز بر پیشبرد داخلی سازی قطعات خارجی

می متالز - نهضت ساخت داخل به عنوان یکی از محوری ترین سیاست های کلان وزارت صنعت محدود به سال 98 بوده و سرفصل استراتژی توسعه صنعتی است.
نهضت ساخت داخل یکی از استراتژی های توسعه صنعتی/ تمرکز بر پیشبرد داخلی سازی قطعات خارجی

به گزارش می متالز، معاون امور صنایع وزارت صمت ساخت داخل را به عنوان یکی از استراتژی های توسعه صنعتی برشمرد وگفت: برنامه های متعددی در راستای توسعه و تعمیق ساخت داخل در کشور آغاز شده که دستاوردهای مناسبی هم برای کشور به همراه داشته است.

او با اشاره به بومی سازی تولید و ساخت تجهیزات و قطعات در کشور توضیح داد: نهضت ساخت داخل یکی از محوری ترین سیاست های وزارت صنعت است و محدود به سال 98 نیست. ساخت داخل رویکردی و سیاستی کلان است که باید همیشه به آن توجه کرد.

او به خودکفایی در برخی صنایع اشاره کرد و گفت: در صنایعی همانند لوازم خانگی، پوشاک ، صنایع غذایی، ریلی ودریایی اگر چه میزان توسعه تعمیق داخلی سازی به یک میزان نیست ولی به ظرفیت های بالایی در این صنایع رسیده ایم که باید از این مزیت برای رقابت پذیری و صادرات استفاده کنیم.

مقیمی شناسایی نیازهای خارجی دستگاههای دولتی به ویژه نیازهای صنعت خودرو، صنعت لوازم خانگی و پوشاک را از جمله اقدامات انجام شده در جهت حمایت صنایع داخلی برشمرد و گفت: با شناسایی توانمندی های صنایع کشور، اقداماتی در راستای جلوگیری از خرید محصولات خارجی دارای مشابه داخل صورت گرفت که اصلاح تعرفه های صنعتی و ممانعت از ثبت سفارش محصولات خارجی دارای مشابه داخلی نظیر پیگیری جهت جلوگیری از ثبت سفارش فندرهای لاستیکی مورد نیاز سازمان بنادر و دریانوردی کشور و خرید خارجی شیرهای کنترلی برای طرح پالایش میعانات گازی از جمله این اقدامات بوده است.

به گفته معاون امور صنایع بررسی و اعلام شرکت های توانمند داخلی برای تامین 7 قلم تجهیزات پیشرفته اعلامی مورد نیاز وزارت نفت و اعلام تخصیص نرخ ارز در مقابل صادرات برای واردات اسید سیتریک نیز از جمله اقداماتی است که توسط وزارت صنعت برای حمایت از تولید داخلی صورت گرفته است.

وی موضوعات مطروحه را تنها بخشی از سیاستگذاری وزارت صنعت، معدن وتجارت برای توسعه و تعمیق ساخت عنوان کرد و افزود: تداوم برگزاری نمایشگاه های دائمی شرکت های ساپکو، مگاموتور و سازه گستر و تدوام اقدامات اجرایی برای پیشبرد داخلی سازی قطعات خارجی نیز از جمله برنامه هایی که توسط این وزارتخانه در حال اجرا است.

به گفته مقیمی ما در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، نساجی و پوشاک، فعالیت را با مونتاژ شروع کرده ایم تا جایی که درحال حاضر با تعمیق بخش تولید به طراحی وتولید کیفی در این بخش ها رسیده ایم.

او با اشاره به اینکه صنعت در اختیار کسانی خواهد بود که تکنولوژی ، ماشین آلات و دانش را داشته باشد، بیان کرد: ما ظرفیت زیادی در حوزه ماشین آلات ، طراحی و شرکت های دانش بنیان داریم و فقط توجه و نگاه به ساخت داخل باید در الویت باشد.

معاون امور صنایع در ادامه بیان کرد: برای رفع موانع مشکلات پیرامون نخست باید توان داخل را بسنجیم واگر با کسری مواجه بودیم، به سراغ خارج از کشور و واردات برویم و سعی کنیم که دانش نهایی را بدست آوریم.

مقیمی با اشاره به شرایط امروزی کشور و تحریم های خاصی از آن به عنوان یک فرصت یاد کرد و گفت: بنا بر فرمایشات معظم رهبری اگر چه تحریم محدودیت هایی را به وجودآورده است ولی فرصت هایی را هم به ارمغان آورده است که باید با آغوش باز به استقبال فرصت ها برویم.

او با اشاره به تامین مواد اولیه ، قطعات ، تجهیزات و تولید تکنولوژی به عنوان یکی از سیاست های خاص وزات صمت و گفت: ساخت داخل به عنوان محوری ترین سیاست مطرح است و ما بران پافشاری می کنیم و تحت فشارهای اقتصادی بر تولید داخل تاکید بیشتری داریم و اجازه نمی دهیم که کالاهایی که امکان ساخت داخل آن وجود دارد، وارد کشور شود وهمانطور که اشاره شد، موضوعات ساخت داخل شناسایی و توانایی آن به کل کشور را صادر کرده و ثبت سفارشات را محدودتر کرده اییم.

 

سامانه الکترونیکی جامع ساخت داخل

معاون امور صنایع از بهره برداری و راه اندازی سامانه الکترونیکی جامع ساخت داخل درآینده ای نزدیک خبرداد و تاکید کرد: از تمامی افراد، تولید کنندگان در صنایع مختلف می خواهیم که هرآنچه که قابلیت تولید داخل را دارد با جزیات در این سامانه ثبت کنند و ما در جمع بندی با تشکل های غیردولتی و کسب صحت به لیست توانمندی هایمان اضافه می کنیم .

 

برنامه ریزی برای کاهش میزان واردات مواد اولیه خارجی دارای مشابه داخلی

مقیمی یکی دیگر از سیاست های وزارت صمت در حمایت از ساخت داخل را برنامه ریزی برای کاهش میزان واردات مواد اولیه خارجی دارای مشابه داخلی با اصلاح تعرفه ها، اختصاص ارز نیمایی و ارزحاصل از صادرات به صنایع عنوان کرد و گفت: با این سیاست ها سعی در صیانت از تولید داشته و تلاش می کنیم با تسهیل فرآیند فضای و کسب وکار، انگیزه تولید داخل را افزایش دهیم.

او با اشاره اینکه ساخت داخل محدود به وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست، گفت: این سیاست نباید محدود به این وزارت خانه باشد و باید محور نخست بسیاری از دستگاه ها و ارگان های ازجمله، وزارت نیرو، بهداشت و جهاد کشاورزی که ظرفیت بزرگی برای حمایت از ساخت داخل دارند؛باشد

 

تعامل با بانک مرکزی برای تامین سرمایه در گردش واحدهای صنعتی

معاون امورصنایع ازتعامل با بانک مرکزی برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی خبرداد و گفت: بسیاری از واحد های جدید گشایش یافتند و بسیاری از واحد های فعال، فعال تر شدند و بسیاری از واحد های تولید که به دلیل فشارها کمر خم کرده بودند دوباره به چرخه تولید بازگشتند.

مقیمی همچنین از تمام تولیدکنندگان خواست که بیشتر به کیفیت تولید داخل توجه کنند و با مدیریت هزینه تمام شده، از رعایت استاندارد محصولات خود نکاهند و شرایط برای بهبود کیفیت و نوسازی و بازسازی واحدهای خود مطابق با تکنولوزی روز دنیا به وجود بیاروند تا نویدی را برای صنعت و موسسات جهانی و بسترساز افزایش رشد اقتصادی در کشور باشند.

عناوین برگزیده