تاریخ: ۲۳ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۴۶
بازدید: ۳۰۲
کد خبر: ۴۴۸۳۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در راستای امضای یک تفاهمنامه چندجانبه برای توسعه ظرفیت‌های معدنی یک استان شرقی اعلام شد

بخش معدن، محور توسعه استان سیستان و بلوچستان

می متالز - استان سیستان و بلوچستان روی کمربند فلزی و معدنی جهان قرار گرفته و با داشتن ذخایر مس، کرومیت، منگنز، سرب و روی، قلع، تنگستن، طلا و کانسارهای غیر فلزی، دارای ظرفیت‌های کم‌نظیری در بخش معدن است.
بخش معدن، محور توسعه استان سیستان و بلوچستان

به گزارش می متالز، سیستان و بلوچستان به لحاظ ساختار زمین‌شناسی، خاستگاه مناسبی برای انواع مواد معدنی است و آثار و نشانه‌های موجود نیز گواه این ادعاست، آنچنان که این بخش می‌تواند به عنوان محور توسعه استان قلمداد شود.
زون فلیشی نهبندان - خاش، بلوک لوت و زون مکران و بخش‌های رسوبی و کربناته قدیمی، مجموعه‌های پوسته اقیانوسی و مجموعه‌های آذرین نظیر توده گرانیتی زاهدان و کوه سفید سراوان، کمپلکس‌های ولکانوپلوتونی بزمان - تفتان و لار، زون فلیشی ناحیه مکران، حوضه رسوب‌گذاری جوان هامون جازموریان، دشت سیستان و سواحل دریای عمان، بسترهای مناسبی برای کانی‌زایی است و بر این اساس می‌توان متناسب با شرایط استان و اولویت‌بندی قابلیت‌ها، راهبرد توسعه استان را طراحی و برنامه عملیاتی آن را نیز تدوین کرد.
در بخش ذخایر فلزی تا پایان سال ۸۷ کمتر از ۲۰ میلیون تن شناسایی شده که این میزان درحال‌حاضر افزون بر ۴۰۰ میلیون تن است و رشدی معادل ۲۰ برابر کل ذخایر فلزی استان تا پایان سال ۸۷ را نشان می‌دهد.
ایـن ذخایر شامل مس، تیتانیوم، سنگ‌آهن و آهن پلاسری، طلا، منگنز، آنتیموان و... است.

 

فعالیت ۲۲۶ معدن در سیستان و بلوچستان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان درباره ظرفیت‌های معدنی این استان گفت: ۲۲۶ معدن فعال در سطح سیستان و بلوچستان وجود دارد و ۹ معدن نیز در حال تجهیز و آماده‌سازی است.
نادر میرشکار افزود: یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تن ذخیره شناسایی شده معدنی در این استان وجود دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان وبلوچستان تصریح کرد: ۶۸۳ هزار تن مواد معدنی پروانه بهره‌برداری دارند و بقیه به صورت ظرفیت خالی هستند. همچنین ۷ هزار و ۷۰۳ نفر در بخش معدن سیستان و بلوچستان مشغول به کارند.
وی بیان کرد: ۶۲ درصد مواد معدنی در حوزه مصالح ساختمانی، ۱۱ درصد در حوزه سنگ تزئینی، ۹ درصد در حوزه مواد غیرفلزی و ۱۸ درصد در حوزه مواد فلزی است.
میرشکار اظهار کرد: در سال ۹۷ تعداد ۸۹ پروانه بهره‌برداری با سرمایه‌گذاری ۱.۱۹۵میلیارد ریال در استان صادر شده که با بهره‌برداری از این واحدها ۷۷۷ شغل به طور مستقیم در حوزه صنعت استان ایجاد شده است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان وبلوچستان تعداد پروانه‌های بهره‌برداری صادرشده در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ را دارای رشد ۲۰ درصدی عنوان کرد.
میرشکار افزود: میزان سرمایه‌گذاری این پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی، یک هزار و ۱۹۵ میلیارد ریال است که نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ رشد ۴ درصدی را نشان می‌دهد.
وی بیان کرد: پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی ناشی از طرح، بدون طرح و بهره‌برداری ناشی از توسعه یا اصلاح است.
وی گفت: جواز تاسیس به مجوزی که افراد، اعم از حقوقی یا حقیقی برای یک فعالیت تولیدی-اقتصادی دریافت می‌کنند، گفته می‌شود و موضوعی که برای آن می‌خواهید جواز بگیرید باید با موضوع شرکت مرتبط باشد.

 

یک تفاهمنامه برای احیای معادن کوچک

محمودرضا رحمتیان، معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز گفت: یکی از پروژه‌های مهم اقتصاد مقاومتی اولویت‌دار سال ۹۸ مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت و حوزه معاونت امور معادن و صنایع معدنی، اجرای طرح (پروژه) احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس (۱۵۰ معدن در سطح کشور) بود که بر این اساس تفاهمنامه‌ای بین وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به عنوان مجری طرح، خانه معدن ایران، شرکت مادرتخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) و شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با عنوان شورای هماهنگی طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک امضا شد.
وی افزود: با ابلاغ این تفاهمنامه به استان‌ها از سوی مقام عالی وزارت در ۸ اردیبهشت۱۳۹۷، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان با توجه به اینکه این استان به عنوان یکی از استان‌های آزمایشی در نظر گرفته شده است، جلسه‌های متعدد استانی- ستادی و جلسه تخصصی با حضور مدیران کشوری و استانی در قالب پنل تخصصی همایش نخستین نمایشگاه معدنی استان (۲۳ بهمن ۱۳۹۷) برگزار کرد.
همچنین بازدید میدانی کارشناسان محترم شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به‌عنوان مجری طرح به همراه سرمایه‌گذاران این حوزه و مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از منطقه مزبور به همراه بررسی زیرساخت‌های موجود و قابلیت معادن آهن پلاسری (متمرکز در حوزه شهرستان ایرانشهر- بزمان و حومه) در ۳۰ بهمن انجام و جلسه فنی و توجیهی با بهره‌برداران و مسئولان شهرستانی و استانی برگزار شد که نتایج و مصوبه‌های آن به‌طور کامل برای اجرا به بهره‌برداران معادن ذی‌ربط اعلام و ابلاغ شد.
رحمتیان ادامه داد: مجوزهای معدنی لازم صادر شده و معادن دارای قرارداد هم‌اکنون در حال تجهیز و راه‌اندازی از سوی سرمایه‌گذار بخش خصوصی هستند که پیش‌بینی می‌شود با اجرای این طرح، تعدادی از معادن آهن پلاسری استان، فعال و باعث رونق تولید و ایجاد اشتغال در منطقه شود.
رحمتیان، هدف اجرای طرح فعال‌سازی معادن کوچک‌مقیاس را چنین برشمرد: فعال کردن و بازگرداندن معادن کوچک‌مقیاس غیرفعال به چرخه تولید با مشارکت بخش خصوصی، افزایش سطح اشتغال پایدار در بخش معدن، افزایش میزان استخراج و تولیدات مواد معدنی مورد نیاز صنایع معدنی، تامین مواد اولیه کارخانه‌ها، استفاده بهینه و بکارگیری ظرفیت‌های موجود، منابع مالی، داده‌ها، اطلاعات و نیروی انسانی در سال رونق تولید است.
رحمتیان در ادامه به تاثیرگذاری طرح فعال‌سازی معادن کوچک‌مقیاس اشاره کرد و گفت: بیشتر بنگاه‌های معدنی استان از نوع کوچک و متوسط‌مقیاس (۹۹و ۷ دهم درصد) هستند، به‌طوری‌که از تعداد کل بنگاه‌های معدنی استان، سهم این بنگاه‌ها (کوچک و متوسط‌مقیاس) در اشتغال ۹۹و ۷ دهم درصد بوده و ۹۹و یک دهم درصد از تولیدات معدنی استان را به خود اختصاص می‌دهند. در سطح کشور هم آمار به همین منوال است.

عناوین برگزیده