تاریخ: ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۸:۱۲
بازدید: ۶۴۹
کد خبر: ۴۴۹۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیر کل دفتر بهره برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد:

وضع عوارض صادرات مواد خام معدنی عاملی تشویقی برای تولید محصولات با ارزش افزوده

می متالز - مدیر کل دفتر بهره برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مرسوم بودن خام فروشی مواد مازاد معدنی در تمام دنیا، وضع عوارض برای صادرات مواد خام معدنی را یک عامل تشویقی برای تولید محصولات با ارزش افزوده دانست.
وضع عوارض صادرات مواد خام معدنی عاملی تشویقی برای تولید محصولات با ارزش افزوده

کاووس قاسمی خام فروشی مواد معدنی را در تمامی کشورهای دنیا مرسوم دانست و اظهار کرد: برخی از کشورهای دنیا مانند ژاپن ذاتا مواد اولیه ندارند که با واردات مواد اولیه به سمت تولید محصول با ارزش افزوده و فراوری شده حرکت می کنند و کشورهایی که مواد معدنی به وفور دارند قطعا بخشی از این مواد را به صورت خام صادر می کنند.

وی خام فروشی را برای کشورهایی که به سمت تکمیل زنجیره فراوری مواد معدنی پیش می روند، توجیه ناپذیر عنوان کرد و افزود: در کشور ما برخی مواد معدنی مانند سنگ گچ برای صادرات به صورت خام مزیت دارند چرا که به لحاظ ذخایر و تولید سنگ گچ همواره در رتبه بندی بین المللی زیر چهار بودیم که باید به سمت صادرات این ماده معدنی برویم.

قاسمی صادرات گچ از استان های ساحلی کشور مانند بوشهر و هرمزگان را دارای توجیه اقتصادی دانست و گفت: در کشور ما یکی از قطب های گچ استان سمنان است ولی صادرات گچ به صورت پودر از سمنان به خاطر هزینه های حمل و نقل بالا توجیه اقتصادی چندانی ندارد. از طرفی دیگر سنگ گچ نیز به صورت ذاتی ماده معدنی کم ارزشی محسوب می شود. اما بوشهر و بندرعباس ذخایر گچ زیادی دارند و گچ تولیدی آنجا مازاد بر مصرف داخلی است.

وی با تاکید بر فراوری مواد معدنی مانند گچ برای صادرات با ارزش افزوده بالاتر، اظهار کرد: گچ در دل طبیعت با یک سری مواد اضافی معدنی مانند مارن همراه است که پس از استخراج در پروسه ای مواد معدنی اضافی در چند مرحله حذف می شود و به صورت دانه بندی برای صادرات جهت تولید سیمان در کشورهای مانند هند و کشورهای عربی مورد استفاده قرار می گیرد. پس چون گچ یک پروسه ای را طی می کند، ماده خام معدنی محسوب نمی شود.

مدیر کل دفتر بهره برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام مخالفت با خام فروشی در سنگ آهن، عنوان کرد: پروسه تکمیل زنجیره هایی مانند فولاد، آهن، کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی در کشور ایجاد شده است که مصرف کننده سنگ آهن به صورت ماده اولیه هستند و این روند تا جایی می رود که به تدریج ماده معدنی خام کمتر صادر شود و روند صادرات سنگ آهن خام در سال های آینده کاهش خواهد داشت.

قاسمی صادرات بخشی از سنگ آهن که کم عیار است را برای اشتغال زایی موثر دانست و افزود: جایی که زنجیره های ارزش افزوده و فراوری برای مواد معدنی وجود دارد نباید به سمت خام فروشی برویم.

وی با اشاره به پیشنهاد وضع عوارض برای صادرات مواد معدنی گفت: وضع عوارض یک عامل تشویقی برای رفتن به سمت واحدهای فراوری و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر است‌.

عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد