تاریخ: ۲۶ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۲۳
بازدید: ۱۸۹
کد خبر: ۴۵۴۳۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل کارگزاری بانک دی:

نوسان شاخص ذات بازار است / نماگر به صعود ادامه می دهد

می متالز - مدیرعامل کارگزاری بانک دی اصلاح را رفتار طبیعی بازار دانست و بر ادامه رشد شاخص و عبور آن از مرز ۳۰۰ هزار واحد تا پایان سال تاکید کرد.
نوسان شاخص ذات بازار است / نماگر به صعود ادامه می دهد

به گزارش می متالز، فردین آقابزرگی با اشاره به نوسان روز گذشته شاخص گفت: این اتفاق بدیهی ترین شکل ممکن برای اصلاح بازار پس از یک بازدهی حدود ۴۰ درصدی است که طی سه چهار ماه ابتدایی امسال شاهد بوده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد:شکل طبیعی بازار این است که همواره باید نوسان داشته باشد، به خصوص این که محور و متغییر اصلی اثرگذار در رشد شاخص در سال ۹۷ و ماه های طی شده از سال ۹۸، نرخ ارز بوده است؛ بر این اساس بدیهی است که با کاهش نرخ ارز بازار خود را اصلاح کند.

 

اصلاح شاخص ادامه دار نیست

آقابزرگی با اشاره به تعدیل نسبی صورت گرفته در شاخص طی روز گذشته افزود: البته به دور از ذهن است که این روند کاهشی ادامه دار باشد، حتی نمی توان وضعیت نرخ ارز را نیز در شرایط فعلی در حالت تثبیت دید.چون با در نظر گرفتن سایر متغییرها و بنیه اقتصادی داخلی و خارجی این تناسب اکنون برقرار نیست.

این فعال بازار سرمایه در تشریح استدلال خود گفت: نزولی که اکنون در بازار ارز رخ داده است تا حدی جنبه روانی نیز دارد.اما عوامل دیگری از جمله پیش بینی های ثبات نسبی در وضعیت اقتصادی، نزدیک شدن نرخ ارز آزاد به ارز مبادلاتی و نیمایی و به عبارتی پیش خور شدن بخش عمده ای از پیش بینی هایی که فعالان بازار داشته اند نیز می تواند از دلایل این اصلاح باشد.

مدیرعامل کارگزاری بانک دی افزود: روز گذشته اصلاح بازار صورت گرفت و از اکنون انتظار داریم که شاخص به نقطه تعدیل رسیده و به سیر صعودی خود بازگردد.

وی در تشریح دلایل خود برای این پیش بینی تصریح کرد:انتشار گزارش سه ماهه شرکت ها نشان می دهد که عملکرد صنایع خیلی خوب بوده است و این امر چشم انداز، پیش بینی ها و روند مناسبی را پیش روی بازار قرار می دهد که هم از نظر مقداری و هم از نظر نرخ فروش محصولات، تحقق پیش بینی سود و زیان محقق شده را رقم می زند.

مدیرعامل کارگزاری بانک دی روندهای سیاسی بین المللی را نیز مثبت ارزیابی کرد و افزود: همواره می توان گفت که بهبود نسبی روابط و کاهش ناملایمات سیاسی تا حدی بازار را تحت تاثیر قرار می دهد و در شرایطی که تنش افزایشی می شود  اصلاح طبیعی است. تغییر نرخ دلار و تعاملات بین الملل منجر به تخلیه هیجان می شود.

 

نقدینگی راهی جز بازار سرمایه ندارد

فردین آقابزرگی با اشاره به نبود زمینه  برای پذیرش نقدینگی سرگردان در سایر بازار ها گفت:این وضعیت سبب می شود که کماکان بورس همچنان اولویت اول صاحبان نقدینگی باشد و هر روز بر حجم این سرمایه گذاری ها در بازار سرمایه افزوده شود.

وی با بیان این که عمده معاملات روز گذشته انتقال سرمایه از صنعت به صنعت بوده است افزود:پس از انتشار تحلیل ها و بررسی روندهای موثر بر بازار سرمایه از جمله کاهش نرخ ارز، اکنون می توان با بررسی معاملات دیروز به این نکته دست یافت که این تریدها اغلب شیفت سرمایه از صنعتی به صنعت دیگر بوده است و این اتفاق هم در خصوص اشخاص حقیقی و هم در خصوص اشخاص حقوقی صادق بوده است.یعنی جابجایی سهام و تغییر پورتفو شکل گرفته و این به منزله خروج سرمایه از بازار نیست و همواره چنین شرایطی بهترین موقعیت برای اصلاح پورتفو است.

این تحلیلگر بازار سرمایه یادآور شد: بررسی های امروز من حاکی از این است که بسیاری از حقوقی هایی که دیروز سهام خود را فروختند و یا در صف فروش بودند و کلوزشان شکل نگرفته بود، امروز با قیمت بالاتری در صف خرید همان سهام هستند.

 

رسیدن شاخص به ۳۰۰ هزار واحد تا پایان سال

مدیرعامل کارگزاری بانک دی ضمن تشریح روند قابل قبول فعلی در پیش بینی سیر حرکت شاخص تا پایان سال ۹۸ گفت:اکنون می توان گفت که با فرض ثبات شرایط مطمئن هستم که از امروز تا انتهای سال شاخص حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد دیگر بازدهی خواهد داشت و شاخص با قاطعیت قله های ۳۰۰ هزار واحد را نیز فتح خواهد کرد.همان طور که ممکن است رسیدن به این نقطه اکنون دور از ذهن باشد، همان طور که رسیدن به ۲۵۰ هزار واحد نیز دور از ذهن بود و امروز توانستیم تنها با گذشت سه ماه از سال شاهد آن باشیم.

وی  خاطر نشان کرد:پیش بینی من این است که اقبال همچنان بر روی شرکت های اثرگذار روی شاخص مانند شرکت های عمده فولاد، پتروشیمی و پالایشی باشد.همچنین معتقدم رشد بیشتر نصیب صنایعی خواهد شد که مواد اولیه آنها از داخل تهیه می شود، اما نرخ فروش محصولات آنها نرخ جهانی است و این صنایع عبارتند ازپالایشی ها،پ تروشیمی ها و تا حدودی سنگ آهنی ها که به رغم مشکلات همچنان کانه های فلزی در کنار صنایع پتروشیمی و پالایشی در اولویت اول سرمایه گذاری هستند.

عناوین برگزیده