تاریخ: ۳۱ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۲۳
بازدید: ۲۳۵
کد خبر: ۴۶۱۰۳
سرویس خبر : آهن و فولاد

چهار خط تولید گروه صنعتی فولاد ایران وارد مدار شد

می متالز - استاندار خوزستان گفت: چهار خط تولید گروه صنعتی فولاد ایران در خوزستان پس از مشکلات زیادی که این واحد صنعتی با آن روبه‌رو بود وارد مدار تولید شده و این نشان می‌دهد امکان راه‌اندازی و توسعه واحدهای تولیدی مشکل‌دار وجود دارد.
چهار خط تولید گروه صنعتی فولاد ایران وارد مدار شد

به گزارش می متالز، غلامرضا شریعتی در همایش بزرگداشت روز ملی صنعت، معدن و تجارت در سرسرای جلسات سازمان صمت خوزستان که با حضور جمعی از تولیدکنندگان و صنعتگران بیان کرد: همراهی و همکاری شرکت فولاد خوزستان برای حل مشکلات شرکت‌های فولادی همچون اکسین، کاویان، نورد لوله و گروه ملی صنعتی فولاد ایران بسیار تأثیرگذار بوده است.
وی گفت: با فشار بیشتر تحریم‌ها انتظار می‌رود که شرکت فولاد خوزستان از شرکت‌های فولادی در این استان حمایت بیشتری داشته باشد.
استاندار خوزستان افزود: امروز فرصت خوبی است تا به مهم‌ترین موتور محرکه اقتصاد خوزستان و کشور یعنی بخش صنعت و معدن توجهی ویژه شود؛ صنعت، معدن و تجارت در تولید، اشتغال، ایجاد ارزش افزوده و درآمدزایی و صادرات از اهمیت ویژه‌ای در اقتصاد کشور برخوردار است به طوری که سهم این مجموعه، از تولید ناخالص داخلی حدود ۴۰ درصد است.
شریعتی گفت: امروز فعالان صنعت و معدن و مسئولان ارشد خوزستان در حوزه صنعت، معدن و تجارت گرد هم آمده‌اند تا نمایندگان بخش صنعت و معدن به ارائه چالش‌ها و مسائل پیش روی این حوزه بپردازند، از این رو در روز صنعت و معدن، فرصت‌ها و تهدیدهای توسعه‌ای این بخش به بحث گذاشته می‌شود و گزارش‌های ارائه شده، چراغ راهی برای رفع مشکلات موجود و بهبود فعالیت‌های آتی مسئولان است، تلاش برای همگرایی دولت و بخش خصوصی از اهداف این رویداد بزرگ است.
وی ادامه داد: واقعیت امر این است که در اقتصاد مقاومتی، با توجه به وجود ذخایر غنی معدنی و امکانات بالقوه نظیر انرژی فراوان، دسترسی به آب‌های بین‌المللی و نیروی تحصیل‌کرده، ضرورت توجه به حضور بخش معدن در آن پررنگ‌تر می‌شود، از این رو بخش معدن با توجه به اثربخشی که در گردش چرخ اقتصاد دارد، امروزه به نماد اقتصاد مقاومتی تبدیل شده است.
شریعتی افزود: ممکن است مسئولان نتوانسته باشند به طور کامل مسائل و مشکلات پیش روی فعالان بخش معدن و صنعت را برطرف کنند اما در هر برهه زمانی تلاش کرده‌اند برخی چالش‌ها را برطرف کنند و تا حد ممکن، بخشی از مشکلات را از روی دوش فعالان صنعتی و معدنی بردارند.
استاندار خوزستان حمایت از تولید داخل با اقداماتی همچون ممنوعیت واردات کالای مشابه خارجی، تشویق صادرات، ارائه تسهیلات کم بهره را در پیشبرد این روند مؤثر دانست.
وی ادامه داد: بررسی موانع و مشکلات پیش‌روی تولید داخل در همایش و اتخاذ تصمیم‌های مرتبط با این مسائل، می‌تواند زمینه لازم را برای انجام اقدامات عملی برای حمایت از کالای ایرانی فراهم کند و در نتیجه موجب رونق تولید کالای ایرانی شود.
شریعتی با بیان اینکه امروز با توجه به پیچیده شدن شرایط بین‌المللی، نیاز بیشتری به همگرایی و تصمیمات استراتژیک داریم بیان کرد: بخش خصوصی در این شرایط می‌تواند نقش فعالانه‌تری در رونق تولید و اشتغال داشته باشد.
وی گفت: موضوعات حوزه صنعت و معدن باید با محوریت و میدان‌داری بخش خصوصی در اقتصاد مطرح شود و پیشنهادها و راهکارهای اجرایی برای برطرف کردن آن‌ها مطرح شود.
گفتنی است؛ گروه ملی صنعتی فولاد ایران در چهار سال اخیر به بدترین روزهای خود از زمان واگذاری این شرکت به بخش خصوصی رسید که باعث کاهش خطوط تولید، تعدیل نیرو و نیز پرداخت نامنظم حقوق و بیمه کارکنان شرکت شد.
این واحد صنعتی در سال ۱۳۴۲ به عنوان نخستین کارخانه نورد فولاد کشور در اهواز تأسیس شد و در سال ۱۳۸۸ با هدف خصوصی‌سازی به یکی از شرکت‌های زیر مجموعه امیر منصور آریا واگذار شد ولی با کشف اختلاس ۳۰ هزار میلیارد ریالی و ارتباط آن با ۲ بانک بزرگ کشور، در سال ۱۳۹۰ مدیریت آن به طور موقت در اختیار دادگستری قرار گرفت و در نهایت در اسفند ۱۳۹۵ به بانک ملی واگذار شد.
کارکنان این شرکت بارها در اعتراض به وضعیت نابسامان شرکت و پرداخت نشدن حقوق و مزایای خود اعتراض و تجمع کردند.
مالیات، تأمین اجتماعی و بانک‌ها مشکلات واحدهای تولیدی هستند
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خوزستان نیز گفت: متأسفانه ادارات کل مالیات و تأمین اجتماعی و بانک‌ها با اعمال طرح‌های سخت‌گیرانه و سنگ‌اندازی در مقابل واحدهای تولیدی باعث بروز مشکلات فراوانی برای بخش تولید و صنعت شده‌اند.
بیژن پناهی زاده بیان کرد: برای اداره کل مالیات هیچ اهمیتی ندارد که واحد تولیدی به دلیل پرداخت نشدن مطالباتش توانایی پرداخت مالیات را ندارد و با استفاده از مقررات و اهرم‌های مختلف مشکلات زیادی را بر سر راه واحدهای تولیدی ایجاد می‌کند.
وی ادامه داد: از جمله مواردی که صنعتگران با بیمه تأمین اجتماعی دچار مشکل می‌شوند پرداخت نکردن بیمه بیکاری و یا از کار افتادگی است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خوزستان افزود: نرخ سود تسهیلات بانک‌ها نیز فشار مضاعفی را بر واحدهای تولیدی وارد کرده و عرصه را برای فعالیت آن‌ها تنگ کرده است.
وی گفت: بانک‌ها طرح‌هایی را برای صنعتگران اعمال می‌کنند که به گفته مراجع در بسیاری از موارد این طرح‌ها ربا هستند و به لحاظ شرعی قابل قبول نیستند اما همچنان این طرح‌ها را اعمال می‌کنند؛ از جمله این طرح‌ها "سود سود" و " ربع مرکب" است که تنها دریافت درآمد و سود برای بانک‌ها از واحدهای تولیدی مهم است و از لحاظ شرعی مشکل دارد.
وی در ادامه با اشاره به نبود نقدینگی در صندوق فعالیت‌های معدنی خوزستان افزود: چندین سال است که این صندوق با کمبود نقدینگی و سرمایه روبه‌رو است و به دلیل تأمین نشدن این نقدینگی نتوانستیم در حوزه معدن تجهیزات جدید تهیه، و کار را در این بخش توسعه و پیشرفت دهیم.
دهم تیر روز ملی صنعت، معدن و تجارت نامگذاری شده که آیین گرامیداشت آن ۳۰ تیر در خوزستان برگزار شد.
در این همایش از تعدادی از صنعتگران نمونه سال ۹۷ خوزستان تجلیل شد.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین