به گزارش می متالز، شرکت فولاد هرمزگان که در سه ماه ابتدایی سال جاری تولید میانگین ماهانه 128 هزارتنی را به ثبت رسانده بود، در چهارمین ماه سال با افت 15 درصدی مقدار تولید، 110 هزار تن اسلب تولید کرده اما مجموع عملکرد 4 ماهه نشان میدهد که هنوز از برنامه تولید سالانه 1.5 میلیون تن اسلب فاصله نگرفتهاست. افت فروش اسلب در گزارش تیرماه نیز یکی از نکات برجسته گزارش ماهانه به شمار میآید اما با تمام این تفاسیر هنوز میزان فروش از تولید 4 ماهه بیشتر است و خبری از عقب ماندن از برنامه فروش 1.5 میلیون تنی در سال نیست. مگر آنکه طی ماههای آینده روند تولید و فروش افت معناداری داشته باشد.
رشد 15 درصدی نرخ فروش اسلب نسبت به میانگین سه ماهه ابتدایی سال و رسیدن این عدد به رقم 4 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم از دیگر نکات قابل توجه گزارش ماهانه است. این اتفاق در حالی رخ میدهد که وضعیت فروش داخلی و صادراتی در گزارش ماهانه این شرکت به تفکیک آورده نشده و وزن و نرخ هر کدام از آنها مشخص نیست.
نکته مهم دیگر در گزارشهای «هرمز» که نباید دور از نظر باشد، نرخ معادل دلاری ثبت شده برای فروش صادراتی اسلب در گزارش فصل بهار این شرکت است. با توجه به محدوده قیمت فروش اسلب صادراتی ایران در سه ماهه ابتدایی سال و در بازه 375-390 دلار، نرخ دلار به دست آمده از معادل ریالی فروش این محصول در صورتهای مالی، در بازه 8900-9200 تومان به دست میآید. یعنی در بدبینانهترین حالت که فروش در پایینترین قیمت دلاریست، نرخ دلاری 9200 تومانی را در صورتهای مالی به ثبت رسیدهاست.
از آنجاییکه هیچ درآمد تسعیر ارز در صورتهای مالی بهار این شرکت صفر است، به نظر میرسد یک فاصله 2 هزار تومانی در فروشهای صادراتی نهفته است که میتواند درآمد هر سهم معادل 9 تومان را در بهار به سود این شرکت اضافه کند. ادامه این روند در سه ماهه دوم میتواند درآمد قابل قبولی را در گزارشهای نیمسال و در بخش سایر درآمدهای عملیاتی اضافه کند. از آنجایی که «هرمز» در سه ماه ابتدایی سال سود 22 تومانی برای هر سهم را به ثبت رساندهاست، سود پنهان 9 تومانی در سرفصل سایر درآمدهای عملیاتی یک عدد قابل توجه و تعیین کننده به شمار میآید.