قاضی بخشی محبی اظهار کرد: سند راهبردی نجات حریم طوس تدوین شده و تا ۱۹ تیر این سند راهبردی اجرایی میشود. همچنین شورای حفظ حقوق بیتالمال نیز موضوع احیای طوس را در دستور کار خود قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: حریم تاریخی طوس دارای ۳ هزار و ۴۰۰ متر مساحت است؛ لذا فعالیتها و ترددها در این حریم نباید به گونهای باشد که چهره این منطقه را نازیبا جلوه دهد، با توجه به تردد کامیونها و وسایل نقلیه سنگین به دنبال برداشت شن و وجود معادن شنشویی، معادن غیرمجاز این منطقه در حال تعطیلی هستند.
معاون دادستان مشهد تصریح کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی معادن به این موضوع ورود پیدا و تقاضا کرد تا دادستانی مجوز تعطیلی این معادن را صادر کند. نیروی انتظامی و شورای ترافیک مشهد در خصوص تردد وسایل نقلیه سنگین به این حریم تاریخی ورود پیدا کردند و تردد وسایل حملونقلی که به بافت تاریخی این منطقه آسیب میزند ممنوع اعلام شد.
وی خاطرنشان کرد: کمیته نجات طوس در زمینه حفظ این منطقه تاریخی ماموریت یافت و به صورت جدی جلسات مرتبط با نجات این منطقه تاریخی را برگزار و این مسئله را پیگیری میکند. شهرداری منطقه ۱۲ به عنوان رییس کمیته نجات طوس پیگیر معضلات این منطقه از جمله بحث حاشیه نشینی، زمینخواری و مشکلات بهداشتی و معضلات توریستی این منطقه هست و آسیبها را در این زمینه شناسایی میکند.
بخشی محبی اضافه کرد: یکی از این آسیبها موضوع معادن غیرمجاز در حریم این منطقه تاریخی است، برخی از این معادن دارای ۲۵ سال قدمت و مدعی حقوقی هستند، با بررسیهای صورت گرفته مشخص شد که این معادن مجوزهایی را از سوی فرمانداری و استانداری طی سالهای قبل اخذ کردند، اما با توجه به نظارتهایی که بر این معادن صورت نمیگرفته حفرهها و تخریبهای زیادی را انجام دادند و موجب تخریب فضای تاریخی این حریم شدند.