تاریخ: ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۱۲
بازدید: ۲۸۷
کد خبر: ۴۶۷۵۷
سرویس خبر : انرژی
قیمت محصولات ویژه‌ پالایشی‌ها نسبت به بهار رشد 19 درصدی را تجربه کردند

هشدار برای سودآوری تابستان روانکاران

می متالز - مطابق با انتظارات قیمت پایه لوبکات و وکیوم باتوم در بورس کالا رشد کرد. تابلوی برخط بورس کالا قیمت هر کیلو لوبکات سنگین را 5358 تومان نشان می‌دهد. آخرین قیمت همین نوع لوبکات هفته گذشته حدود 4530 تومان بوده است. جهش قیمت لوبکات به دنبال رشد نرخ نیمایی موضوعی بود که در هفته‌های اخیر از سوی «دنیای بورس» مورد اشاره قرار گرفت. این عامل فشار زیادی را بر سودآوری روانکاران خواهد داشت. با افزایش هزینه ماده اولیه و عدم تغییر محسوس فروش نسبت به بهار انتظار کاهش محسوس حاشیه سود این شرکت‌ها وجود دارد.
هشدار برای سودآوری تابستان روانکاران

به گزارش می متالز، بر این کاهش فاصله نرخ میانگین نیما و بازار آزاد نیز به عنوان عامل دیگری برای کاهش حاشیه سود ناخالص این شرکت‌ها نسبت به فصل‌های قبل است. در گزارش‌های پیشین «دنیای بورس» اشاره شده بود در حالی‌که میانگین نیما مبنای نرخ‌گذاری خوراک لوبکات این صنعت است نرخ فروش ارز حاصل از صادرات در شرکت‌های صادرکننده روانکار اختلاف فاحشی با نرخ نیمایی داشته است. در شرایط کنونی با کاهش این فاصله حاشیه سود این شرکت‌ها نیز با تهدید مواجه خواهد شد. در این خصوص منابع ارزی طی دوره نفت سپاهان به عنوان بزرگترین صادرکننده این صنعت با نرخ دلار بیش از 12 هزار و 250 تومان در صورت‌های مالی بهار 98 منعکس شده است و این در حالی است که نرخ دلار در شرایط کنونی حدود 12 هزار تومان است.

افزایش نرخ خوراک به دنبال رشد میانگین نرخ نیما، ثبات نرخ فروش داخلی با فشار سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و همچنین کاهش نرخ ارز حاصل از فروش صادراتی می‌توانند دلایلی برای کاهش حاشیه سود این شرکت‌ها باشند. البته از سوی دیگر این موارد می‌تواند مقدمه‌ای برای افزایش دوباره نرخ فروش داخلی باشد. در این خصوص هزینه مصرف لوبکات توسط نفت سپاهان در بهار حدود 665 میلیارد تومان است که به قیمت حدود 4400 تومان خریداری شده است. اگر بنا باشد نرخ خرید ماده اولیه افزایش یابد هزینه‌ای معادل 126 میلیارد تومان به این شرکت اضافه می‌شود که با توجه به توضیحات بالا این هزینه می‌تواند به صورت کامل از سود خالص کسر شود. بر این اساس با فرض تکرار فروش بهار در تابستان (انتظار برای عملکرد ماهانه شرکت‌ها وجود دارد) سود «شسپا» در تابستان با سرمایه جدید به 35 تومان رسید؛ سود بهار نفت سپاهان در بهار حدود 55 تومان با سرمایه 600 میلیارد تومانی بوده است. در این خصوص باید با دقت بیشتری رویه نرخ فروش صادراتی روغن پایه، نرخ فروش داخلی محصولات نهایی را چه برای این شرکت و همچنین دیگر شرکت‌های هم‌گروه دنبال کرد. تمامی شرکت‌های این گروه با ریسک کاهش سود خالص مواجه هستند و باید نگاهی دقیق‌تر به متیغیرهای سودآوری این شرکت‌ها در بهار داشت.  

قیمت وکیوم باتوم نیز در معاملات بورس کالا رشد داشته است و اثرات این موضوع نیز باید بر صورت‌های مالی قیرسازان مانند نفت پاسارگاد دنبال شود.

عناوین برگزیده