به گزارش می متالز، حجت الاسلام عبدالحمید خدری، نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی گفت: دیدگاه شخص وزیر در مسئولیتهای اجتماعی منطقه کاملا مشهود و در این زمینه وزارت نفت از هیچ کمکی نسبت به مردم دریغ نکرده است.
وی افزود: با توجه به تاکیدهای لحاظ شده در برنامه ششم توسعه کشور در دو تا سه سال اخیر، توجه به مسئولیتهای اجتماعی مناطق نفتخیز استان بوشهر شدت گرفته است.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس با بیان اینکه تا رسیدن به نقطه مطلوب برای مردم منطقه فاصله داریم، یادآور شد: با وجود تحریمها و سنگاندازیها در فروش نفت اگر بخواهیم نمرهای در باب عملکرد وزارت نفت در بحث مسئولیتهای اجتماعی بدهیم، قطعا این نمره قبولی است.
دبیر کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: هماکنون اعتبارهای مطلوبی در بحث عمران جادهای و راههای منطقه در حال اجرایی شدن است و در زمینه گسترش فضای ورزشی سرمایهگذاریهای قابل توجهی انجام شده است.
وی درباره توجه به موضوع بهداشت و درمان نیز افزود: در ساخت بیمارستان و تجهیزات پزشکی نیز کمکهای بزرگی شده که رضایتمندی مردم منطقه را بهدنبال داشته است.
خدری افزود: انتظار داریم در آینده با عبور از تحریمهای دشمنان و ثابت شدن وضعیت اقتصادی در باب مسئولیتهای اجتماعی گامهای موثرتری در عسلویه، دیر و کنگان برداشته شود.
وی تاکید کرد: هوای مطلوب نیز یکی از مسئولیتهای اجتماعی بزرگ دولت و مجلس در قبال مردم است و باید شرایط مساعدی برای مردم فراهم شود.
در ادامه علی گلمرادی، نماینده مردم بندر ماهشهر و امیدیه در مجلس شورای اسلامی گفت: پارس جنوبی یکی از مناطق پراستعداد کشور در حوزه انرژی است که مورد توجه ویژه دولت و مجلس بوده و مرتب در نشستهای کمیسیون انرژی بر توجه ویژه به این منطقه تاکید میشود.
وی با اشاره به اینکه با تصمیمهای مناسب، ظرفیتهای منطقه به فعل در آمده است، افزود: باید تلاش مضاعفی شود تا سرمایهگذاران ترغیب به حضور شوند و از ذخایر موجود بهرهگیری کامل شود.
وی منطقه پارس جنوبی را مورد توجه ویژه مجلس و اعضای کمیسیون انرژی عنوان کرد و گفت: چنانچه موانع و مشکلاتی وجود داشته باشد، دولت و وزارت نفت با همکاری مجلس به رفع آن خواهند پرداخت.
نماینده مردم بندر ماهشهر و امیدیه درباره توجه به سرمایهگذاری در منطقه پارس جنوبی تاکید کرد: سرمایهگذاری داخلی یکی از دغدغههای اساسی است که با کمک آن میتوانیم شرایط موجود را متفاوت مدیریت کنیم، از این رو با تجدیدنظر در برخی امور، جاذبههای لازم برای سرمایهگذاری بخش خصوصی باید فراهم شود.
علی گلمرادی اظهار کرد: با توجه به شرایط خاصی که برای کشور به واسطه تحریمها ایجاد شده است، طبیعی است که رغبت و انگیزه برای بخش خصوصی بهصورت کامل فراهم نیست، اما توصیه ما این است که با تعریف راهبردی متفاوت، امکاناتی مهیا شود که سرمایه گذاران برای ورود به این میدان ترغیب شود.
وی با بیان اینکه میتوانستیم برای برونرفت از این معضل راه چاره پیدا کنیم و وابستگی به خامفروشی را کاهش دهیم، افزود: خوشبختانه درجه حساسیت در مورد این موضوع افزایش یافته و مجلس و دولت به این موضوع اهمیت میدهند، اما تصمیمهای کلان بدون تردید در بلندمدت پاسخگو خواهد بود.
نماینده مردم بندر ماهشهر و امیدیه گفت: توسعه صنایع پاییندستی در حوزه انرژی و نفت و حضور شرکتهای پتروشیمی هرچند روند روبه رشدی داشته، اما کفایت نمیکند و برای بهرهگیری مطلوب از سرمایه و ذخایر کشور باید تغییر رویکرد دهیم و با راهبردهای موثر با موضوع برخورد کنیم.
علی گلمرادی با بیان اینکه صنایع پتروشیمی در قیاس با دیگر بخشهای اقتصادی کشور از جایگاه ویژهای برخوردارند، تاکید کرد: زیرساختها و خوراک لازم برای گسترش پتروشیمی در کشور موجود است، از این رو میتوان با یک برنامهریزی در بخش توسعهای پیش رفت و صنایع و خدمات و دیگر بخشهای اقتصادی را درگیر کرد.
همچنین سکینه الماسی، نماینده مردم دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی از تحقق مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت در چهار شهرستان جنوبی استان بوشهر خبر داد.
وی افزود: وزارت نفت در دو، سه سال اخیر به مباحث مسئولیتهای اجتماعی ورود کرده و در کنار اهداف توسعه، تولید و صادرات، به مقولههای اجتماعی توجه ویژه کرده که موفقیتهای بزرگی کسب شده است.
وی تدوین برنامههای راهبردی را یکی از ضرورتهای توسعه و تحقق مسئولیتهای اجتماعی در استان بوشهر دانست و گفت: در ایجاد اشتغال و استفاده از نیروهای توانمند بومی، بهبود وضع زندگی مردم، رفع موانع تولید، نوسازی مدارس، بهداشت و درمان و توسعه مراکز ورزشی، بهسازی روستاها، کمک به کمیته امداد و بهزیستی اقدامهای شایستهای از سوی وزارت نفت انجام شده و انتظار داریم این فعالیتها تداوم یابد.
الماسی با اشاره به اساسنامه شرکت ملی نفت، گاز و پتروشیمیهای مستقر در منطقه در بحث تحقق مسئولیتهای اجتماعی افزود: در سالهای گذشته به دلیل رویکرد تولیدمحور شرکت ملی نفت کمتر به موضوع مسئولیتهای اجتماعی استان بوشهر پرداخته میشد، اما در چند سال اخیر اعتبارات تخصیصی کاملا محقق شده و کارهای محوله در حال انجام است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته انتظار داریم پتروشیمیهای مستقر در منطقه مسئولیتهای اجتماعی خود را جدیتر دنبال کنند تا نسبت به سود، درآمد و سرمایهگذاریهای انجام شده در آن منطقه در بخش مسئولیتهای اجتماعی نیز هزینههای برابر انجام شود.
وی با اشاره به تقدیر رئیس جمهور از وزیر نفت درباره ارتقا و گسترش بحث آموزش در حوزه جنوب گفت: البته در باب اتمام پروژههای اجتماعی منطقه، مشکلات اعتباری وجود دارد که منجر شده بسیاری از پیمانکاران به دلیل نبود صرفه اقتصادی خواستار افزایش اعتبارات یا خاتمه کار شوند.
الماسی در پایانبا قدردانی از میزان توجه وزارت نفت به مسئولیتهای اجتماعی در مناطق نفتخیز تاکید کرد: اقدامهای موثر در دو تا سه سال اخیر ستودنی است و انتظار داریم در این بخش پتروشیمیها نقش پر رنگتری ایفا کنند.