تاریخ: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۳۲
بازدید: ۱۸۳
کد خبر: ۴۷۷۸۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تحلیل دو مدیر و کارگزار با سابقه از اثر حذف ۴ صفر از پول ملی بر بورس

می متالز - مدیران عامل سرمایه گذاری اهداف و کارگزاری بانک دی ضمن بررسی اثر حذف ۴ صفر از پول ملی بر بازار سرمایه بر ضرورت تغییر سیستم معاملاتی و برنامه توسعه اقتصادی تاکید کردند.
تحلیل دو مدیر و کارگزار با سابقه از اثر حذف ۴ صفر از پول ملی بر بورس

به گزارش می متالز، مدیران عامل سرمایه گذاری اهداف و کارگزاری بانک دی درخصوص اثر حذف ۴ صفر از پول ملی بر بازار سرمایه توضیحاتی ارائه کردند.

مصطفی امید قائمی با اشاره به بحث اصلاح پول ملی و حذف ۴ صفر درخصوص تاثیر آن بر بازار سرمایه گفت:هر چند وقوع این اتفاق از نظر بنیادی تاثیری بر بازار سرمایه ندارد، اما ممکن است از نظر روانی تاثیراتی را بر صورت های مالی شرکت ها و بر رویه داد و ستد بگذارد.

وی درباره منفی یا مثبت بودن این اصلاح با تشریح رویه کاری بورس های بین المللی افزود: عموما سیستم معاملاتی بورس ها در دنیا بر اساس آستانه رقابت خاصی تعریف شده است. به این صورت که رقابت روی سهام شرکت ها به یک میزان نیست و بر اساس قیمت سهم آن شرکت ها متفاوت است.به عنوان مثال شرکتی که سهم آن در بازار سرمایه ۴ هزار تومان است، روی آن یک ریال یک ریال رقابت نمی شود. مثلا رقابت آن ۲۰ تومان ۲۰ تومان است. یا سهمی که ۱۰۰ تومان است می تواند رقابت آن در بازه ریال به ریال باشد. به این ترتیب سهم های گران قیمت و ارزان قیمت با روش های متفاوتی خرید و فروش می شوند و رقابت همه در بازه یکسان نیست.

این مدیر باسابقه بورسی با تاکید بر اینکه شرایط فوق در سیستم معاملاتی بورس ایران نیز وجود دارد، گفت: شاید تاکنون ضرورت تغییر سیستم معاملاتی و تبدیل آن مطرح نبود، اما چنانچه اصلاح پول ملی با حذف چهار صفر صورت گیرد باید این مهم نیز با نگاه جدی پیگیری شود.با حذف ۴ صفر از پول ملی، دیگر نمی توان روی سهم ها به شکل فعلی رقابت کرد و حداکثر آن یک صدم است. البته باید دید تا چند رقم اعشار می توان قیمت را تعریف کرد که معتقدم حداکثر تا ۲ رقم خواهد بود.

امید قائمی درباره تاثیر این تغییر بر رونق بازار سرمایه گفت: حذف صفر از پول ملی تا حدی می تواند به رونق بازار سرمایه بینجامد، اما این رونق تنها بر اثر جو روانی است. به این دلیل که هیچ تاثیر بنیادی بر سهام و داد و ستد بورس ندارد. البته در صورت اجرایی شدن این اصلاح بر پول ملی، بازار سرمایه نیز باید هر چه سریعتر نسبت به تغییر سیستم معاملاتی و تطبیق آن با پول جدید ملی اقدام کند.

 

اصلاح پول ملی باید با برنامه توسعه اقتصادی همراه باشد

فردین آقابزرگی مدیرعامل کارگزاری بانک دی نیز گفت: در رابطه با وضعیت سهام و معاملات از آن جایی که بحث مقایسه قیمت های قبل از حذف چهار صفر مطرح می شود، ممکن است این ذهنیت وجود داشته باشد آن دسته از سهامی که قیمت آنها نسبت به ارزش اسمی فعلی یعنی ۱۰۰ تومان کمتر است، دارای آمادگی روانی جذب سرمایه باشند.

وی ادامه داد: نکته حائز اهمیت در اصلاح پول ملی، داشتن برنامه توسعه اقتصادی است. تجربه بین المللی در این خصوص در کشورهایی مثل ترکیه و برزیل حاکی از این است که این تصمیم تاثیرات متفاوتی دارد.اگر برنامه ای در جهت توسعه نداشته باشیم، این امر می تواند حتی تشدید کننده روند کاهش ارزش پول ملی باشد. از سویی وقتی از لحاظ روانی یک بار تجربه ای اتفاق بیفتد و به نتیجه نرسد، بار دوم قطعا با تحمیل هزینه های بیشتر متصور خواهد بود.

این کارگزار بورس با بیان اینکه تصمیم مذکور چندان جدید نیست و مربوط به قانون توسعه پنجم بوده، گفت: اگر بعد از مدت ها مسئولین به فکر اجرای این مساله افتاده اند، انتظار بر این است که قبل از اجرا، تمهیدات و برنامه های توسعه ای لازم در این خصوص دیده شود. این اقدام می تواند همچون کشورهای دیگری که این تجربه را داشته اند به یک تجربه موفق منتهی شود. 

آقابزرگی با تاکید بر لزوم ثبات در سیاست های نظام بازار پول تا پایان سال جاری برای اجتناب از ایجاد نوسان شدید در بازارها و به خصوص بورس گفت: جلوگیری از تغییرات و اصلاحات مداوم در بازار پول می تواند یکی از محورهای تعیین کننده برای موفقیت آمیزبودن یا نبودن سیاست های پولی و مالی باشد. چراکه ظرف یک سال گذشته به دلیل نبود ثبات در تصمیمات با کاهش و افزایش نرخ سود سپرده، افزایش افسارگسیخته نرخ ارز را تجربه کرده ایم. لذا ثبات در تصمیمات مهمترین موضوع است و سیاست ها باید با دید کارشناسی اتخاذ شود تا حداقل در مواقع کوتاه نیاز به بازنگری و اصلاح نداشته باشد.

منبع: بورس پرس
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت