تاریخ: ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۱۱
بازدید: ۲۶۲
کد خبر: ۴۷۸۹۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
معاون امور معادن سازمان صمت خبر داد:

فعال شدن معادن سنگ آهن هماتیتی فارس با راهبری ایمیدرو

می متالز - معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس اعلام کرد که معادن سنگ آهن هماتیتی استان با حداقل 54 میلیون تن ذخیره با راهبری سازمان ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و بخش‌های خصوصی فعال خواهند شد.
فعال شدن معادن سنگ آهن هماتیتی فارس با راهبری ایمیدرو

به گزارش می متالز، سید داود حسینی یکشنبه 6 مرداد از تشکیل کمیته طرح احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس با محوریت معادن سنگ آهن و حضور فعالان بخش خصوصی، بهره‌برداران معادن، دبیرکل انجمن سنگ آهن ایران و نمایندگان سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران (ایمیدرو) در استان خبر داد.

وی افزود: این طرح یکی از طرح‌های اصلی وزارت صنعت در حوزه اقتصاد مقاومتی لحاظ شده و در شرایط فعلی، یکی از نقاط قوت و امید بخش در ایجاد اشتغال پایدار، توسعه صادرات، تقویت زنجیره‌های تامین و ایجاد ارزش در بخش معدن و ایجاد فرصت‌های مناسبی برای معرفی سرمایه گذاری‌های مرتبط با بخش معدن و شفاف سازی و ساده سازی فرآیند‌های حضور و مشارکت در جامعه معدنی کشور است.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با بیان اینکه استخراج اطلاعات معادن مورد نظر استان در حال پیگری است، اضافه کرد: بودجه مربوط به این کار مشخص شده و از طریق سازمان ایمیدرو  و با حمایت وزات متبوع در حال پیگیری است.

حسینی اظهار کرد: با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی بر اساس پایش نوع ماده معدنی فلزی و غیر فلزی، سنگهای تزیینی معادن کوچک مقیاس فارس مورد بررسی  و ذخایر قابل توجه هماتیت و دولومیت استان در اولویت اول قرار گرفت. این درحالی است که مواد معدنی فلزی مانند آهن، مس، کرومیت و منگنز با توجه به نوع کانسار و نحوه استخراج از فراوانی بیشتری در حوزه معادن کوچک مقیاس در استانها برخوردارند.

وی بارزترین مزیت معادن کوچک را پراکندگی آن در مناطق محروم و روستایی،سرمایه گذاری اندک برای راه‌اندازی معادن، اشتغال‌زایی مناسب و پایدار و نیز امکان تامین نیروی انسانی از مناطق همجوار  عنوان کرد و گفت: در نقاط مختلف استان می‌توان با سرمایه‌گذاری اندک یک معدن کوچک را فعال و اشتغال‌زایی قابل توجهی را ایجاد کرد، که با فعال شدن این معادن، خدمات حمل و نقل و سایر خدمات جانبی نیز فعال و باعث توسعه سرمایه گذاری،فعال سازی معادن کوچک،امنیت سرمایه گذاری و مشارکت و توسعه روابط اجتماعی  در هر منطقه می‌شود.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با اشاره به اینکه ارزیابی ها نشان از وجود مشکلات در زیر ساخت، نقدینگی، بازار فروش، مسایل حقوقی و فنی معادن کوچک مقیاس سنگ آهن هماتیی در استان دارد، یادآور شد: با تجمیع  این معادن علاوه بر تامین نیاز داخل، می‌توان رویکردی به بازارهای صادراتی نیز داشت، به گونه‌ای که  چند معدن کوچک که در شعاع نزدیکی به هم قرار گرفته‌اند، می‌توانند نسبت به ایجاد یک واحد فرآوری اقدام کرده و این امکان فراهم می ‎ شود که بازار مصرف ماده معدنی استخراج شده فراهم شود و منجر به تثبیت فعالیت و استمرار آن، توسعه سرمایه گذاری، ایجاد اشتغال و تکمیل زنجیره ارزش شود.

حسینی گفت: در فاز اول، تعداد 15 معدن سنگ آهن هماتیتی استان که از بازار مناسبی برای فروش برخوردار نیستند مورد ارزیابی قرار گرفته تا با مشارکت  سایر بخش‌ها و راهبری وزارت صمت،سازمان ایمیدرو، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، سازمان صمت و استانداری فارس زمینه فعال سازی و استمرار فعالیت آنها فراهم شود.

وی راهکار استمرار فعالیت این معادن را احداث واحد کانه آرایی (تولید کنستانتره) سنگ آهن دانست و افزود: چنانچه این بهره‌برداران خود تمایل داشته باشند با ایجاد کنسرسیوم اقدام به احداث این واحد نمایند و در غیر اینصورت از سایر سرمایه گذاران دعوت خواهد شد تا نسبت به سرمایه گذاری اقدام و با انعقاد تفاهم نامه بین بهره‌بردار و مجری طرح احداث کنستانتره، به گونه‌ای اقدام خواهد شد تا معادن به صورت مستمر مواد اولیه این واحد را تامین کنند.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس تصریح کرد: محصول واحد تولیدی فوق در اولویت اول به مصرف واحدهای ذوب و فولاد سازی استان خواهد رسید و در صورتیکه توجیه اقتصادی و فنی طرح اجازه دهد و امکان تامین زیر ساخت‌ها نظیر برق، آب، گاز و ... نیز فراهم شود می‌توان متناسب با ظرفیت واحد فوق، نسبت به احداث واحدهای تکمیلی (گندله و آهن اسفنجی) نیز اقدام کرد.

حسینی اضافه کرد: در پی فعال سازی این معادن حداقل 200 فرصت شغلی مستقیم در بخش معادن ایجاد خواهد شد در همین راستا (با احداث کنستانتره 400 هزار تنی)  استخراج واقعی معادن استان هم حدود 800 هزار تن در سال افزایش خواهد یافت.

دبیرکل انجمن سنگ آهن ایران نیز با اشاره به تدوین بسته اجرایی فعال‌سازی معادن کوچک در 5 استان با پیش‌بینی فعال‌سازی 150 معدن با اشتغالزایی مناسب گفت: طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس ایمیدرو با هدف تامین مواد اولیه صنایع معدنی، توسعه مناطق محروم و ایجاد حداقل هزار فرصت شغلی در سال ۹۷ آغاز شده است.

سعید عسکرزاده یادآور شد: گسترش دامنه پوشش طرح در معادن غیر فلزی در کنار معادن فلزی بر مبنای مزیت‌های نسبی، اولویت استانی و منطقه‌ای و معرفی بسته‌های سرمایه گذاری در سطوح مختلف از جمله این برنامه‌هاست.

عناوین برگزیده