به گزارش می متالز، محمد نهاوندیان در حاشیه جلسه دیروز هیاتوزیران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره طرح پیشنهادهایی به دولت برای حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی و جایگزینی آن با ارز نیمایی، با بیان اینکه هدف همه سیاستگذاران و کارشناسان این است که موج تورمی را که با التهابات ارزی ایجاد شد مهار کنند، اظهار کرد: البته تشخیصها و ارزیابیها متفاوت است و اینکه تخصیص ارز رسمی ۴۲۰۰ تومانی تا چه حد به هدف رسیده در مورد کالاهای مختلف مانند برنج، دارو، نهادههای دامی و موارد دیگر در ارزیابیها متفاوت است.
وی تاکید کرد: آنچه قطعی است اهتمام دولت به تامین کالاهای اساسی مردم با کمترین مشکل است. در همین رابطه برخی کالاها از لیست کالاهای اساسی خارج شده و این بحث همچنان ادامه دارد. نهاوندیان با تاکید بر اینکه در مورد اجرایی شدن اینستکس موضوع مهم تخصیص وجوه قابل استفاده است، افزود: از همین رو یا باید اروپاییها در خرید از ایران بهویژه در مورد صادرات نفت اقدام جدی انجام دهند یا اعتباراتی برای آن در نظر بگیرند یا ارز حاصل از صادرات ایران به کشورهای دیگر وارد آن شود.
معاون اقتصادی رئیسجمهوری با اشاره به نزدیک شدن قیمت ارز در بازار آزاد به قیمت سامانه نیما گفت: با تکنرخی شدن ارز و کاهش التهابات در بازار ارز میتوان امیدوار بود تا رانت کاهش پیدا کند و تخصیص منابع منطقیتر شود.
نهاوندیان در ادامه در پاسخ به این پرسش که انتخاب سفیر سابق آلمان در تهران به عنوان رئیس اینستکس چقدر میتواند در عملیاتی شدن این سازوکار مالی موثر باشد، اظهار کرد: در عملیاتی شدن اینستکس آنچه مهمتر است این است که در آن وجوه قابل استفادهای قرار بگیرد؛ اروپاییها یا باید در خرید از ایران بهویژه خرید نفت اقدام جدی کنند یا اعتباراتی در آن قرار بگیرد یا اینکه ارز حاصل از صادرات ایران به اروپا و یا غیر اروپا وارد این سازوکار شود.
اینستکس ظرف مفیدی میتواند باشد اما حتما باید مظروفی مناسب در آن قرار گیرد. وگرنه تعیین این شخص یا آن شخص تاثیر چندانی ندارد. وی همچنین در باره حذف دلار در مبادلات با کشورهای دیگر اشاره کرد و افزود: این موضوع یکی از سیاستهای کشور است که به جای دلار از ارزهای دوجانبه در مبادلات استفاده کنیم. این اقدام با برخی کشورها آغاز شده و توافقاتی نیز صورت گرفته است.
نهاوندیان ادامه داد: در سیاستهای ارزی کشور نیز بحث واردات در مقابل صادرات مورد توجه بیشتری قرارگرفته و میتواند به این موضوع کمک کند؛ زیرا صادرکننده میتواند با هر توافقی که با طرف مقابل دارد برای واردات نیز اقدام کند. معاون اقتصادی رئیسجمهوری در ادامه درباره تصمیمات اخیر دولت درباره رمزارزها (بیتکوین) اظهار کرد: مصوبه دولت در مورد رمزارزها (بیتکوین) از مصوبات بسیار مهم دولت در هفته جاری بود.
در مصوبه دولت صنعت تولید رمزارزها (بیتکوین) مورد توجه قرار گرفته و قاعدهمند شده و کسانی که مایل به فعالیت در این صنعت هستند باید از وزارت صمت مجوزهای لازم را اخذ کنند. همچنین درباره برق مورد استفاده در این صنعت تعرفههای مربوطه مشخص شده است. استفاده از رمزارزها (بیتکوین) در مبادلات خارجی میتواند مورد توجه قرار بگیرد.
استفاده صادرکنندگان و واردکنندگان از رمزارز، امکان جدیدی برای روانسازی و گسترش مبادلات در شرایطی است که برخی تهدیدهای تحریمی فشارهایی را در برخی قسمتها وارد میکنند.