تاریخ: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۲۰
بازدید: ۴۳۷
کد خبر: ۴۸۳۵۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد:

درخواست انجمن فولاد ایران از وزارت صمت

می متالز - رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد گفت: بیشترین نگرانی انجمن فولاد این بود که تکلیف ده ها شرکت نوردی که نیازمند شمش بوده و در سامانه بهین یاب ثبت نام نکردند چه خواهد شد، لذا درخواست شد تا تمامی نوردکاران همچنان قادر به ثبت سفارش و خرید از بورس باشند.
درخواست انجمن فولاد ایران از وزارت صمت

به گزارش می متالز، بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران محور جلسه چند روز گذشته هیات مدیره و برخی نوردکاران را بخشنامه اخیر معاون معدنی وزارت صمت اعلام کرد و گفت: بحث و تبادل نظر در مورد بخشنامه اخیر وزارت صمت به بورس کالا مبنی بر تحویل شمش به واحدهای نوردی صرفا ثبت نام شده در سایت بهین یاب و همچنین صحبت در مورد موضع گیری انجمن درقبال این بخشنامه بود.

وی با اشاره به ارسال اعتراض حقوقی انجمن فولاد به وزارت صمت و مسوولان و مدیران ذیربط، گفت: انجمن در نامه اعتراضی خود به وزارت صمت دو نکته را مدنظر قرار داد و مطرح نمود. اول آنکه انجمن به عنوان یک تشکل فراگیر که در زنجیره آهن و فولاد قرار دارد، مطابق قانون و بخشنامه ریاست جمهوری باید در جلسات تصمیم گیری ها حضور داشته باشد تا تصمیمات پخته و کارشناسی شده باشد.

رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد در ادامه افزود: دومین نکته در نامه اعتراضی انجمن به وزارت صمت این بود که  شرکت های ثبت شده در سامانه بهین یاب در زمان ابلاغ بخشنامه تنها ۹ واحد بود که به اعتقاد انجمن، این مساله تولید را فلج کرده و تقاضا را در بورس نیز کاهش خواهد داد و قیمت ها نیز غیرواقعی خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که اصلی ترین درخواست انجمن از وزارت صمت چه بود، گفت: بیشترین نگرانی انجمن به عنوان یک تشکل صنفی که باید کل زنجیره را در نظر بگیرد، این بود که تکلیف ده ها شرکت نوردی که نیازمند شمش بوده و در سامانه بهین یاب ثبت نام نکرده اند چه خواهد شد. لذا درخواست شد تا تمامی نوردکاران همچنان قادر به ثبت سفارش و خرید از بورس باشند.

سبحانی به این سوال که در جلسه انجمن فولاد چه موضوعات دیگری مطرح شد، اینگونه پاسخ داد: موضوع مهم دیگر که تمامی اعضای حاضر در جلسه بر آن اتفاق نظر داشتند، این بود که قیمت شمشی که قرار است در بورس عرضه شود، قیمت آزاد و تعادلی و بر اساس قیمت جهانی و عرضه و تقاضا باشد بدون آنکه قیمت پایه ساختگی و دستوری از سوی وزارت صمت تعیین شود.

وی ادامه داد: اعضای حاضر معتقد بودند اگر قیمت شمش به یک قیمت تعادلی برسد هم فولادساز و هم نوردکار به راحتی قادر به کار خواهد بود و لزومی به عرضه ۷۵ درصد محصولات نوردی در بورس کالا نمی باشد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در ادامه گفتگو گفت: موضوع مهم دیگر که مورد تاکید انجمن نیز بود تفاوت نرخ منطقی میان شمش و نورد است. حداقل ۱۱ درصد تفاوت معقولی میان قیمت پایه میلگرد و قیمت کشف شده شمش است و بهتر است این موضوع ملاک عمل قرار گیرد.

وی در پایان گفتگو با اشاره به اینکه باید قبل از صادرات نیاز داخل در صنعت فولاد تامین شود، گفت: انجمن تاکید دارد که واحدهای ذوب در ابتدا نیاز نوردکاران را تامین و سپس به صادرات اقدام نمایند.

عناوین برگزیده