به گزارش می متالز، همزمان با سفر رئیسجمهوری و هیات دولت به استان آذربایجان شرقی، ۹۷ طرح صنعتی با سرمایهگذاری بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال و زمینه اشتغال برای ۲ هزار نفر به بهرهبرداری رسیدند.
بهرهبرداری از طرح تولید شیشه و بطری شیشهای شرکت آذرمهر هریس با سرمایهگذاری افزون بر ۲۵۶ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۶۶ نفر، تولید میلگرد آجدار شرکت فولاد صنعت صائب تبریز با سرمایهگذاری ۶ هزار میلیارد ریالی و امکان اشتغالزایی مستقیم حدود ۳۳۰ نفر و چند طرح دیگر از طرحهایی است که همزمان با حضور رئیسجمهوری به صورت ویدئو کنفرانس بهرهبرداری میشوند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: طرح توسعه مس سونگون در حال اجراست و در همین راستا شهرک صنعتی مس در ورزقان نیز کلنگزنی شد.
رضا رحمانی با بیان اینکه ۳ میلیارد تن ذخایر شناسایی شده مس سونگون است، خاطرنشان کرد: با توجه به حجم ذخایر قابل توجه در منطقه، سرمایهگذاری افزون بر ۶۰۰ میلیون یورو از محل منابع داخلی و فاینانس خارجی روی مس سونگون در دستور کار بوده و در حال اجراست.
وی با اشاره به اقدامهای اجرایی درباره طرح تولید آلومینا در شهرستان سراب به عنوان ماده اولیه آلومینیوم در کشور، بیان کرد: بهرهبرداری از این طرح به همراه کارخانه ذوب مس سونگون از مطالبات مردم منطقه است که برای تسریع در این امر، موارد مرتبط با طرحها را با جدیت دنبال میکنیم و بهزودی شاهد بهرهبرداری از این طرحها خواهیم بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه زیرساختهای مختلف آلومینای سراب آماده شده است، ادامه داد: با راهاندازی آلومینای سراب برای ۵ هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد میشود.
رحمانی قطع وابستگی کشور به ماده آلومینا را نتیجه راهاندازی کارخانه آلومینای سراب دانست و گفت: این طرح محصولات جانبی دیگری هم دارد که از جمله آنها میتوان به طرح آلومینا در فناوری شبکه خشک برای کم کردن مصرف آب و حفظ محیطزیست اشاره کرد.
وی درباره طرحهای در دست بهرهبرداری در سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی توضیح داد: با بهرهبرداری از طرح تولید شیشه و بطری شیشهای آذرمهر هریس ۲۰ هزار تن به ظرفیت تولید ظروف شیشهای کشور اضافه میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه ظرفیت تولید شیشه جام و ظروف شیشهای از ابتدای انقلاب ۸ برابر شده، تصریح کرد: ۷۶۰ هزار تن ظرفیت تولیدی ظروف شیشهای در کشور وجود دارد.
رحمانی عنوان کرد: در سال ۹۷ حدود ۶۵۰ هزار تن ظروف شیشهای در کشور تولید شده است و ۲۰۰ هزارتن صادرات داشتیم.
وی افزود: ظرفیت تولید شیشه جام در کشور یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن است که یکمیلیون و ۵۰۰ هزارتن تولید واقعیمان بوده است.
عملیات اجرایی ساخت مجتمع فولادنگین اهر، پنجشنبه در جریان سفر کاروان تدبیر و امید به آذربایجان شرقی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام شد. با راهاندازی این کارخانه در فاز نخست ۱۰۰ میلیون تن و در فاز دوم ۲۰۰ میلیون تن شمش فولادی تولید میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از روند ساخت کارخانه آهک هیدراته در شهرستان اهر بازدید کرد. این پروژه در سال ۱۳۹۶ کلنگزنی شده و پیشرفت کاری خوبی در این ۲ سال داشته است. رضا رحمانی با حضور در این واحد از نزدیک در جریان مهمترین مسائل و مشکلات پیش روی ساخت آن قرار گرفت و برخی راهکارهای لازم را نیز ارائه داد.
او در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر علاقه سرمایهگذاران به ورود به حوزه تولید، بیان کرد: در ۴ ماه نخست امسال صدور پروانه بهرهبرداری در آذربایجان شرقی بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته که نشانگر شکست تحریمها و علاقه مردم به تولید است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با یادآوری اینکه امروز ۹۷ طرح تولیدی در بخشهای مختلف استان به بهرهبرداری میرسد، گفت: با بهرهبرداری از طرح تولید انواع کفش و البسه نظامی و مردانه در زندان، ۵۰۰ نفر مشغول به کار میشوند و ۲۹۰ هزار جفت کفش در این طرح تولید میشود.
در سفر رئیسجمهوری و وزیر صنعت، معدن و تجارت به آذربایجان شرقی، جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و هیات همراه در شهرک بزرگ سرمایهگذاری خارجی در استان آذربایجان شرقی حضور یافت و از چندین واحد تولیدی از جمله واکپاایران کیش که تولیدهکننده پروفیلهای آلومینیومی است، بازدید کرد. در حاشیه سفر رئیسجمهوری به استان آذربایجان شرقی، نشست بررسی مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی این استان با حضور معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد. در این جلسه که در کارخانه جهانفولاد سپاهان آذربایجان شرقی برگزار شد، راهکارهای لازم برای حل و فصل مسائل و مشکلات فولادسازان ارائه شد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: خدمت بیمنت و شبانهروزی به تولیدکنندگان، معدنکاران، صنعتگران و کارآفرینان را جزو آرمانهای خود میدانیم.
جعفر سرقینی در بازدید از شهرک سرمایهگذاری خارجی آذربایجان شرقی، بیان کرد: برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، تلاش برای حفظ تولید و اشتغال است و در این راستا نهضت ساخت داخل را در لبیک عملی به فرمایش رهبر معظم انقلاب در سال رونق تولید آغاز کرده است.
او در ادامه یادآوری کرد: در همین راستا نمایشگاه بینظیر فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید را برگزار کردیم که با استقبال فراوان مخاطبان روبهرو شد.
او خطاب به سرمایهگذاران معادن، بیان کرد: از ظرفیت و توانمندیهای جوانان تحصیلکرده در بخش معدن و زمینشناسی برای ارتقای کیفیت و تولید بیشتر استفاده کنید.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: در سال رونق تولید در حوزه معدن و صنایع معدنی برنامههای خوبی داریم که احیا و فعالسازی معادن کوچکمقیاس برای افزایش تولید و اشتغال پایدار از آن جمله است.
گفتنی است، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و هیات همراه در بازدید از معادن سنگ آذرشهر، در جلسهای با معدنکاران و کارگران از نزدیک در جریان مهمترین مسائل و مشکلات آنها قرار گرفت.