تاریخ: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۴۲
بازدید: ۱۹۷
کد خبر: ۴۸۶۰۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

تعطیلی کارخانه فولادی در پی تصمیم جدید دولت

می متالز - فولاد علویجه کارخانه‌ای فعال در صنعت پروفیل بود که با 200 کارگر به سال‌ها به فعالیت می‌پرداخت و اکنون در پی بخشنامه دولتی و سهمیه‌بندی مواد اولیه مجبور به اخراج 80 کارگر خود شده است و مجموعا 7 روز از کل ماه فعالیت دارد.
تعطیلی کارخانه فولادی در پی تصمیم جدید دولت

به گزارش می متالز، صدور بخشنامه‌های متعدد و متناقض در حوزه فولاد در طی چند سال اخیر، موجب بروز اختلالات جدی در زنجیره فولاد و به هم ریختن رابطه بالادست و پایین‌دست در این صنعت استراتژیک کشور شده است.

وزارت صمت در آخرین بخشنامه خود، تخصیص فولاد به واحدهای پایین‌دستی را منوط به ثبت نام در سامانه بهین یاب کرده و این در حالی است که به گفته بهرام سبحانی، رئیس انجمن فولادسازان کشور، از 70 واحد نورد فولادی تنها 9 بنگاه موفق به ثبت نام در این سامانه شده‌اند؛ از دیگر سو، اوضاع در بازار ورق نیز چندان جالب نیست و بسیاری از واحدهای لوله و پروفیل به دلیل عدم توفیق در خرید ورق، مجبور به کاهش نوبت‌های کاری خود شده‌اند.

امراله زمانی در همین رابطه اظهار کرد: در طی هفته‌های اخیر به دلیل نرسیدن مواد اولیه، مجبور شده‌ایم نوبت کاری کارخانه فولاد علویجه را از 3 نوبت به یک نوبت تقلیل دهیم، میزان مواد اولیه موجود در کارخانه جوابگوی ظرفیت تولیدی آن نیست و به همین دلیل نیز تا کنون 80 کارگر را به دلیل مشکلات تولید، تعدیل کرده‌ایم.

مدیرعامل کارخانه فولاد علویجه همچنین اظهار داشت: در واقع میزان سهمیه‌ای که در سامانه بهین یاب به این کارخانه اختصاص یافته برابر با یک چهارم ماده اولیه مورد نیاز آن است و خرید این مواد اولیه از بازار سیاه نیز به دلیل نبود برگه خرید، دارای مشکلات قانونی و قیمت بسیار بالا در توان ما نیست.

رئیس سندیکای لوله و پروفیل کشور در ادامه اعلام داشت: وزارت صنعت هر روز با بخشنامه‌ای جدید، دست و پای تولیدکنندگان پایین‌دست و بالادست را می‌بندد و برنامه‌ریزی‌ها در بازار فولاد را با اخلال مواجه می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: وقتی در کل ماه تنها یک هفته ماده اولیه در دسترس کارخانه باشد، ادامه تولید امکان‌پذیر نیست و علاوه بر از دست رفتن مشتریان و مشکلات مالی کارخانه، امنیت روانی و شغلی کارگران نیز از دست می‌رود.

زمانی متذکر شد: مواد اولیه‌ای که کارخانه‌های لوله و پروفیل استفاده می‌کنند؛ ورق فولادی است که به دلیل ظرفیت‌های داخلی موجود، سال‌هاست کشور در تولید آن خودکفا شده و تمامی این زنجیره نیز در داخل کشور وجود دارد و به دلیل تحریم نیز صادرات این محصول کاهش یافته و در واقع نباید مشکلی در تأمین داخلی آن وجود داشته باشد.

رئیس سندیکای لوله و پروفیل در ادامه تصریح کرد: از طرف دیگر قیمت ورق نیز با افزایش تورم افزایش یافته و حتی شرکت فولاد علویجه و سایر لوله و پروفیل‌سازان، پول مواد اولیه خود تا شهریور ماه را نیز پرداخت کرده‌اند ولی هنوز ورق مرداد ماه خود را تحویل نگرفته‌اند و این مشکلات نیز بیشتر ریشه در دخالت‌های وزارتخانه دارد.

وی یادآور شد: این مشکلات در ماه‌های قبل کمتر بود اما با دستورالعمل‌های جدید، شرکت‌ها ملزم شده‌اند که به سایت بهین یاب مراجعه کرده و بر اساس فرمولی، سهمیه آن‌ها مشخص شود و این اتفاق رخ داده که برخی با سندسازی و جعل آمار، بیش از ظرفیت خود سهمیه گرفته و در بازار آزاد می‌فروشند و شرکت‌های شفاف نیز نمی‌توانند از سهمیه لازم برخوردار شوند و کارگرانشان بیکار شوند.

زمانی اظهار داشت: قبل‌تر، فروشی به نام مچینگ برای فولاد مبارکه وجود داشت که بر اساس آن، فولاد مبارکه به کارخانه‌هایی که از آن‌ها شناخت داشت و با آن‌ها کار می‌کرد، فروش انجام می‌داد اما با این دستورالعمل‌ها، مچینگ حذف شده و تمام فروش‌ها از طریق سهمیه انجام می‌شود که تخلفات خاص خود را داشته و نتیجه آن را می‌بینیم.

مدیرعامل کارخانه فولاد علویجه تأکید کرد: در چنین وضعیت اقتصادی باید مشکلات را از سر راه تولید برداریم اما با چنین دخالت‌هایی، تولید کمتر شده و اشتغال فراوانی به خطر افتاده است و سایر ادارات همچون برق، دارایی و ... هر کدام مانعی برای ما ایجاد می‌کنند.

وی اعلام داشت: ظرفیت صادراتی لوله و پروفیل برای همه شرکت‌های این صنعت وجود دارد اما با چالش‌هایی که ایجاد شده، این فرصت صادراتی از بین رفته است.

زمانی متذکر شد: تصمیماتی که دولتی‌ها می‌گیرند در اتاق‌های در بسته و بدون حضور تشکل‌ها، اصناف و مجموعه‌های قانونی است و وقتی به آن‌ها مراجعه می‌کنیم قول مساعد می‌دهند اما باز هم حرف خود را اجرایی می‌کنند.

رئیس سندیکای لوله و پروفیل همچنین اظهار داشت: رونق تولید یعنی حداقل نیازهای یک بنگاه اقتصادی که توان تولید و صادرات و بهبود شرایط را دارد فراهم شود اما با تصمیمات این چنینی، حداقل‌ها نیز فراهم نمی‌شود به همین دلیل است که کارخانه فولاد علویجه 20 روز است که دربست تعطیل شده است.

وی بیان داشت: پیشنهادات زیادی برای رفع این مشکلات داریم و بازگشت مچینگ تنها یک گوشه از این پیشنهادات است، از دیگر سو معتقدیم که برای رفع این مشکلات نیاز به واردات هم نیست بلکه اگر تنظیم بازار به فعالان صنعت واگذار شود، شرایط بسیار بهتر خواهد بود.

زمانی اعلام داشت: صنعت لوله و پروفیل صنعت بزرگی است که بیش از 170 کارخانه در کل کشور در آن فعال هستند و 35 درصد از تولیدات فولاد مبارکه را مصرف می‌کند و نیروی کار فعال در آن به چند هزار نفر می‌رسد.

فولاد علویجه کارخانه‌ای فعال در صنعت پروفیل بود که با 200 کارگر به سال‌ها به فعالیت می‌پرداخت و اکنون به دلیل سهمیه‌بندی مواد اولیه مجبور به اخراج 80 کارگر خود و مجموعا 7 روز از کل ماه فعالیت دارد.

عناوین برگزیده