به گزارش می متالز، محمد فیضی، در تشریح عملکرد فراکسیون مناطق کمتر توسعه یافته گفت: این فراکسیون با حدود 100 نفر از نمایندگان مجلس تشکیل شد و اوایل زمانی که فراکسیونها را به طور رسمی ساماندهی کردند، فراکسیون مناطق کمتر توسعه یافته و هیات رئیسه آن شکل گرفت.
بیش از 50 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور ایران در 5 استان متمرکز است و مابقی مناطق از این قضیه بیبهره هستند.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس افزود: اعضای این فراکسیون از نمایندگان مناطق کم برخوردار و کمتر توسعه یافته هستند. به دلیل یک سری عدم تعادل و عدم توازنی که در کشور وجود دارد، سعی میکنیم که این مشکلات را به طور کامل پیدا کرده و در پیگیریهایی که از وزارتخانههای مختلف انجام میدهیم و با هیات رئیسه یا اعضای آن در جلسات حضور داشته و سعی میکنیم که حداقلها را بتوانیم به مسئولان ذیربط گوشزد کنیم تا به این مناطق رسیدگی شود.
وی ادامه داد: تقریبا بیش از 50 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور ایران در 5 استان متمرکز است و مابقی مناطق از این قضیه بیبهره هستند. جلسات مختلفی که داشتیم شامل حضور در دفتر امور روستایی ریاست جمهوری بود و درخواست کردیم تا شاخصهای کم برخورداری و مناطق محروم، از نو در کشور نوشته شود چراکه از نظر تخصیص بودجه بسیار مهم است. بسیاری از مناطق علیرغم اینکه محروم هستند اما در تقسیم بندیها در دهستان، بخشها و یا شهرهای محروم قرار نگرفتند و این موضوع در جلسه بیان شد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس همچنین عنوان کرد: در اینترنت روستایی ورود کردیم تا مناطق مختلف به صورت کامل از نسلهای ارتباطات برخوردار شود و جلسات متعددی با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات داشتیم و مباحث خوبی مطرح شد و نتایج خوبی نیز در بر داشته البته نمیگویم که فقط ما این کارها را انجام دادیم اما توانستیم در این قضیه اثرگذار باشیم. بر حسب ضرورتهایی که پیش میآید معمولا هیات رئیسههای فراکسیون تشکیل جلسه میدهد و مشکلات را برطرف میکنیم.
رئیس فراکسیون مناطق کمتر توسعه یافته با بیان اینکه هدف این فراکسیون، توسعه متوازن منطقهای است، تصریح کرد: یک سری نمایندگان ادعا دارند که یک قسمتهایی از کشور رشد بسیاری داشته اما به قسمتهای دیگر کشور توجه چندانی نشده است. از همان روز اول به دنبال کاهش و رفع نقصانهای موجود در این مناطق کم برخوردار بودیم.
فیضی اظهار داشت: به نظر بنده به دلیل اینکه فراکسیونها بیشتر جنبه غیر رسمی دارد اما تا آنجا که در توان داشتیم، جلسه تشکیل داده و توانستیم در عدم توازنها در کشور کاهش نسبی ایجاد کنیم به عنوان مثال در بحث منطقه آزاد تجاری نزد مرتضی بانک رفتیم و این فراکسیون در رای آوری لایحه منطقه آزاد تجاری موثر بود؛ در حال حاضر در کمیسیون اقتصادی در حال رفع کردن ایرادات آن هستیم؛ برای فاضلاب شهرهای دارای تنش، توانستیم از قدرت این فراکسیون استفاده و با مدیرانی که جلسه برگزار شد، توانستیم برای مناطقی که از لحاظ فاضلاب دچار تنش بودند، بودجههای خوبی را تخصیص بگیریم.
این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: محرومیت وجود دارد و این فراکسیون در طی 3 سال گذشته به دنبال رفع کردن محرومیتها و کاهش عدم تعادل در کشور بوده اما در حدی که نمایندگان فرصت داشتند و موضوعات نمایندگان در آنجا مورد بررسی قرار گرفت.