به گزارش می متالز، رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به مراحل مدرنسازی نظام مالیاتی، از تلاش برای تحقق نظام مالیاتی هوشمند خبر داد. امیدعلی پارسا در نشست هماندیشی اعضای هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری که در سازمان امور مالیاتی برگزار شد، با تشریح چشمانداز آتی نظام مالیاتی مدرن گفت: با اصلاحات بنیادین در نظام مالیاتی به دنبال افزایش کارآیی سازمان و ارتقای عدالت مالیاتی و به تبع آن تحقق توسعه و عدالت اجتماعی هستیم.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی با تاکید بر اینکه در نظام مالیاتی، وصول درآمد تنها هدف و دغدغه مسوولان و مدیران نیست، گفت: هدف وصول درآمدهای مالیاتی باید با رعایت سه اصل حمایت از تولیدکننده واقعی و سالم، پیشگیری و مقابله با فرار مالیاتی و مبارزه با فساد اداری صورت گیرد. وی با بیان اینکه مبارزه با فساد در تمامی مراحل مدرنسازی نظام مالیاتی مورد تاکید بوده است، گفت: مدرنسازی نظام مالیاتی در دو گام دنبال شده است؛ در گام اول، فرآیندهای سنتی به فرآیندهای مکانیزه و الکترونیکی تبدیل شده و در گام دوم بهدنبال جمعآوری ریزدادهها و اطلاعات واقعی مورد نیاز برای تحقق نظام مالیاتی هوشمند هستیم.
پارسا در این نشست ضمن تشریح هزینههای فساد و تخلفات اداری در دستگاههای دولتی و تاثیر مخرب آن بر اعتماد عمومی، خواستار برخورد قاطعانه و سریع با هرگونه تخلف و فساد شد و افزود: اگر بتوانیم قواعد بازی در این حوزه را بهگونهای تعریف کنیم که افراد بدانند اگر مرتکب تخلف شدند به سرعت تخلف آنها کشف و قاطعانه و بدون اغماض با آنها برخورد میشود، زمینه بروز هرگونه فساد و تخلف از بین خواهد رفت، چرا که بازیگران در هر حوزهای براساس قواعد بازی که از پیش طراحی شده، بازی میکنند و فقط با تغییر قواعد بازی میتوان رفتار و عملکرد آنها را تغییر داد. وی همچنین با اشاره به نقش اثربخش فرآیندهای الکترونیکی مدرن در حذف زمینههای تخلف و فساد اداری اظهار کرد: بسیاری از تخلفات ناشی از شیوهها و فرآیندهای سنتی است و با تغییر فرآیندهای سنتی در حوزه مالیات به فرآیندهای مدرن، زمینه و بستر بروز بسیاری از این تخلفات از بین خواهد رفت.
وی با اشاره به ظرفیت قانونی ماده ۱۶۹ مکرر که در آن دستگاههای اداری و اجرایی به ارائه اطلاعات لازم به سازمان امور مالیاتی موظف شدهاند، گفت: نظام مالیاتی درحالحاضر در کنار ظرفیتها و اختیارات قانونی، از حمایت قوای سه گانه نیز برخوردار است و هماکنون تنها دغدغه مسوولان و مدیران نظام مالیاتی فقط باید معطوف به دریافت و پردازش ریزدادهها و اطلاعات ارائه شده از سایر نهادها و دستگاهها و استفاده موثر از این اطلاعات در تشخیص مالیات عادلانه باشد. وی در خاتمه با اشاره به تاکید وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر حرکت به سمت مالیات هوشمند گفت: تلاش ما این است که نظام مالیاتی ما همانند نظام مالیاتی کشورهای پیشرو مبتنی بر ریزدادهها و اطلاعات متقن و واقعی باشد و این همان مالیات هوشمندی است که برای تحقق آن میکوشیم.