به گزارش می متالز، اصغر نورالله زاده شامگاه دوشنبه در نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان خراسان جنوبی که با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری برگزار شد افزود: آمادگی داریم در حوزه روستایی و در زمینه سرمایهگذاری در معادن اگر ۳۰ درصد سهم آورده روستاییان باشد و ۳۰ درصد بخش خصوصی مشارکت کند، ما هم ۴۰ درصد کمک کنیم.
وی گفت: این تسهیلات فقط به روستاییان پرداخت میشود و به سرمایه گذاران پرداخت نمیشود که با پرداخت این تسهیلات توسعه محلی ایجاد و روستاییان ذی نفع میشوند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید بیان کرد: سقف پرداخت این تسهیلات بستگی به تعداد خانوار مشارکت کننده دارد و تا چهار میلیارد تومان میتوانیم در این خصوص به روستائیان تسهیلات پرداخت کنیم و پروانه بهرهبرداری معدن را به عنوان وثیقه قبول میکنیم.
وی اظهار داشت: در رابطه با صندوقهای طرح ترسیب کربن تاکنون ۱۶۰ صندوق را در خراسان جنوبی تامین مالی کردهایم و سهمیه امسال استان تامین مالی ۵۰ صندوق است و در صورت معرفی تامین مالی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در زمینه حمل و نقل روستایی آمادگی داریم همانند سنوات گذشته با همکاری سازمان حمل و نقل پایانهها تفاهم نامهای که داشته ایم را همچنان ادامه دهیم، اضافه کرد: در زمینه سنگهای قیمتی، گلیم بافی و مله بافی قرار شد دوستان پیش درآمد و هزینهاش را در اختیار ما قرار دهند تا براساس آن تسهیلات پرداخت کنیم.
نورالله زاده عنوان کرد: در زمینه گردشگری تعهد کردیم که ۵۰ اقامتگاه بومگردی استان را تامین اعتبار کنیم و به هر اقامتگاه ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات اختصاص خواهد یافت.
وی گفت: در زمینه همافزایی خودرویی اگر کمیته امداد اعتباری دارد که بگذارد ما هم کمک خواهیم کرد تا مددجویان در زمینه خرید خودروی نیسان اقدام کنند.
نورالله زاده در خصوص طرحهای اشتغال مشارکتی که ضمانت آن یارانه افراد است گفت: دستورالعمل این طرح توسط معاون اول ریاست جمهوری تایید شده و معاون سابق توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری در تمام استانها شیوه پرداخت را تشریح کردند و الان که طرح به نتیجه رسیده نه به یارانه، برخی را نگران کرده است، طرحهایی که پیشرفت خوبی دارد تلاش کنند که طرحشان خیلی خوب پیش برود و بازار و تولید آن افزایش یابد.
وی بیان کرد: اینکه بهترین بستر اشتغال در تعاونیها است این موضوع را در خراسان جنوبی قبول داریم و با بررسیهای انجام شده تعاونیهای در استان ریشه بسیار قدیمی دارند و موفق عمل کردهاند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید عنوان کرد: تفاهم نامهای را با سازمان فنی و حرفهای کشور منعقد کرده ایم که برای ترویج فرهنگ کارآفرینی و ارائه راهکارهای کارآفرینی به آموزشگاهها کمک کنیم.
معاون سرمایهگذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری هم در این نشست گفت: ۴۱ درصد از جمعیت خراسان جنوبی روستایی هستند که ضریب و اعتبارات خوبی برای اشتغال آنان اختصاص یافته است.
منوچهر رزمجو افزود: ۱.۵ میلیارد دلار معادل ۱۸ هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به منظور تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری اختصاص یافته که تاکنون ۱۳ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان به استانها ابلاغ شده است.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی ۸۵ درصد از سهم تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری خود را جذب کرده است و حدود ۲۰ درصد از این عتبارات باقی مانده که کارگروه ملی به دنبال آزادسازی بقیه تسهیلات هستیم.
رزمجو با بیان اینکه تلاش میشود هر تسهیلاتی که اختصاص یابد متناسب با مزیت رقابتی و پتانسیلهای هر منطقه باشد، اضافه کرد: سهم بخش کشاورزی در خصوص اختصاص تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری ۳۵ درصد است که تاکنون در خراسان جنوبی ۵۰ درصد اعتبارات روستایی در بخش کشاورزی آن هزینه شده است که باید در پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری به رعایت بخشهای اقتصادی توجه شود.
وی اظهار داشت: سهم خراسان جنوبی در بخش تسهیلات فرش و صنایع دستی ۱۰ درصد از منابع بوده که ۳.۱ درصد تسهیلات در این زمینه جذب شده است، در بخش خدمات و فناوری اطلاعات نیز اجازه استفاده از ۱۵ درصد تسهیلات بوده اما خراسان جنوبی ۹ درصد تسهیلات را در این زمینه جذب کرده است.
معاون سرمایهگذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری عنوان کرد: در سالهای گذشته در بحث یارانه سود تسهیلات به طرحهای اشتغال یکهزار میلیارد تومان تسهیلات در سطح کشور پرداخت شده که خراسان جنوبی نیز ۵۰ درصد از اعتبارات خود را جذب کرده است.
وی اظهار داشت: امسال ۲۱ میلیارد تومان تسهیلات از محل تفاهم نامه سه جانبه معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری به خراسان جنوبی اختصاص یافته که اگر سرعت جذب افزایش یابد، آمادگی داریم این اعتبارات را برای استان به ۴۰ میلیارد تومان افزایش دهیم.
وی گفت: امسال یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه سود و کارمزد تسهیلات اشتغال روستایی پیش بینی شده که در روستاهای کشور سرمایه گذاری میشود.
رزمجو با بیان اینکه در بحث بازاریابی فرش و گلیم خراسان جنوبی اقدامات خوبی انجام شده است، اضافه کرد: آمادگی داریم فرش خراسان جنوبی را به هر قیمتی که در شورای قیمت گذاری فرش تعیین میشود، خریداری و ظرف ۲۴ ساعت پولش را پرداخت کنیم.
وی افزود: در زمینه پرداخت تسهیلات بافندگی فرش هم تا سقف ۱۰ میلیون تومان مشکلی وجود ندارد.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: در بحث اشتغال پرداخت تسهیلات کفایت نمیکند و باید فرهنگ سازی و آموزشهای لازم هم ارائه شود.
حجت الاسلام سید محمدباقرعبادی افزود: اگر آموزشهای لازم در زمینه اشتغال ارائه نشود برای بیکاران موجب تحیر و برای افراد سوء استفادهگر موجبات حداکثر استفاده از تسهیلات ارزان قیمت فراهم میشود.
وی با بیان اینکه سادهترین کار برای ایجاد اشتغال پرداخت تسهیلات ارزان قیمت است، یادآور شد: بخشی از بیکاری جامعه مشکل فرهنگ سازی است که باید در این زمینه برنامهریزی داشته باشیم.
عبادی گفت: توبافی در گذشته صنعت منزوی در خراسان جنوبی بود که با تمرکز، فرهنگ سازی و آموزش بر روی این صنعت اشتغال زیادی را برای روستائیان و مردم استان ایجاد کرده است.
وی اظهار داشت: صنایع دستی، صنعتی اشتغالآور و زود بازده است و نیازمند حداقل سرمایه است، برخی روستائیان خراسان جنوبی براثر خشکسالیهای چندین ساله بیکار شدند که رونق صنایع دستی کمک اشتغال خوبی برای این افراد ایجاد میکند.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: نقاط آسیب در پرداخت تسهیلات به روستائیان آسیب شناسی شود تا پرداخت این تسهیلات روند تکاملی و بهتری داشته باشد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی هم گفت: از محل تفاهم نامه سه جانبه معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری ۲۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات به خراسان جنوبی اختصاص یافته که با توجه به حجم زیاد متقاضیان این رقم به ۴۰ میلیارد تومان افزایش یابد.
عالیه خواجوی افزود: درخواست داریم برای خرید خودروهای ون در روستاها توسط صندوق کارآفرینی امید تسهیلات پرداخت شود.
وی ادامه داد: با توجه به کمبود نیرو در فرمانداری و بخشداریهای تابعه سهمیه سرباز امریه استانداری افزایش یابد تا بخشی از کمبود نیروی انسانی رفع شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: بیش از ۶ هزار و ۶۲۵ رشته قنات در استان داریم که تاکنون سه هزار و ۸۸۰ کیلمتر عملیات لایه روبی در قنوات انجام شده و برای مرمت ۱۰۹ رشته قنات در استان به ۲۷ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
غلامرضا قوسی افزود: برای تکمیل زنجیره محصولات استراتژیک استان نیز به ۲۳۱ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی درخواست بیش از ۲۲ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال در زمینه گلیم بافی، پارچه مله بافی و سنگهای تزئینی از دفتر توسعه روستایی و مناطق محروم کشور را داشت.
حسن رمضانی افزود: برای راه اندازی ۵۰ اقامتگاه بومگردی در استان هم به تسهیلات نیاز داریم برای راه اندازی هر اقامتگاه بومگردی حداقل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات نیاز است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی هم گفت: برای تکمیل مجتمعهای آبرسانی خراسان جنوبی به اعتبار نیاز داریم تا تنش آبی در روستاها را رفع کنیم.
مهدی صفوی نژاد افزود: برای آبرسانی به ۵۰ روستای استان به ۷۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و هشت مجتمع آبرسانی بالای ۸۰ درصد پیشرفت دارند که در صورت تکمیل سه هزار خانوار روستایی از آب سالم و بهداشتی برخوردار خواهند شد.