به گزارش می متالز، امسال نیز این نمایشگاه ۱۰ تا ۱۳ شهریور در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی اصفهان با حضور بیش از ۱۳۰شرکت داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.
در این نمایشگاه، جدیدترین فناوریهای روز و پیشرفتهترین حوزهها و بخشهای گوناگون صنعت فولاد، متالورژی، ریختهگری، آهنی و غیرآهنی، صنایع مربوط به معدن، تهیه و توزیع مواد اولیه و روشهای تولید، تکمیل و تحویل محصولات مرتبط با این صنایع و همچنین طرحهای متنوع مربوط به ظرفیتها و توانمندیهای صنعت فولاد و صنایع وابسته به آن ارائه خواهد شد.
شرکت ایریتک، یکی از شرکتهایی است که در نمایشگاه متالورژی، فولاد، ریختهگری و صنایع وابسته به آن در اصفهان حضور دائمی داشته است. جلال تقیپور، مدیر تهیه پیشنهاد و برآورد شرکت ایریتک درباره این شرکت و انگیزه حضور در نمایشگاه فولاد اصفهان گفت: شرکت ایریتک حدود ۴۵سال پیش تاسیس و حدود ۲۵ سال است که تبدیل به پیمانکار ایپیسی شده است. این شرکت در زمینه معدن، متالورژی و فلزات و نفت و گاز و پتروشیمی بهطور تخصصی فعالیت میکند.
تقیپور در ادامه توضیح داد: شرکت ایریتک طراحی تا مشارکت را با کمک یک تکنولوژکار خارجی و تامین تجهیزات و نصب و راهاندازی در طرحها را انجام میدهد و در بیشتر نمایشگاههای فلزات آهنی و غیرآهنی نیز حضور یافته است. این شرکت در نمایشگاه اصفهان نیز که در زمینه فولاد است، حضور دارد. پس از فولاد مبارکه بزرگترین غرفه در اصفهان متعلق به ایریتک است که شرکتهای تابع این شرکت در آلمان و ایتالیا نیز در این نمایشگاه با غرفههای جدا حضور دارند.
وی در پاسخ به این پرسش که شرکتهای خارجی با وجود تحریمها با شما همکاری میکنند، گفت: در دوران تحریمها شرکتهای خارجی همچنان با ما همکاری میکنند، البته مشکلاتی وجود دارد. اما در دوران تحریمها ایریتک تجهیزات تامین میکند و به برخی کارفرماها در زمینه صادرات مشاوره میدهد.
مدیر تهیه پیشنهاد و برآورد شرکت ایریتک در ادامه خاطرنشان کرد: بزرگترین طراحیهای ما در زمینه نفت و گاز و پتروشیمی مربوط به جمعآوری گازهای آمک و ۵۰۰میلیون یورو برای آن سرمایهگذاری شده بود که این پروژه با موفقیت به پایان رسید.
تقیپور در ادامه خاطرنشان کرد: در زمینه فولاد نیز پروژههای بزرگی اجرا شده است، برای نمونه ایریتک از ابتدای طراحی و ساخت شرکت فولاد مبارکه و همچنین از طراحی تا اجرا، نصب و راهاندازی بیشتر واحدهای این شرکت حضور داشته است. پس از راهاندازی نیز تمام طرحهای توسعهای فولاد مبارکه تاکنون فعال بوده است. هماکنون نیز ایریتک در فولاد مبارکه دفتر و در تمام پروژهها حضور دائمی دارد. همچنین فاز نخست فولاد هرمزگان را ایریتک راهاندازی کرده است. وی ادامه داد: به علاوه این موارد، در زمینه راهاندازی احیای مستقیم، ایریتک، لیسانس کشور ژاپن و میدرکس را دارد و بیشتر از ۱۸مورد احیای مستقیم در کشور را اجرا کرده است. درحالحاضر نیز وارد پروژه افزایش ظرفیت واحدهای احیای مستقیم شده که نخستین طرح آن با کارخانه فولاد ارفع اردکان به امضا رسیده است.
تقیپور در پاسخ به این پرسش که آیا در زمینه بومیسازی فناوری ورود نکردهاید، عنوان کرد: در اوایل ساخت واحدهای احیای مستقیم، سهم بیشتر تجهیزات این واحدها خارجی بود، اما هماکنون حدود ۶۰درصد این تجهیزات داخلی است و شرکت ایریتک به سازندههای داخلی در ساخت تجهیزات کمک میکند. هرچند فناوری این واحدها میدرکس است، اما تجهیزات آن در داخل تهیه میشود. برای ساخت کارخانه احیای مستقیم فولادی از صفر تا صد آن، از مهندسی و اجرا تا نصب و راهاندازی نیازی به نیرویی از خارج نداریم و قادر به ساخت داخل هستیم.
وی درباره برگزاری نمایشگاه فولاد اصفهان در این استان عنوان کرد: اصفهان یکی از قطبهای فولادسازی کشور است و کارفرماهای بزرگ فولادی چون مبارکه اصفهان را دارد. بیشتر سازندههای تجهیزات فولادی در استان اصفهان هستند. از اینرو یکی از بهترین شهرها برای برگزاری نمایشگاههای تخصصی در زمینه فولاد، اصفهان است.
تقیپور در پاسخ به اینکه چه دستاورد جدیدی برای نمایشگاه اصفهان دارید، عنوان کرد: قرار است، بر افزایش ظرفیت واحدهای احیای مستقیم تمرکز داشته باشیم و قصد داریم این برنامهها را در نمایشگاه اصفهان در معرض دید قرار دهیم. هدف دیگر ما، ورود به پروژههای کاهش مصرف آب واحدهای فولادی در بخشهای فولادسازی، احیا، ذوب و ریختهگری است. ایریتک آمادگی برنامه کاهش مصرف آب در واحدهای فولادسازی را دارد. تضمین میکنیم که حدود ۳۰درصد آب مصرفی واحدها را کاهش میدهیم. تقیپور همچنین درباره تولید الکترود گرافیتی در داخل نیز عنوان کرد: ایریتک در طراحی الکترود گرافیتی اردکان از ابتدا حضور داشته است. تجهیزات آن خارجی بوده و چندان راحت به ایران منتقل نشده است. این پروژه بارها توقف داشته و برخی از تجهیزات کارفرما با همکاری ایریتک خریداری شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که در زمینه کاهش مصرف الکترود، ایریتک چه فعالیتی انجام داده است، گفت: ممکن است ایده اولیه در زمینه کاهش مصرف الکترود را مطرح کنیم. قدم نخست، کاهش مصرف و قدم دوم حذف آن است. مدیر تهیه پیشنهاد و برآورد شرکت ایریتک در پایان تاکید کرد: نمایشگاه اصفهان فرصت خوبی است که شرکتها دستاوردهای خود را در این روزها که در تحریم بهسر میبریم، به نمایش بگذارند.
همچنین درباره نمایشگاه متالورژی، فولاد، ریختهگری و صنایع وابسته به آن اصفهان، احسان اکبری، مدیر مالی و اداری شرکت آریاذوب اظهار کرد: شرکت ما از سال ۸۴ آغاز به کار کرده است و در زمینه ریختهگری چدن و فولاد، قطعات خودرو و ماشینآلات سنگبری و معادن فعالیت میکند. اکبری در ادامه یادآور شد: امسال دومین سالی است که در نمایشگاه فولاد اصفهان حضور داریم. وی در پاسخ به این پرسش که با وجود حضور یکبار در نمایشگاه اصفهان، این نمایشگاه را چگونه ارزیابی میکنید، گفت: نمایشگاه اصفهان هرچند سال گذشته در زمینه حضور شرکتهای فولادسازی قوی بود، اما شرکتهای ریختهگری چندانی در این نمایشگاه حضور نداشتند. این در حالی است که بیش از ۱۰۰ شرکت در حوزه ریختهگری در استان اصفهان حضور دارند. مدیر مالی و اداری شرکت آریا ذوب با اشاره به دستاوردهای این شرکت در نمایشگاه اصفهان عنوان کرد: سال گذشته دستاورد ما در زمینه تهیه مواد اولیه به نسبت خوب بود.
اکبری در ادامه خاطرنشان کرد: برخی قطعات جدید را ریختهگری کردهایم و قصد داریم آنها را معرفی کنیم؛ طرحهای توسعهای خود را معرفی کرده و با تامینکنندگان مواد اولیه آشنا شویم.
وی در ادامه بیان کرد: هدف ما برای شرکت در نمایشگاه اصفهان این است که در زمینه بازاریابی محصولات خود گام برداریم. امیدواریم امسال شرکتهای ریختهگری بیشتری در نمایشگاه حضور داشته باشند.
مدیر مالی و اداری شرکت آریا ذوب در پاسخ به این پرسش که اگر نمایشگاه جداگانه ریختهگری برگزار شود، برای این واحدها بهتر نخواهد بود، گفت: البته اگر نمایشگاه ریختهگری به صورت تخصصی برگزار شود، برای این شرکتها بهتر خواهد بود؛ چراکه بهطور جداگانه نمایشگاهی در زمینه ریختهگری در کشور برگزار نمیشود. این درحالی است که در کشورهایی مانند آلمان و ترکیه، نمایشگاه ریختهگری بهطور جداگانه برگزار میشود.