کارخانه سیمان پارسیان پلدختر از جمله پروژههایی است که به هزار دلیل نهفته پس از گذشت ۱۱ سال توقف هنوز در هالهای از ابهام بین بهصرفه بودن یا نبودن در بلاتکلیفی عجیبی بسر میبرد باوجودی که بهمانند هر پروژهای در آغاز عملیات اجرایی در راستای ایجاد اشتغال در مردم منطقه توقع و انتظاراتی ایجاد کرده است.
وحید قنبری یکی از مردم شهرستان پلدختر به خبرنگار تسنیم در این شهرستان اظهار داشت: این شهرستان دارای ظرفیتهای متعددی بهویژه در حوزه معدن، کشاورزی و دامپروری دارد که میتواند در راستای ایجاد اشتغال و جذب سرمایهگذار تأثیرگذار باشد.
وی افزود: باوجوداینکه همچنان مردم شهرستان پلدختر بهویژه جوانان با معضل بیکاری دستوپنجه نرم میکنند اما طرحهایی مانند کارخانه سیمان این شهرستان باگذشت چندین سال هنوز بلاتکلیف است.
اسما اسماعیلپور شهروند پلدختری اظهار داشت: کارخانه سیمان پارسیان پلدختر میتواند در صورت تکمیل و راهاندازی بهعنوان یک واحد تولیدی بزرگ علاوه بر مؤثر بودن در توسعه اقتصادی و رفع بیکاری به دلیل جانمایی آن در کریدور اصلی محورهای مواصلاتی و نزدیک بودن به مرز بخش عمدهای از صادرات را به خود اختصاص دهد.
وی افزود: با توجه به این موضوعها در صورت جذب سرمایهگذار و برنامهریزی مناسب در جهت راهاندازی این کارخانه بخش عمدهای از فرصتهای شغلی ازدسترفته شهرستان احیا و قسمتی از مشکلات و بیکاری مردم منطقه حل میشود.
نعمت اله دستیاری فرماندار پلدختر در همین ارتباط گفت: عملیات اجرایی کارخانه سیمان پارسیان این شهرستان از سال ۸۵ با محوریت بخش خصوصی آغازشده که متأسفانه باگذشت ۱۱ سال تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تاکنون متوقف و به همان صورت باقیمانده است.
وی افزود: با توجه به حجم بیکاری موجود در شهرستان آغاز این پروژه توقعاتی در مردم منطقه ایجاد کرده که به یکی از مطالبات جدی واصلی مردم تبدیلشده که این امر اجرایی شدن آن راحتمی ساخته است.
فرماندار پلدختر عنوان کرد: باوجود معادن غنی سنگ و سیمان در شهرستان و نزدیکی منطقه به مرزهای غربی و جنوبی کشور و در رابطه با بحث صادرات مقرونبهصرفه است اما تاکنون کار خاصی در جهت اجرایی کردن این پروژه و راهاندازی آن صورت نگرفته است.
وی گفت: بانک عامل در این رابطه به تعهدات خود عملنکرده و مدیر کارخانه سیمان پارسیان پلدختر همچنان به دنبال احیای این طرح است که بهتازگی با سرمایهگذار آلمانی در حد مذاکره رایزنی شده اما تاکنون بهصورت عملی کاری انجامنشده است.
وی تصریح کرد:با احداث این کارخانه همچنان که روز اول اعلام شد اشتغالزایی ۵۰۰ نفر بهصورت مستقیم و دو هزار و ۵۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.
دستیاری خاطرنشان کرد: انتظار میرود مسئولان در جهت احیای این پروژه که یکی از مطالبات اصلی مردم شهرستان پلدختر است و میتواند بخشی از بیکاری و اشتغال مردم را حل کند نهایت تلاش خود را انجام دهند تا این کارخانه به سرانجام برسد.
سید حمیدرضا کاظمی نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی در خصوص این پروژه گفت: شهرستان پلدختر دارای ظرفیتها بالقوه و طبیعی متعددی است که سیمان یکی از همین سرمایههای عظیم شناختهشده این شهرستان است که نیازمند سرمایهگذاری است.
وی افزود: برای راهاندازی و تعیین تکلیف کارخانه سیمان پارسیان پلدختر که پس از گذشت سالها به یکی از مطالبات جدی مردم تبدیلشده بیش از مدت یک سال است که از طریق بانک مسائل مربوط به آن پیگیری میشود تا شاید تسهیلاتی از سوی بانک ملی که بانک عامل آن است در نظر گرفته شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان لرستان تعلل بانک عامل در پرداخت تسهیلات ارزی را مانع اصلی پیشرفت این طرح بزرگ تولیدی استان لرستان دانست و عنوان کرد: مذاکرات و پیگیریهای انجامشده به سمت فایناس رفت تا از طریق بیمه هرموس و یک بانک آلمانی بتوان سرمایهگذار این پروژه را جذب کرد.
وی تصریح کرد: مذاکرات اولیه انجام و قرار شد طرف آلمانی مذاکرات لازم را با بیمه هرموس و بانک خودشان انجام دهد و نتیجه را به ایران اعلام کند که این پروژه را میتوانند فایناس کنند یا مقرونبهصرفه نیست که هماکنون در کشوقوس گفتوگو هستند و چنانچه بپذیرند اقدامهای بعدی انجام خواهد شد.