تاریخ: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۴۸
بازدید: ۲۱۳
کد خبر: ۵۰۰۳۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

93.8 درصد از معادن کشور در مقیاس کوچک هستند

می متالز - جلسه شورای هماهنگی احیای معادن کوچک با بررسی این طرح در زنجان و ظرفیت‌های این حوزه در استان برگزار و در آنجا اعلام شد که 93.8 درصد از معادن کشور در مقیاس کوچک هستند.
93.8 درصد از معادن کشور در مقیاس کوچک هستند

به گزارش می متالز، جلسه شورای هماهنگی احیای معادن کوچک با حضور معاون امور اقتصادی استانداری زنجان، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، رئیس خانه صنعت و معدن ایران و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان برگزار شد.

در این جلسه دستور کار احیای معادن کوچک و تاریخچه آغاز اجرای این طرح بیان شد.

یکی از اهدافی که در احیای معادن کوچک در دستور کار است، فعال‌سازی معادن کوچک و توسعه اشتغال و بهره‌وری، تجمیع دپوهای موجود و برندسازی محصولات با لحاظ کردن استانداردهای کنترل کیفی با هدف تامین منابع مالی پایدار معادن است.

از دیگر اهداف اجرای این طرح ارتقای سطح دانش معدنکاری کشور با افزایش آموزش و توسعه میزان تولید در معادن نیمه فعال با تامین بازار مطمئن محصول از جمله اهداف کلان طرح احیای معادن کوچک و متوسط است.

93.8 درصد از معادن کشور در مقیاس کوچک هستند

مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در همین باره اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که از سال 1396 پیگیر آن هستیم، طرح احیای معادن کوچک متروکه و غیر فعال است.

وجیه‌الله جعفری با اشاره به اینکه در راستای اجرای همین طرح تفاهم‎نامه مربوط در این بخش بین چند سرمایه‌گذار و در سال 1398 به عنوان طرح‌های اقتصاد مقاومتی تعیین شده است، تصریح کرد: این طرح به دبیری وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرایی و شرکت ایمیدرو نیز به عنوان مجری انتخاب شده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون 93.8 درصد از معادن کشور در مقیاس کوچک هستند، اضافه کرد: تصمیم شورا نیز فعال‌سازی معادن است.

جعفری با اشاره به اینکه به منظور شناسایی و احصای معادن شورای هماهنگی معادن در استان‌ها حضور پیدا می‌کند، گفت: بر همین اساس تصمیمات لازم در استان‌ها اتخاذ می‌شود یا بدون نیاز به پروسه اداری مصوبات لازم تصویب شود.

مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با بیان اینکه طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با هدف تأمین مواد اولیه صنایع معدنی، توسعه مناطق محروم و ایجاد اشتغال اجرایی می‌شود، تصریح کرد: از جمله روش‌های احیا این است که برخی از معادن با توجه به محدودیت‌های مالی و یا عدم اکتشافات لازم قادر خواهند بود با حضور سرمایه‌گذاران جدید فرآوری لازم را انجام دهند.

امور سنتی بهره‌برداری از معادن نیازمند بازنگری است

رئیس خانه معدن ایران نیز با اشاره به اینکه امروز باید انجام همه امور معادن به خصوص فرآوری مطابق با فناوری‌های روز دنیا انجام شود، افزود: امروز شاهدیم بخش عمده‌ای از امور مربوط به معادن به خصوص عملیات فرآوری به صورت سنتی و با فناوری گذشته انجام می‌شود که این امر نیازمند بازنگری است.

محمدرضا بهرامن با اشاره به اینکه سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت با ایجاد فضای مناسب و فراهم کردن زیر ساخت‌ها توسط استانداری‌ها نسبت به جذب سرمایه‌گذاری در این بخش اقدام کنند، اضافه کرد: شورای هماهنگی احیای معادن نیز وظیفه تصمیم‌گیری و تسهیل‌گری را بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه ایجاد اعتماد و اطمینان در سرمایه‌گذاران، نقش مهمی در جذب سرمایه‌های جدید دارد، اضافه کرد: البته متولیان بخش معدن می‌توانند در راستای توسعه این بخش از ماده 24 مکرر نیز کمک بگیرند.

 

استان زنجان جزو 10 استان برتر کشور

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت فعالیت معادن در استان ارائه کرد و گفت: استان زنجان ظرفیت بسیاری عظیمی در این حوزه دارد.

ناصر فغفوری با اشاره به اینکه استان زنجان جزو 10 استان برتر کشور در برخورداری از این ذخایر است، افزود: در حال حاضر 320 معدن در استان زنجان فعال است.

وی تصریح کرد: این معادن با حجم سرمایه‌گذاری یک هزار و 980 میلیارد ریال و اشتغالزایی 2 هزار و 671 نفر در استان زنجان فعال است.

طرح توسعه شرکت گلرنگ در زمینه تولید مواد شوینده پودری و در راستای تکمیل سبد محصولات شوینده به سرمایه‌گذاری 700 میلیارد ریال و پیش‌بینی اشتغال 200 نفر تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

برخورداری زنجان از 30 نوع تندیس معدنی این استان را جزو 10 استان نخست کشور در برخورداری از ذخایر متنوع معدنی تبدل کرده است که در واقع ظرفیتی عظیم محسوب می‌شود.

در زنجان 414 معدن دارای پروانه بهره‌برداری وجود دارد که طبق گزارش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تا پایان سال 1395 تعداد 279 معدن فعال در استان شناسایی شده است.

سرب و روی ­انگوران، پتاس­، آهن، معادن ترآورتن، گرانیت، سیلیس، برآسیت و پرلیت، فلدسپات، خاک صنعتی بخشی از ثروت‌های خدادادی زنجان در حوزه معدن است.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت