تاریخ: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۲:۴۴
بازدید: ۲۵۶
کد خبر: ۵۰۵۵۲
سرویس خبر : انرژی

انصراف بزرگ‌ترین شرکت انرژی چین از خرید نفت ونزوئلا

می متالز - بزرگ‌ترین شرکت انرژی چین تحت‌فشار تحریم‌های دولت آمریکا، از خرید مستقیم نفت ونزوئلا خودداری کرد.
انصراف بزرگ‌ترین شرکت انرژی چین از خرید نفت ونزوئلا

به گزارش می متالز، منابع آگاه به بلومبرگ اظهار کردند پس از امضای یک فرمان اجرایی توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شرکت ملی نفت چین برنامه‌هایش برای بارگیری حدود ۵ میلیون بشکه در روز نفت خام به کشتی‌ها در ماه جاری را لغو کرد. این اقدام ممکن است مشکلاتی را برای دولت نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا که در بحبوحه بحران عمیق اقتصادی و سیاسی این کشور، روی حمایت چین و روسیه حساب باز کرده است، ایجاد کند.

چین پس از اینکه آمریکا اواخر ژانویه شرکت PDVSA ونزوئلا را هدف تحریم قرار داد، به بزرگ‌ترین مقصد صادرات نفت ونزوئلا تبدیل شد. عدم خرید نفت از سوی شرکت ملی نفت چین، ممکن است درآمدهای مالی دولت ونزوئلا را در مضیقه بیشتری قرار دهد.

منابع آگاه به بلومبرگ اظهار کردند سه محموله‌ای که قرار بود در اوت توسط شرکت پتروچاینا- زیرمجموعه شرکت ملینفت چین  بارگیری شوند هنوز خریدار دیگری پیدا نکرده‌اند. ترامپ پنجم اوت فرمانی را امضا کرد که اجازه می‌دهد هر کسی برای حمایت از دولت مادورو تحریم شود. خوان گوایدو، رهبر مخالفان دولت ونزوئلا از سوی آمریکا و بیش از ۵۰ کشور دیگر به رسمیت شناخته شده است.

به گفته منابع آگاه، عقب‌نشینی پتروچاینا به معنای آن نیست که چین به‌طور کامل خرید نفت ونزوئلا را متوقف کرده است. شرکت‌های دیگر می‌توانند به خرید نفت ونزوئلا بپردازند. چین از زمان نخستین وامی که به پشتوانه نفت خام به هوگو چاوز، رئیس‌جمهور فقید ونزوئلا داد، حامی دولت ونزوئلا بوده است.

این کشور آسیایی در یک دهه گذشته ۵۰ میلیارد دلار وام در قبال دریافت نفت خام به ونزوئلا داده است. چین به همراه روسیه در میان ۱۴ کشوری هستند که از مادورو پشتیبانی می‌کنند. بر اساس گزارش بلومبرگ، برای نخستین بار در بیش از یک دهه گذشته است که پتروچاینا بارگیری نفت ونزوئلا را لغو می‌کند. چین امسال ۳۳۹ هزار بشکه در روز نفت ونزوئلا را وارد کرده که عمدتا از طریق پتروچاینا بوده است.

  سرمایه‌گذاری ۱۶ میلیارد دلاری چین در نفت نیجریه

سرمایه‌گذاری چین در صنعت نفت و گاز نیجریه به ۱۶ میلیارد دلار رسید اما این صنعت برای پیشبرد برنامه رشد تولید خود، به سرمایه‌گذاری بیشتری نیاز دارد. به گزارش رویترز، مالام مِلِه کایاری، مدیرکل گروه NNPC نیجریه اظهار کرد: سرمایه‌گذاری ۱۶ میلیارد دلاری در نیجریه بیانگر اعتماد به ما است. ما رشد تولید به ۳ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۳ را هدف گذاری کرده‌ایم و برای این منظور به شرکایی مانند چین نیاز داریم.

این اظهارات خطاب به مدیریت شرکت چینی CNOOC بیان شد که سومین شرکت نفتی دولتی بزرگ چین است و به سرمایه‌گذاری در خارج متمرکز شده است. این سرمایه‌گذاری‌ها برای چین اهمیت دارد؛ زیرا تولید داخلی به‌دلیل فرسودگی میادین نفتی و چالش‌های پیرامون توسعه ذخایر جدید از جمله ذخایر شیل تقلیل پیدا کرده است.

نیجریه با وجود مشکلاتی که درخصوص گروه‌های شبه نظامی در چند سال گذشته داشته و باعث موارد متعدد تعطیلی خطوط لوله و پایانه‌های صادراتی شده است، منبع توجه سرمایه‌گذاران مانده است.

فعالیت‌های نفتی نیجریه اوایل امسال چند بار به‌دلیل آتش‌سوزی، تعطیلی، اعلام وضعیت اضطراری و اعتراضات مختل شد. در ماه‌های آوریل و مه هم یک خط لوله کلیدی و یک پایگاه لجستیک در منطقه نیجر دلتا با تعطیلی و اعتراضاتی روبه‌رو شد که فعالیت صنعت نفت نیجریه را مختل کرد.

شرکت شل برای صادرات نفت بانی لایت وضعیت اضطراری اعلام کرد و صادرات آمنام که توسط توتال فرانسه اداره می‌شود نیز در آوریل تحت وضعیت اضطراری قرار گرفت. براساس گزارش رویترز، نیجریه یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت عضو اوپک است که طبق اعلام منابع ثانویه اوپک، در جولای به‌طور میانگین 1.786 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد.

این کشور دسامبر گذشته با توافق محدودیت عرضه اوپک مخالفت کرد؛ زیرا به بهبود تولید خود پس از آتش‌بس با گروه‌های مسلح مخالف نیاز داشت.

عناوین برگزیده