تاریخ: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۱۳
بازدید: ۴۴۳
کد خبر: ۵۰۵۹۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

چشم‌ها به حجم این سرمایه گذار دوخته شد/ دو زیرمجموعه «ونفت» در سودای بازار سرمایه

می متالز - «ونفت» که روزگاری با پروژه نفت قشم جای خود را در دل سهامداران باز کرده بود، در سال جاری چندان پرفروغ نبوده و در انتظار روز‌های شلوغ این سهم هستیم.
چشم‌ها به حجم این سرمایه گذار دوخته شد/ دو زیرمجموعه «ونفت» در سودای بازار سرمایه

به گزارش می متالز به نقل از واحد آمار و نظرسنجی (آبسیم پلاس) بورس نیوز، شرکت «سرمایه گذاری صنعت نفت» با سرمایه اسمی ۱۶۵۰ میلیارد ریالی، از فعالیت‌های سرمایه گذاری خود تاکنون بالغ بر ۱۳۹۵ میلیارد ریال سود انباشته کسب کرده است.

از پرتفوی سرمایه گذاری این شرکت حجم کمتری به بورسی‌ها اختصاص یافته و غیربورسی‌ها حکمرانی می‌کنند. بر این اساس، مبلغ ۴۶۷ میلیارد ریال در شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه سرمایه گذاری شده و ۱۵۳۰ میلیارد ریال در سبد غیربورسی گذاشته شده است.

سه صنعت «سیمان»، «فراورده‌های نفتی» و «انبوه سازی» بیشترین سهم را از سبد سهام بورسی دارند و در پرتفوی غیربورسی صنعت «خدمات فنی و مهندسی» به تنهایی بالغ بر ۷۰ درصد سبد را تشکیل می‌دهد. 
هر چند که درآمد سود سهام «ونفت» در سال ۹۷ نسبت به سال قبل از آن تغییری نداشت اما؛ برخلاف سال ۹۶، از محل فروش سرمایه گذاری‌های خود سود کسب کرد.

این شرکت طرح ترمینال ذخیره سازی قشم را در دست اجرا دارد که بر اساس برآوردها، فاز اول تا پایان ماه جاری باید به بهره برداری برسد. علاوه بر این، در خصوص اخذ زمین در مجاورت پالایشگاه آبادان و همکاری با شرکت پالایش نفت جی جهت احداث کارخانه تولید قیر، وارد مذاکره و امضای تقاهم نامه شده است.

«ونفت» برنامه عرضه سهام برخی از شرکت‌های گروه از جمله «کنترل گاز اکباتان» و «سوخت‌رسانی و خدمات فرودگاهی اوج» در بازار سرمایه را در دستور کار خود قرار داده و امید می‌رود تا پایان سال جاری این امر محقق شود.

شرکت «سوخت‌رسانی و خدمات فرودگاهی اوج» با سرمایه ۳۰۰ میلیارد ریالی، ۶۷۰ میلیارد ریال سود انباشته دارد و توانسته در دوره‌های اخیر روند صعودی در فروش را تجربه کند. البته شرکت به دنبال افزایش نرخ کارمزد است که در صورت تحقق، درآمد سال ۹۸ با رشد مطلوبی همراه خواهد شد.

شرکت «کنترل گاز اکباتان» نیز که در صف عرضه اولیه قرار دارد، با سرمایه ۱۰۰ میلیارد ریالی، ۱۳۹ میلیارد ریال سود انباشته دارد. 

بنابراین، قبل از ورود به بازار سرمایه باید سرمایه خود را افزایش دهد. این شرکت رتبه دوم تأمین کننده کنتور گاز شهری است و درصدد صادرات محصولات خود به کشور قزاقستان است.

معاملات «ونفت» در بازار سهام، اکثریت به گزینه خرید رأی دادند و ۴۴ درصد دیگر موقعیت فروش را برگزیدند.

بر این اساس، معاملات روز چهارشنبه هفته گذشته «ونفت» در صف خرید انجام شد و ۸۵ خریدار در مقابل ۱۹۲ فروشنده صف آرایی کردند. هر چند که تعداد خریداران از فروشندگان کمتر بود اما؛ قدرت خرید بیش از فروش بود. تمام خریداران از حقیقی‌های بازار بودند و تنها یک حقوقی در سمت عرضه قرار داشت. به طور کلی، از ابتدای سال جاری تا به روز گذشته، ۴۳ میلیارد ریال از سهام این شرکت را حقوقی‌ها به حقیقی‌ها واگذار و برآیند خروج برای خود ترسیم کردند.

در حال حاضر، ارزش بازار این سهم بیش از ۷۷۸۰ میلیارد ریال است.

نگاهی به روند معاملات «ونفت» حاکی از آن است که در هفته آخر اردیبشهت ماه با داد و ستد حجم بالایی از سهام، روند قیمتی در کانال نزول قرار گرفت و تقریبا رشد قبل از آن را به طور کامل پس گرفت.

به این ترتیب، به نظر می‌رسد برای مشاهده یک صعود دیگر از «ونفت» باید منتظر افزایش حجم معاملات باشیم.

شایان ذکر است که این سهم در سال گذشته و مدت سپری شده از سال جاری به ترتیب ۱۶۷ و ۲۵ درصد بازدهی نصیب سهامداران خود کرده است.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت