به گزارش می متالز به نقل از واحد تحقیق و مطالعات بورس نیوز، در دو سال اخیر شاهد ورود شرکتهای تامین سرمایه به بازار بورس کشور بودیم، اما آیا بسیاری فعالیتهای شرکتهای تامین سرمایه، نشانی از نام آنها دارد و یا بخش بزرگی از سودآوری این شرکتها مربوط به سودهای دریافتی از صندوقها و اوراق با درآمد ثابت است.
آیا ما سهام شرکتهایی را در بورس خرید و فروش میکنیم که به لطف سرمایههای چند صدمیلیارد تومانیشان، بزرگترین منبع درآمدی و سودآوریشان سودهای ثابت بانکی و اوراق است؟ آیا قیمت سهام این شرکتها که به اصطلاح از بزرگترین نهادهای مالی کشور هم هستند، منوط به فعالیتهای خاص در حوزه مالی و سرمایهگذاری آنهاست و یا تنها میتوان نسبت پی برای نرخ سود ثابت بانکی و اوراق را برای آنها متصور بود؟
نکته جالب در مورد درآمدهای شناسایی شده این شرکت که البته در اکثر شرکتهای تامین سرمایه نیز به چشم میخورد سهم بالای درآمدهای حاصل از سود بانکی و اوراق است و تاسفبرانگیزتر آنکه خدمات مالی ارائه شده توسط این شرکتها که به نوعی سوپرمارکت مالی هم محسوب میشوند، بسیار ناچیز است.
همانگونه که در جدول نیز مشاهده میشود، از مجموع کل درآمدهای ۱.۱۸۳ میلیارد ریالی شناسایی شده شرکت تامین سرمایه امید در ۶ ماهه نخست سال مالی ۱۳۹۸ تنها در حدود ۶۲ میلیارد ریال ناشی از استفاده از نبوغ مالی و تحصیلات ۶۳ پرسنل این شرکت بوده که بد نیست نگاهی هم به این سرفصلهای درآمدی داشته باشیم.
از مجموع ۵۹.۵۹۷ میلیون ریال درآمدهای ناشی از کارمزد مدیریت صندوق توسط این شرکت که البته عدد قابل ملاحظهای هم محسوب میشود، بیش از ۵۲.۴۹۵ میلیون ریال مربوط به کارمزد ناشی از مدیریت خلاقانه و علمی صندوق سرمایهگذاری امید ایرانیان است.
در حدود ۵.۲ میلیارد تومان کارمزد ۶ ماهه برای صندوقی با بیش از ۹۴ درصد دارایی در سپردههای بانکی و اوراق درآمد ثابت، شاهکاری از واحد صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس و امید نامههای این صندوقها است.