به گزارش می متالز، محسن صالحینیا اظهار کرد: بخش اعظمی از صنایع بزرگ کشور در زنجیره تامین خود از واحدها و صنایع کوچک استفاده میکنند و این مساله نشاندهنده جایگاه این صنایع است.
وی افزود: امروز نقش این صنایع در سه زمینه است. یک زمینه که این صنایع در آن فعال هستند بحث تامین نیازهای بومی است و بخشی از این صنایع خرد در این راستا فعالیت میکنند.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: امروز این واحدها در سطح عمومی بازار، دارای بازار مناسبی هستند و اگر شرایط تولید برای این واحدها فراهم شود، میتوانند حتی در سطحی فراتر از بازارهای داخلی فعالیت کنند.
صالحینیا اظهار کرد: گروهی دیگر از صنایع آن دسته از صنایعی هستند که بهواسطه تامین زنجیرهها فعالیت میکنند و نقشی اساسی در تامین زنجیره واحدها و صنایع بزرگ دارند و جایگاه آنها انکار ناشدنی است.
وی ادامه داد: گروه دیگر نیز واحدهایی هستند که با تامین ماشینآلات و با استفاده از تجربیات مدیران خود نسبت به تامین قطعات، تجهیزات و همچنین دانش فنی اقدام میکنند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: هرچند که واحدهای بزرگ در پرداختها دچار مشکل هستند، اما واحدهایی که در حوزه تامین قطعات و مواد اولیه فعالیت میکنند، میتوانند از این ظرفیتها استفاده کنند.
صالحینیا اظهار کرد: سیاست محوری وزارت صمت، ساخت داخل و توجه به این مساله است و در این زمینه محدودیتهایی نیز برای بحث واردات لحاظ شده است.
براساس این سیاستها به شرکتهای بزرگ ابلاغ شده تا از ظرفیت صنایع کوچک استفاده شود. وی با بیان اینکه نیاز داریم تا تحولاتی در نوع تولید، فناوری و بازاریابی داشته باشیم، گفت: باید در شهرکهای صنعتی زیرساختها بهروزرسانی شوند و این مساله به رونق تولید کمک میکند.
صالحینیا با تاکید بر اینکه باید روی بحث فن بازارها و پیمانکارهای فرعی کار کنیم، گفت: اکنون در کشور بیش از ۱۰۰ خوشه صنعتی فعال وجود دارد، همچنین در حال شناسایی ۳۰۰ خوشه صنعتی دیگر در زمینههای مختلف هستیم.
معاون وزیر صمت اظهار کرد: سهم قابلتوجهی از صادرات صنایع بزرگ مرهون صنایع کوچک در زنجیره تامین است و این مساله نشاندهنده اهمیت صنایع کوچک است.