تاریخ: ۰۲ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۱:۴۲
بازدید: ۱۷۷
کد خبر: ۵۱۴۹۸
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

ضرورت توسعه مسکن استیجاری از نگاه شهردار تهران

می متالز - شهردار تهران با اشاره به پیشنهاد رئیس‌جمهوری مبنی‌بر ورود شهرداری به حوزه مسکن استیجاری، تجربه سایر کلان‌شهرهای دنیا در زمینه حضور شهرداری‌ها به‌عنوان بزرگ‌ترین موجران شهر را به‌عنوان شاهدی بر حضور شهرداری تهران در این حوزه دانست.
ضرورت توسعه مسکن استیجاری از نگاه شهردار تهران

به گزارش می متالز، پیروز حناچی، شهردار تهران در نشست مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران، با بیان اینکه سهم اجاره‌ بها در سبد هزینه‌ خانوارهای ایرانی از ۵۰ درصد عبور کرده است، گفت: در جلسه‌ای که با حضور رئیس‌جمهور برای موضوع مسکن برگزار شد، تاکید ایشان بر ضرورت توسعه مسکن در داخل شهرها بود؛ پیشنهاد ما هم این بود که شهرداری‌ها در حریم شهرها بیشترین قدرت مانور را دارند و توسعه مسکن حیطه‌ای است که بسیاری از شهرداری‌های کلان‌شهرهای جهان در آن فعال هستند.

وی ادامه داد: موضوع توسعه مسکن استیجاری توسط شهرداری‌ها می‌تواند یک نقطه‌عطف باشد؛ چرا که شهرداران معمولا بزرگ ترین موجران شهر هستند و قدرت مانور بالایی دارند. از طرف دیگر سهم اجاره‌بها در سبد خانوار ایرانی به بیش از ۵٠ درصد رسیده و این یعنی رسیدگی به چالش مسکن از ضرورتی سرنوشت‌ساز برخوردار است.

وی همچنین به چالش تنگنای مالی شهرداری‌ها اشاره کرد و افزود: با وجود چنین مشکلی شهرداری‌ها نمی‌توانند انتظار اختصاص همه‌جانبه منابع مالی از طرف دولت را داشته باشند؛ چرا که دولت خود با چالش‌های اقتصادی فراوانی مواجه است. 

وی ضمن اشاره به اینکه بهتر است بر سرنوشت لوایحی تمرکز کنیم که قرار است به‌زودی در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گیرند، اظهارکرد: بهتر است موضوع لوایح «منابع مالی پایدار» و «مالیات ارزش افزوده» را در چارچوب یک مسیر مفاهمه‌ای پیش ببریم و برای تصویب آنها در مجلس شورای اسلامی تلاش کنیم.

شهردار تهران در بخش دیگری از اظهارات خود در این نشست به بازدید معاون‌اول رئیس‌جمهور از کارخانه واگن‌سازی تهران نیز اشاره کرد و گفت: معاون‌اول محترم رئیس‌جمهور در آن بازدید دریافتند که بسیاری از واگن‌های قطار شهری مشهد نیز در کارخانه واگن‌سازی تهران تولید می‌شوند.

در حال حاضر دولت نیز آمادگی بالایی در یاری رساندن و همراهی با شهرداری‌ها دارد.  امیدوارم بتوانیم دولت را قانع کنیم تا خطوط اعتباری باقیمانده از چین را به مدیریت شهری اختصاص دهد؛ این موضوع در کمیسیون مشترک چین هم مطرح شده است و تلاش بر این است تا موضوع حمل‌ونقل عمومی را در این خط اعتباری بگنجانیم.

عناوین برگزیده