روز سه شنبه و در جریان سفر یک روزه مهندس محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان خراسان رضوی طرح توسعه ای شرکت احیاء سپاهان در منطقه سنگان خواف افتتاح شد.
طرح توسعه ای شرکت احیاء سپاهان که ظرفیت تولید سالیانه 800 هزار تن کنسانتره را دارد از خردادماه 95 آغاز شد و برای افتتاح آن 400 میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و 20 میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی و در مجموع یک هزار و 200 میلیارد ریال سرمایه گذاری صورت گرفت و در مجموع برای 150 نفر اشتغال مستقیم به وجود خواهد آورد.
جایگزین شدن تولید کنسانتره سنگ آهن به جای خام فروشی مواد معدنی، مهمترین شاخصه این طرح خواهد بود. 60 درصد سهام این طرح متعلق به شرکت نگین معادن احیاء سپاهان است.
طرح توسعه شرکت احیاء سپاهان که هم اکنون 98 درصد پیشرفت فیزیکی دارد در زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع و با زیربنای دو هزار مترمربع راه اندازی شده است.
گفتنی است که ماشین آلات طرح از کشورهایی مانند اسپانیا، چین، ترکیه و سوئد تامین شده است.
شایان ذکر است که این شرکت علاوه بر سرمایه گذاری در کارخانه های کنسانتره در بخش ایجاد راه آهن و حمل ریلی گام بسیار بزرگی در منطقه سنگان انجام داده است و با ایجاد بیش از 12 کیلومتر خط ریل فرعی و ایستگاه اختصاصی نقش بسزایی در تسهیل حمل ریلی محصولات سنگ آهن ، کنسانتره و گندله در کل منطقه سنگان خواهد داشت.
در ادامه این سفر کاری همچنین پروژه 2.5 میلیون تنی تولید کنسانتره شرکت صنعتی معدنی توسعه ملی در منطقه سنگان خواف توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت مورد بازدید قرار گرفت.
پیش بینی می شود که پروژه شرکت صنعتی معدنی توسعه ملی تا شهریورماه 96 راه اندازی و افتتاح شود که میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای آن 359 میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و 48 میلیون یوان سرمایه گذاری ارزی است و پس ازافتتاح برای 550 نفر به صورت مستقیم اشتغال به وجود می آورد. این پروژه هم اکنون 91 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مشاور طرح شرکت ارکان تدبیر صنایع است و کنسرسیوم فام سنگان پیمانکاری آن را بر عهده دارد.
گفتنی است که میزان سرمایه گذاری انجام شده این طرح تاکنون به صورت یک هزار و 877 میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و یک هزار و 125 میلیون یوان سرمایه گذاری ارزی بوده است.
همچنین ماشین آلات مورد نیاز طرح از کشورهایی مانند آلمان، چین تأمین شده است و برخی از دستگاه ها نیز ساخت داخل کشور هستند.
این طرح در زمینی به مساحت 32 هکتار و با زیربنای 15 هکتار احداث شده است و گاز مورد نیازش را از ایستگاه خواف تأمین می کند.
شایان ذکر است که 60 درصد سهام شرکت متعلق به شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی و 40 درصد باقیمانده متعلق به صندوق بازنشستگی بانک ها است.
همچنین 930 میلیون یوان به صورت یوزانس معادل چهار هزار و 400 میلیارد ریال به عنوان تسهیلات برای تکمیل و راه اندازی طرح در نظر گرفته شده است.