تاریخ: ۰۲ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۴۴
بازدید: ۳۲۱
کد خبر: ۵۱۹۵۰
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

غفلت از نمای ساختمان‌ها به عنوان حق عمومی/ چالش‌های استفاده از سنگ در نما

می متالز - عضو هیأت‌مدیرة سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با تأکید بر اینکه نمای ساختمان‌ها حق عمومی است، گفت: متأسفانه ما از این حق عمومی غفلت کرده‌ایم و نتیجه این غفلت باعث شده تا در شهر و در یک جداره شهری، به تعداد پلاک‌ها، نماهای متفاوتی را شاهد باشیم.
غفلت از نمای ساختمان‌ها به عنوان حق عمومی/ چالش‌های استفاده از سنگ در نما

به‌ گزارش می متالز به‌ نقل از صما، اصغری با بیان این مطلب افزود: اگرچه تک تک این نماها ممکن است به‌تنهایی نمای خوبی باشند و از معماری خوبی برخوردار باشند؛ اما در هماهنگی با نماهای مجاور مشکلاتی دارند که نتیجه این ناهماهنگی و عدم تناسب با نماهای همجوار، باعث اغتشاش و بی نظمی در معابر و جداره‌های شهری ما شده است.

استفاده از سنگ در نماهای مرتفع ممنوع شود

وی همچنین با اشاره به چالش‌های استفاده از مصالح در نمای ساختمان ها تصریح کرد: در حوزه نما در زمینه استفاده از متریال نما نیز دچار اشکال هستیم.

اصغری ادامه داد: هنوز در اکثر نماهای شهر تهران از مصالح سنگ استفاده می‌شود؛ در‌حالی‌که در هیچ جای دنیا سنگ به‌عنوان یک منبع ارزشمند را در نماها و ارتفاعات بلند استفاده نمی‌کنند.

وی افزود: با توجه به اشکالات عدیده‌ای که در نحوه نصب و اسکوپ سنگ در نماهای بلند داریم؛ خطرات ریزش نما و ناامنی برای شهروندان هم وجود دارد. بنابراین به‌نظر می‌رسد که باید در این حوزه فرهنگ سازی کنیم و شاید لازم باشد که در برخی جاها استفاده از متریال سنگ در نماهای مرتفع ممنوع شود.

تطابق بین نمای طراحی شده و نمای مصوب در کمیته‌های نما

به‌گفته اصغری، با توان تخصصی و پتانسیل بالایی که در مجموعه سازمان نظام مهندسی وجود دارد، این سازمان به این حوزه ورود پیدا کرده و با انعقاد تفاهم نامه‌ها و همکاری با مدیریت شهری و شورای شهر؛ ناظران و بازرسان سازمان در نظارت بر نماهای مصوب توجیه شده‌اند و ناظران ما در روند نظارت و صدور پروانه، تخلفاتی را که در حوزه نما شکل می‌گیرد، گزارش می‌کنند.

عضو هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران ادامه داد: خوشبختانه با تدبیری که مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر تهران در دوره چهارم اندیشید، به این موضوع و به این غفلت بزرگ توجه کرد و کمیته‌های نما در سطح شهرداری مناطق تهران شکل گرفت.

اصغری با بیان اینکه از تخصص معماران و شهرسازان در کمیته‌های نما استفاده می‌شود، گفت: در این کمیته‌ها بررسی می‌شود که نمای طراحی شده و ارائه شده در مرحله صدور پروانه، در هماهنگی با نماهای مجاور قرار بگیرد.

وی افزود: با توجه به اینکه در بخش اجرا گاهی از نماهای مصوب انحراف می‌شد و در مرحله اجرا، نماهای مصوب عملاً به‌صورت دیگری اجرا می‌شدند، اخیرا با تدبیری که اندیشیده شده؛ در مرحله پایان کار، نماهای اجرا شده با نماهای مصوب در کمیسیون نما بررسی می‌شود و به این ترتیب جلوی این عدم تطابق گرفته می‌شود.

عناوین برگزیده