تاریخ: ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ ، ساعت ۲۱:۴۰
بازدید: ۳۷۸
کد خبر: ۵۲۰۴
معاون راه آهن کشور:

ترانزیت کالا تا سه میلیون تن از اولویت های راه آهن جمهوری اسلامی ایران است

می متالز - معاون بهره برداری سیر و حرکت راه آهن کشور گفت: توسعه ترانزیت کالا تا سه میلیون تن هدف گذاری امسال راه آهن جمهوری اسلامی ایران است که عمده این ترانزیت از مرز سرخس خواهد بود.
ترانزیت کالا تا سه میلیون تن از اولویت های راه آهن جمهوری اسلامی ایران است

ابراهیم محمدی روز پنجشنبه در حاشیه امضا پنجمین تفاهمنامه مشترک مرزی ایران و پاکستان در زاهدان اظهار داشت: با توجه به فعالیت های مثبت راه آهن جمهوری اسلامی ایران پیش بینی می شود تا در تمام حوزه های راه آهن رشد 100 درصدی ایجاد شود.
وی ادامه داد: فعال شدن قطار کانتینری ترانزیتی بین اسلام آباد - تهران - استامبول از جمله مذاکراتی بود که امروز با هیات پاکستانی مطرح شد.
وی افزود: همچنین بر اساس مذاکراتی که بین کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه و قزاقستان انجام شده قرار است قطار ترانزیتی بین این کشورها از مسیر ایران عبور کند.
وی تصریح کرد: این قطار یکبار در سال 2010 از ایران عبور کرد اما به دلیل مشکل نبود کالای حمل شده از استانبول به پاکستان حرکت آن متوقف شد.
معاون بهره برداری سیر و حرکت راه آهن کشور خاطرنشان کرد: هیات حاضر در این نشست 2 هفته قبل در پاکستان توافق کردند تا مشکل بازگشت خالی بودن واگن ها را از استانبول برطرف کنند تا این مسیر ریلی مجددا راه اندازی شود.
محمدی بیان کرد: همچنین در نشست چهار ماه قبل در روسیه مقرر شد تا قطار ریلی جاده ای تهران به مسکو از مسیر باکو عبور کند.
راه آهن ایران- پاکستان (زاهدان- کویته) در زمان جنگ جهانی دوم راه اندازی شده و از آن زمان تاکنون در مسیر زاهدان - کویته در زمینه حمل بار فعال است.
پنجمین جلسه کمیته مشترک تجارت مرزی سیستان وبلوچستان ایران با ایالت بلوچستان پاکستان از روز گذشته در زاهدان آغاز شده است.
هیات پاکستانی شرکت کننده در این کمیته را نمایندگانی از کنسولگری پاکستان در زاهدان، گمرک کویته، رایزن بازرگانی سفارت پاکستان در تهران، مدیر اداره کل بنادر ایالت بلوچستان، معاون مدیرکل ترانزیت، رایزن بخش صدور ویزا کنسولگری پاکستان در زاهدان اعضای اتاق بازرگانی کویته، مدیرکل شیلات ایالت بلوچستان، مدیر شیلات آبهای داخلی ایالت بلوچستان، نماینده سازمان راه آهن ایالت بلوچستان، نماینده شرکت حمل و نقل، وزارت خارجه، وزارت ارتباطات و بانک مرکزی این ایالت تشکیل می دهند.
چهارمین نشست کمیته مشترک تجارت مرزی ایران و پاکستان سال گذشته در کویته برگزار شد.
سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود 187 هزار و 502 کیلومتر مربع (معادل 5/11 درصد مساحت کشور) و 19 شهرستان و بیش از 2 میلیون و 800 هزار نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب می شود.
جمهوری اسلامی ایران از طریق استان سیستان و بلوچستان افزون بر 1100 کیلومتر مرز زمینی و آبی با کشور پاکستان دارد.

منبع: ایرنا
عناوین برگزیده