تاریخ: ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۲۷
بازدید: ۳۴۷
کد خبر: ۵۲۲۶۳
سرویس خبر : انرژی

چین و روسیه در پروژه‌های نفتی ایران سرمایه‌گذاری می‌کنند؟

می متالز - با توجه به تمایل بالای دو متحد بلند‌مدت ایران(چین و روسیه) به زیرپاگذاشتن تحریم‌های اعمال شده علیه ایران توسط امریکا، تهران بسته‌های توسعه‌ای خود را به‌گونه‌ای طراحی کرده که یکی از این دو متحد یا هر دوی آن‌ها را هم شامل می‌شود.
چین و روسیه در پروژه‌های نفتی ایران سرمایه‌گذاری می‌کنند؟

به گزارش می متالز، مهرداد عمادی، کارشناس اقتصادی و مشاور بین‌المللی در امور مالی گفت: «چین و روسیه به‌رغم اینکه دستور کارهای سیاسی خود را در قبال آمریکا دارند، دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند؛ بنابراین اهمیت حمایت آنها از ایران چندین برابر می‌شود». به تازگی اعلام شده که ایران در آبادان اکتشاف نفت و گاز داشته است.

شرکت ملی نفت ایران عقیده دارد حداقل یک میلیارد بشکه ذخایر نفت خام قابل بازیافت در این سایت وجود دارد و همراه آن مقدار قابل توجهی گاز طبیعی هم استخراج می‌شود. قبل از این اکتشاف نفت و گاز در آبادان هم شرکت سینوپک چین و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران (NIOEC) در حال توسعه ظرفیت ۴۲۰ هزار بشکه در روز پالایشگاه آبادان بودند. پالایشگاه آبادان قدیمی‎ترین و بزرگ‌ترین پالایشگاه ایران است.

 به‌رغم وضع دوباره تحریم‌ها علیه ایران، این طرح‌ها همچنان اجرا می‌شوند. سینوپک قرارداد ساخت یک واحد جدید تقطیر ۲۱۰ هزار بشکه در روز نفت خام را بسته است. این واحد قرار است جایگزین ۳ واحد قدیمی ۷۰ ساله با ظرفیت کل ۲۵۰ هزار بشکه در روز شود. فاز دوم توسعه پالایشگاه آبادان ۱۸ ماه پیش شروع شد و قرار است طی ۴ سال پایان یابد. همین مدل توسعه قرار است مورد مذاکره شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های چینی برای میدان نفتی بنگستان اهواز قرار گیرد.

چین و روسیه هر دو علاقه‌مند به مشارکت در این پروژه هستند. روسیه از ۲۰۰۶ تا حالا در این میدان نفتی فعالیت می‎‌کند یعنی از زمانی که شرکت توسعه پتروایران از قرارداد توسعه این میدان نفتی خارج شد.انتقال تکنولوژی در تمام قراردادهای توسعه میادین نفتی قید می‌شود و از زمان امضای قرارداد برجام در ۲۰۱۵ که شامل میادین نفتی فردوسی در خلیج فارس می‌شد، امری معمول بوده است. این میدان نفتی در جنوب غربی میدان گازی پارس جنوبی قرار دارد و تخمین زده می‌شود با ظرفیت حدود ۳۷ میلیارد بشکه، بزرگ‌ترین میدان نفت خام سنگین در خاورمیانه باشد.

برای بهره برداری از این مقدار نفت خام سنگین و فوق سنگین به جدیدترین تکنولوژی روز نیاز است. تولید فعلی نفت خام از این میدان نفتی ۱۰ هزار بشکه در روز در فاز اول است که تا پایان فاز سوم به ۳۰۰ هزار بشکه در روز می‌رسد. برای رسیدن به این هدف مذاکراتی با تعدادی از شرکت‌های نفتی چین و روسیه انجام می‌شود تا توسعه میدان نفتی فردوسی طی ۵ تا ۷ سال تکمیل شود.

عناوین برگزیده