به گزارش می متالز، مجید مکاری، سرپرست مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست ذوب آهن اصفهان گفت: در ذوب آهن اصفهان اقدامات گسترده ای در قالب پروژه های زیست محیطی انجام شده که هزینه های زیادی نیز صرف آنها شده است.
وی افزود: از سال ۸۸ تا ۹۷ بالغ بر ۴ هزار میلیارد ریال در حوزه آب، هوا، پسماند هزینه شده است هرچند که پیش از سال ۸۸ نیز ذوب آهن در این سه حوزه اقدامات خوبی انجام داده بود ولی عمده فعالیت ها که هزینه های عملیاتی زیادی را در برداشت در بین سال های مذکور بوده است. از این پروژه ها حداقل ۳۰ پروژه در بخش هوا بوده که پروژه شاخص این بخش، بازسازی و بهسازی کنورتورهای فولادسازی بوده است. برای این پروژه در ابتدا با یک شرکت آلمانی قرارداد بسته شد اما برای دو کنورتور باقیمانده با استفاده از توانمندی های داخل شرکت کار بهسازی انجام شد و به نتایج مطلوبی نیز دست یافتیم.
مکاری ادامه داد: در بخش مدیریت آب و پساب هم ذوب آهن اقدامات زیادی انجام داده که شامل بازچرخانی و تصفیه و استفاده مجدد از پساب ها بوده و کارهایی هم در زمینه کاهش و صرفه جویی مصرف آب انجام دادیم. مجموعه این اقدامات از سال ۷۵ تا ۹۶ موجب شد تقریبا ۵۰ درصد مصرف آب ذوب آهن کاهش یابد. همچنین در نیمه اول ۹۷ نسبت به نیمه اول ۹۶ نیز مجددا کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب را داشتیم. لذا برداشت آب خام ذوب آهن از زاینده رود در این سال ها به شدت کاهش یافته است. ازجمله پروژه های حوزه آب و پساب می توان به انتقال پساب تصفیه خانه فاضلاب زرین شهر به ذوب آهن اشاره کرد. شروع این پروژه در سال ۹۴ زده شد و اکنون قراردادهایی با فولادشهر و ایمان شهر بسته شده تا پساب این شهرها نیز به ذوب آهن منتقل گردد. همچنین در مرحله انعقاد قرارداد با شهر نجف آباد هستیم. اجرای این پروژه و انتقال پساب شهرهای اطراف ذوب آهن هزینه زیادی نیاز است. همچنین برای احداث تصفیه خانه در داخل ذوب آهن که قرارداد آن منعقد شده که ظرفیت آن ۸۵۰ مترمکعب در ساعت می باشد به همراه خطوط انتقال و احداث پمپ خانه ها، هزینه ای معادل ۳۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
وی تصریح کرد: از بعد مسئولیت های اجتماعی نیز ذوب آهن قرار است برای جمع آوری شبکه فاضلاب در شهرهای ایمان شهر، فولاد شهر و نجف آباد مشارکت نماید. تمامی پروژه های انتقال پساب تا سال ۱۴۰۰ عملیاتی می شود و در سال های آتی تقریبا برداشت آب ذوب آهن از زاینده رود به حداقل رسیده و در نهایت صفر می شود.
سرپرست مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه ذوب آهن در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی و کاهش وابستگی به خارج از کشور، بومی سازی تجهیزات محیط زیستی را نیز در دستور کار قرار داده گفت: پروژه ساخت بک درکارگاه برس خرسک و بک فیلتر پاتیل های LF و نیز ساخت درب های فلکسیبل باتری کک سازی ازجمله این بومی سازی ها بوده که برخی از آنها تمام شده و بعضی در حال انجام است و در سال ۹۸ به اتمام می رسد. در این پروژه ها مراحل مهندسی، طراحی، ساخت، مونتاژ، نصب و راه اندازی و تست آن برعهده متخصصان ذوب آهن انجام شده و می شود.
مکاری در خاتمه گفت: ذوب آهن دارای بزرگترین جنگل دست کاشت (مصنوعی) در خاورمیانه است که وسعت آن ۱۶۵۰۰ هکتار یعنی ۸۴ برابر استانداردهای زیست محیطی است.