تاریخ: ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۱۳
بازدید: ۲۱۵
کد خبر: ۵۲۷۳۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

مقصر اینکه شرکت ذوب آهن سنگ آهن ندارد خودش است

می متالز - مدیرکل دفتر بهره برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تأمین مواد اولیه شرکت ذوب آهن به خودش برمی گردد یعنی باید برای تامین خوراکش برنامه ریزی می کرد.
مقصر اینکه شرکت ذوب آهن سنگ آهن ندارد خودش است

به گزارش می متالز، کاووس قاسمی با بیان اینکه وزارت صنعت، در پی شکل گیری زنجیره تولید است، اظهار داشت: 88 میلیون تن سنگ آهن تولید می کنیم، 31 واحد کنسانتره داریم که 48 میلیون تن در سال 97 کنسانتره سنگ آهن تولید کرده‌اند.

وی ادامه داد: 17 واحد گندله با 42 میلیون تن تولید و 20 واحد تولید آهن اسفجی با 27 میلیون تن تولید در کشور داریم. همچنین 80 واحد تولید شمش با 25 میلیون تن تولید و 148 واحد تولید محصولات فولادی با 22 میلیون تن تولید در کشور وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه این زنجیره برای جلوگیری از خام فروشی شکل گرفته است، گفت: در سال 1391  معادل 24 میلیون تن صادرات سنگ آهن داشتیم که این رقم در سال 1397 به 8.8 میلیون تن رسیده است.

قاسمی ادامه داد: تأمین خوراک ذوب آهن مقداری به خودش برمی گردد یعنی باید برای تامین خوراک خود برنامه ریزی می کرد.

وی گفت: 87 میلیون تن تولید سنگ آهن داریم که 8.8 آن صادر می شود.

وی افزود: از اول مهر 25 درصد تعرفه اعمال می شود.

 

ظرفیت خالی ذوب آهن، حدود ۴۵ درصد

معاون ذوب آهن اصفهان گفت: برای استفاده از کل ظرفیت خود به حدود ۶ و نیم میلیون تن سنگ آهن دانه بندی شده و مواد آهن دار نیاز داریم.

نعمت الله محسنی نیز در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: اکنون به اندازه کافی سنگ آهن در داخل کشور وجود دارد اما متاسفانه صادراتی که در حال حاضر انجام می شود موجب شده که بخش زیادی از صنعت فولاد از جمله ذوب آهن اصفهان خالی بماند و نتوانیم آن بخش را فعال کنیم.

وی اضافه کرد: ذوب آهن اصفهان بر اساس اصل 44 قانون اساسی در سال 1392 به عنوان آخرین واحد فولادی توسط دولت واگذار شده است و دولت بر اساس سیاست‌گذاری اشتباهی که انجام داد ابتدا زنجیره مواد اولیه و بالادستی فولاد را واگذار کرد.

محسنی با بیان اینکه در یک سال گذشته اتاق عملیات جنگ را در ذوب آهن اصفهان تشکیل دادیم، گفت: ذوب آهن در تنظیم بازار محصولات نقش دارد و معادن ذغال سنگ با حدود 20 هزار کارگر به ذوب آهن اصفهان متصل هستند و خود کارخانه ذوب آهن اصفهان هم 14 هزار کارگر دارد.

وی با اشاره به اینکه 17 میلیون و 100 هزار تن صادرات سنگ داشتیم، افزود: کل بدهی ذوب آهن به معادن سنگ آهن 43 میلیارد تومان است.

معاون بازرگانی ذوب آهن اصفهان گفت: چرا با اینکه سنگ آهن دانه بندی که خوراک ذوب آهن اصفهان است، 110 هزار تن سنگ آهن دانه بندی حدود دو هفته پیش از کشور خارج شد؟

 

تنظیم و مدیریت دستوری بازار

مهرداد اکبریان، رئیس هیات مدیره انجمن سنگ آهن ایران هم در این مورد گفت: در سال های 1396 و 1397 تعادل در تولید، مصرف داخل و صادرات داشتیم و هیچکدام دچار مشکل نبوده است.

وی ادامه داد: دولت در 2 سال اخیر به صورت دستوری در نحوه قیمت گذاری و توزیع محصولات معدنی مداخله و قمیت گذاری کرد.

اکبریان افزود: در سال 1398 قیمت تعیین شده درست و مناسب با قیمت جهانی نبود، بنابراین اختلاف قیمتی اتفاق افتاد.

رئیس هیات مدیره انجمن سنگ آهن ایران با بیان اینکه واحدهای معدنی از ذوب آهن اصفهان طلبکار هستند، گفت: ظرفیت خالی ذوب آهن فقط به دلیل کمبود مواد معدنی نیست بلکه مسائل دیگری هم وجود دارد. هزینه تولید و قیمت تمام شده محصولات و کمبود نقدینگی از دیگر علل است.

وی افزود: 90 درصد تولیدکنندگان سنگ آهن، معادنی هستند که ریشه دولتی دارند. دولت شمش را بر اساس دلار 8 هزار تومانی قیمت گذاری و قیمت تصنعی پایین را ایجاد کرده است و سپس بر اساس آن، مواد اولیه معدنی را قیمت گذاری کرده است که با قیمت های واقعی محصولات، متفاوت است.

اکبریان گفت: در سال 1397، هشت میلیون تن سنگ آهن صادر کردیم، 5 و نیم میلیون تن کنستانتره آهن و کمتر از 3 میلیون تن گندله آهن صادر کردیم.

وی با اشاره به اینکه معادن ما هم با ظرفیت پایین کار می‌کنند، افزود: دولت سعی در تنظیم و مدیریت بازار با روش دستوری دارد و این روش برای امسال جواب نمی دهد.

اکبریان گفت: تا زمانی که بازار، شفاف و رقابتی نباشد و دستوری باشد متاسفانه این مشکلات وجود دارد.

 

باید به موضوعات، ملی نگاه کرد نه بخشی

امیرحسین کاوه، دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی نیز در این مورد گفت: در کل زنجیره فولاد، قیمت جهانی حاکم است و سنگ آهن را ارزان تر می‌گیرند و محصول را گران تر می‌فروشند.

وی افزود: کل زنجیره فولاد به خام فروشی عادت کرده است زیرا خام فروشی راحت تر است، همه دنیا مواد خام را لازم دارند و برای آن راحت تر پول می دهند.

دبیر سندیکای تولید کنندگان لوله و پروفیل فولادی گفت: باید ببینیم وقتی در داخل کشور مشتری دست به نقد وجود دارد و حاضر است به قیمت جهانی بخرد چرا مواد اولیه گیر او نمی آید؟ باید به موضوعات، ملی نگاه کرد نه بخشی.

عناوین برگزیده