به گزارش می متالز، محمدرضا احمدنسب قائم مقام مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، با انتقاد از رشد بیرویه مصرف آب در کشور اظهار کرد: بنا بر آمار در تاریخ ۲۸ مرداد ۳ میلیون و ۳۹۰ هزار و ۱۴۷ متر مکعب آب در تهران مورد استفاده قرار گرفته که با وجود کاهش ۳ درجهای دما میزان مصرف نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴.۵ درصد رشد داشته است.
او با بیان اینکه حجم مصرف آب نسبت به ۲ سال گذشته افزایش یافته است، افزود: در تاریخ ۲۸ مرداد ۹۷، ۳ میلیون و ۳۰۲ هزار و ۴ متر مکعب و سال ۹۶، ۳ میلیون و ۲۱۲ هزار متر مکعب آب در پایتخت استفاده شده که امسال روند رو به رشدی را تجربه کردهایم و این امر به صلاح کشور نیست.
احمدنسب افزایش مصرف آب در تهران را بیانگر برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی دانست گفت: بنا بر آمار در تاریخ ۲۸ مرداد ۷۰.۰۸ درصد از آبهای سطحی و ۲۹.۰۲ آبهای زیرزمینی مورد استفاده قرار گرفته است در حالی که مصرف بالای ۲۵ درصد از آبهای زیرزمینی به معنای پیشخور کردن منابع آبی از نسلهای آینده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه افزایش برداشت از آبهای زیرزمینی به صلاح کشور نیست، گفت: بر این اساس اصلاح فرهنگ مصرف، صرفه جویی، بازسازی شبکهها و نصب کنتورهای هوشمند برای مشخص کردن دبی مصرف آب و تنظیم فشار شکنهای شبکه آب از جمله راهکارهای مدیریت مصرف آب و جلوگیری از برداشت بی رویه از سفرههای زیر زمین است.
او از بهبود شرایط بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: البته شرایط مساعد اقلیمی رشد میزان بارش نسبت به سال قبل دلیل نمیشود که میزان برداشت از آبهای سطحی و زیرزمینی را افزایش دهیم و نسبت به مدیریت مصرف بیاعتنا باشیم.
قائم مقام مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران ذخایر آب سد کرج در تاریخ ۲۸ مرداد امسال را ۱۷۲ میلیون متر مکعب، لار ۲۳۴ میلیون متر مکعب، لتیان ۶۹ ملیون متر مکعب، طالقان ۳۷۱ میلیون متر مکعب و ماملو ۲۳۳ میلیون متر مکعب اعلام کرد.
امیری ادامه داد: با توجه به کاهش دمای هوا پیک مصرف را گذراندهایم، اما همچنان به افراد توصیه میشود که با رعایت مصرف آب و فرهنگسازی الگوی مصرف، سرانه مصرف آب را کاهش دهند چرا که بر اساس استاندارد جهانی سرانه مصرف برای هر فرد در شبانه روز ۱۵۰ لیتر است که متاسفانه در کشور ما در بسیاری از مواقع سرانه مصرف بیش از ۲ برابر است.
او در پایان با اشاره به اینکه برای تامین آب مورد نیاز تهران همچنان دغدغه داریم، تصریح کرد: با توجه به آنکه کشور ما در کمربندی خشک و نیمه خشک قرار گرفته از این رو یک سال بارش مناسب نمیتواند خشکسالی ۱۰ تا ۱۲ سال گذشته را جبران کند.